Lancermig Postat August 23, 2021 Partajează Postat August 23, 2021 Salutare tuturor, postez aici, poate ma lumineaza si pe mine cineva. In weekend, pe drumuri de munte, am abordat o panta ceva mai abrupta si cu noroi, cu centralul blocat dinainte, ca sa nu am probleme. A dat sa se opreasca in mijlocul noroiului, dar am mentinut constanta acceleratia si a plecat de acolo fara probleme. Insa, imediat dupa aventura, a inceput sa se auda un scartait de dedesubt, asociat, dupa ceva teste, cu momentele in care masina se afla in sarcina (la urcari cu viteza mica se aude mai tare) si urmeaza intocmai ritmul apasarii pe pedala de acceleratie. Zgomotul este ca si cum ceva nu mai are ungere. Sa fie vreo cruce cardanica? Le-am gresat in toamna. Trebuie mai des? Nu o folosesc zilnic, doar prin weekend-uri. Zgomotul pare sa vina dinspre partea frontala. A, cu masina pe loc, nu face, in orice plaja de turatii. Doar in mers. La viteza mica se aude ca si cum ar fi o piatra la placute (dar dispare daca las acceleratia, chiar daca masina se deplaseaza), iar la viteza mai mare, cateodata, la regim constant, se aude un fel de chirait, ca un fel de.... greiere ofticat :) Vibratii nu am simtit. In LOW, parca se aude un zgomot cand las acceleratia si o apas brusc iarasi, dar poate mi se pare mie. Sper ca nu am ametit pe nimeni cu polologhia mea alambicata :). Multumesc si o seara placuta tuturor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lancermig Postat August 25, 2021 Autor Partajează Postat August 25, 2021 Ok, m-am bagat sub masina sa-i mai fac o gresare si am gasit o cruce din ansamblul dublu (sau cum s-o chema) cam chinuita, adica ruginita si cu joc cam maricel. Zona respectiva nu are stut de gresare. Cred ca am gasit cauza zgomotului.... Se poate schimba doar crucea respectiva? Este indicata in poza atasata. Sau trebuie tot ansamblul?Trebuie scule speciale? Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lancermig Postat August 28, 2021 Autor Partajează Postat August 28, 2021 O parere...se merita kit-ul asta? https://www.jgs4x4.co.uk/discovery-2-front-propshaft-heavy-duty-repair-kit/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat August 29, 2021 Partajează Postat August 29, 2021 O parere...se merita kit-ul asta? https://www.jgs4x4.co.uk/discovery-2-front-propshaft-heavy-duty-repair-kit/ Da, merita NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lancermig Postat August 29, 2021 Autor Partajează Postat August 29, 2021 Multumesc, Fery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lancermig Postat Septembrie 9, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2021 (editat) Daca ma poate lumina cineva, fac o prostie daca ma apuc sa schimb singur crucile la cardan? Cele duble? Am presa si am mai mesterit la masini la viata mea, deci nu sunt chiar tuta...dar na, poate e mai sofisticat. Trebuie reechilibrare, chiar daca marchez pozitia initiala a cardanului, inainte de a-l da jos? Am sunat la un mare mester de prin Bucuresti si mi-a zis ca nu se pot schimba crucile cardanice, trebuie musai taiat din cardan si sudat tot ansamblul de cruci duble, dar apoi ma suna ca a mai studiat si nu exista de schimbat cruci duble la disco 2, si ca trebuie convertit pe cruce simpla si ar costa 2100 ron... Editat Septembrie 9, 2021 de Lancermig Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lancermig Postat Septembrie 13, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2021 Well, m-am descurcat singur... Crucile cardanice si sfera cu arc de la cardanul din fata. Pus totul la semn, facut probe, pare in regula, merge brici. Mi-a cam iesit sufletul, dar merit o bere. :xTrebuie sa-l sun pe "marele" meserias din Buc, sa-i transmit sa-si bage undeva cardanele lui sudate. Se poate inchide. Toate bune! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate