Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

  • GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jeep Compass


Betty
 Share

Recommended Posts

Buna! Am un jeep compass 2019 si azi dimineata dupa ce l-am pornit, radioul a functionat vreo 3 minute apoi mi-a aparut pe bord :Battery saver on some system may reduce power si radioul s-a oprit si mi-a aparut pe display-ul navigatiei Controls. Daca opresc masina si o pornesc iar, radioul functioneaza dar doar un minut si apoi iar scrie pe bord ce am scris mai sus si iar se opreste radioul. Edited by Betty
Link to comment
Share on other sites

Mai mult ca sigur aveti incarcarea bateriei pilotata de catre ECU si probabil nu este suficient de incarcata incit sa asigure pornirea in conditii bune a motorului daca ar mai consuma si radioul in continuare.

Este ceva tipic pentru masinile noi cu sistem start-stop, daca veti masura bateria in stare de repaos dupa macar 24H de nefunctionare a nici unui consumator sau a motorului tensiunea nu va fi in gol 12,65Vdc cit stim ca ar trebui sa fie la o masina "normala" cu bateria buna, veti gasi undeva pe la 12,4Vdc sau mai jos in unele cazuri.

Cred ca daca scade tensiunea sub 12,3Vdc face balamucul ala cu radioul, probabil bateria si-a trait traiul, puneti un aparat pe ea si urmariti ce face cind porniti radioul

Ideea constructorilor este ca sa se recupereze energia in momente in care masina merge pe liber, in frina de motor, ( pe care benzinarele noi n-o au) si sa o bage in baterie, pentru asta bateria la alea va fi mentinuta in stare buna de incarcare dar in jur de 70-80% nu mai mult in asa fel incit sa aiba loc sa mai bage ceva chiar de la pornire.

 

Link to comment
Share on other sites

Daca masina e din 2019 si bateria e originala cam greu de crezut ca s-a dus asa de repede. Probabil exista un consumator care trage destul curent din baterie si cand masina este oprita. Este recomandata o verificare a instalatiei electrice la un service de profil.

Stima,

"Good goods are never cheap / Cheap goods are never good"
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use