Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nou posesor de navara. Informatii suspensii

rudolphu
 Share

Recommended Posts

Salut,

Am schimbat Pajero pe un navara d40 2008 luat ieftin cu motor bun, sasiu bun, ca sa il pot aduce intr-o stare pentru un touring/semi off road.

Am pus anvelope bf goodrich all terrain 265/70r17, schimbat ambreiaj, garnituri, uleiuri etc. Sunt impotmolit la suspensii, sunt uzate si trebuie schimbate. Ce kit recomandati, 3, 4,5 cm sau standard? Si ce alte modificari mai recomandati?

Suspensii Ironman sau OME, depinde de buget, nu mai mari de 5cm ca altfel trebuie sa faci mai multe modificari. Si neaparat scut motor si cutie ca sa stai linistit ca nu strici nimic pe dedesubt. In rest, imaginatia e limita..

Spor,

• Like 1
"Good goods are never cheap / Cheap goods are never good"

Nu exista chituri fara inaltare pe piata. dar exista Terrain Tamer la GTC Auto, care au fata cu arcuri Smart Coil -best rebound, poti citi singur despre asta. Pt ce vrei tu, -touring -este alegere ideala, au am pus pe L200 2012 -fata elicoidala si spatele foi, incarcat permanent cu 150-200 kg masina se comporta exemplar. Mult mai elastica si ok comparata cu OME pe masina identica a unui amic. Dupa chit am castigat +4 -5 cm dar ca la orice suspensie trebuie sa fi atent la incarcari-permanente, maxime si la set-up-ul general. o suspensie cu incarcarea maxima de 600 kg pe o masina goala(fara incarcare) va fi mega nasoala la condus.
  • Like 1

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Terrain tamer nu este pe stoc si le ia 2 saptamani sa il aduca. Daca fac eu un drum pana in Franta (cica acolo este pe stoc) va veni mai rapid. :)) Foarte seriosi si promti in a raspunde cei de la GTC auto, dar timpul de livrare m-a descurajat.

Acum m-am lovit de alta problema, eu naiv cum sunt am considerat ca la dezmembrari gasesc hardtop decent, dar m-am inselat amarnic, dupa 2 saptamani de cautat prin Cluj si judetele alaturate m-am decis sa iau unu nou ca sa evit discutile de genul "e bun dar are geamul dpart" :))... Puteti recomanda un producator? Sau avem in tara pe cineva care produce hardtopuri la comanda? Nu doresc nimic special, doar bine facut, sa se inchida bine, un geam in spate, acolo stau cainii.

pick up.ron pt hard top. vezi ca sunt snase sa nu gasesti decat sh, pt cva nimeni nu tine in stoc ceva pt o masina de 10 ani, cu pret atat de mare +2000 E....

deci iarasi timpi de asteptare.

pentru orice piese de calitate va trebui sa astepti. doua saptamani este megea rezonabil, eu am stat dupa suspensie 2 luni sa fiu sigur ca facem set-up-ul perfect.

• Like 1

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

• 1 month later...

Salut,

Am terminat oarecum masina da ma lovesc de o problema... Am instalat kitul ironman +2inch si pozitia suspensiei e prea ridicata ( o sa pun poze comparative cu susoensie originala si ironman). Flansele sunt pe dimensiuni originale, fara inaltare. Si instalarea a fost facuta in service. Cei de la IM au ridicat din umeri. Aveti vreo idee despre care ar putea fi problema? Eu zic ca mi au trimis amortizoarele fata gresite...

IMG-20211019-WA0008.thumb.jpg.c089dee29113be6759c8fd346c439573.jpg

IMG-20211019-WA0010.thumb.jpg.684d99228ef11ea5b4dea7a5e83b31e9.jpg

O sa te dezamagesc dar Iron man sunt TARI, TARI si iarasi TARI . sunt foarte multi care au renuntat la suspensie din cauza asta sau au facut upgrade la OME. Nu mai plimb alte vorbe prin targ dar in proportie de 100% cei care au mai avut suspensii de la alti producatori inainte si stiu cum se comporta o suspensie misto,nu mai cumpara a doua oara iron man. In plus....incearca sa vb cu omul , poate- poate dar si aici vei avea o problema, ceea ce este alta buba .....

• Like 1

O sa te dezamagesc dar Iron man sunt TARI, TARI si iarasi TARI . sunt foarte multi care au renuntat la suspensie din cauza asta sau au facut upgrade la OME. Nu mai plimb alte vorbe prin targ dar in proportie de 100% cei care au mai avut suspensii de la alti producatori inainte si stiu cum se comporta o suspensie misto,nu mai cumpara a doua oara iron man. In plus....incearca sa vb cu omul , poate- poate dar si aici vei avea o problema, ceea ce este alta buba .....

. Eu pun pariu ca au trimis piesele gresite. Ce ma enerveaza este ca nu isi asuma nimeni nimic si nu e chiar fizica quantica sa pui suspensii cu 4cm inaltare. Dar daca azi nu au o solutie le dau jos si le returnez. Si incercam altceva.

Spor la returnat , ca de schimbat , din experienta cu "domnul" ai sanse minime :) Fa-ti repede temele si fa rost de factura de montaj autorizat ,pregateste nervii si bafta

• Like 1

Spor la returnat , ca de schimbat , din experienta cu "domnul" ai sanse minime :) Fa-ti repede temele si fa rost de factura de montaj autorizat ,pregateste nervii si bafta

Pai service-ul e autorizat, nu din spatele blocului.

Si legea zice ca daca primesti produsul cu defecte poti sa il returnezi. Plus ca sunt un tip hodinit, care are timp,rabdare si un avocat harnic pentru chestii din astea. :)) Nu e prima experienta de acest gen.

Dar, eu vreau sa am masina sa ma duc in vacanta 3 zile pe saptamana, saptamana trecuta am pierdut un avans la o cabana, iar saptamana aceasta va trebui sa inchiriez masina. Nu e deloc placut, plus ca trebuie sa mai platesc manopera pentru ca au trebuit date jos arcurile ca sa le dau codurile de pe ele.

Deoarece sunt produse de nisa vandute unei comunitati de off road, credeam ca vanzatorul si importatorul vor avea solutii si vor dori sa ajute mai mult.

Update:

Am primit arcuri pt. Navara cu motor de 3.0 in loc de 2.5. S-au oferit sa plateasca chiar si manopera. Neasteptat gest, frumos si corect din partea lor chiar daca vanzatorul a gresit si nu importatorul(el s a oferit sa plateasca).

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use