SamuraiJack Posted August 16, 2021 Share Posted August 16, 2021 Salutare! Dacă vă ajută ceva informații vă arăt cum am "șurubărit" un portbagaj de plafon pentru al meu Nissan Pathfinder R51 din 2006. Am decis că vreau un roofrack low profile, și m-am inspirat dintr-un video pe YouTube Am luat din Hornbach 2 bucăți cornier galvanizat perforat de 2.5m. Distanța dintre barele longitudinale este de aproximativ 90cm. Am stabilit lungimea roofrack-ului la 1600cm. Am luat o bară rectangulara de 6m pe care am tăiat-o cu șpaga de rigoare la debitare profile Leroy Merlin ( in mod normal nu debitează sub 1m), in bucăți de 90cm. Barele le-am găurit la capete cu spiral de 6. Am căutat o plasă sudata cu ochiuri cât mai mici dar din păcate în magazinele mari de materiale de construcții nu am găsit A mai fost o varianta sa iau tabla expandata dar am găsit doar la Dedeman și destul de scumpă pentru bugetul meu . După căutări pe net am găsit o firmă din Timișoara cu punct de lucru în capitală care avea ce căutam. Plasa cu ochiuri de 30x30 groasa de 3mm . Panou de 2000x1000 pe care l-am tăiat la dimensiunea necesară 1600x90. Cu platbanda perforata și șuruburi cu piulițe și șaibe am prins toate componentele de cadrul din cornier Intregul ansamblu a fost prins pe barele longitudinale cu șuruburi de 6x20 in găurile special făcute din fabrica. Urmează ca porțiunea de plasa din fața de aproximativ 15 cm sa fie îndoită prinsa pe ea o bucată de tabla ca un deflector de aer. Apoi vopsit. PRet total aproximativ 300 lei și vreo 3 ore de munca.... Plus vreo 3 beri pentru hidratare :x. Sper că v-am inspirat.... Spor la treabă! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxian paul Posted August 17, 2021 Share Posted August 17, 2021 Foarte util pentru greutate mică, mă bucur că mai văd pe forum ceva interesant. Din păcate eu stau foarte prost la capitolul compunere . Link to comment Share on other sites More sharing options...
SamuraiJack Posted August 17, 2021 Author Share Posted August 17, 2021 Sincer nu știu la ce greutate rezistă..... Cu siguranță nu car pietre de moară. Dar o roată de rezervă, un cort ceva, o valiză .... Volume mai mari dar nu foarte grele... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts