Tibisor Posted October 29, 2021 Share Posted October 29, 2021 Salutare colegi! Daca se poate sa ma ajutați cu niște indicatii. Am o vitara 5 uși, 1.6 16v 1995, cutie automata, cauciucuri 195/80/15 Insa turbo sahara și am un consum foarte ridicat, atât pe gaz, cât și pe benzina. Consum extern pe asfalt doar, mers frumos (fără talpa, max 80km/h), 15% gaz, 13% benzina. Practic, la ultimul consum măsurat, în 270 de km (250 extern, 20 oraș) am consumat 40 de l gaz și 15 l benzina. Cu ce ar trebui sa încep? (bujii, fise, capac delcou, debitmetru, furtune vaccum schimbate). Mulțumesc anticipat! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marian.ilciuc Posted November 7, 2022 Share Posted November 7, 2022 (edited) Gazul il mai poti regla sa consume mai putin, in jurul lui 11-12 la suta, destul de usor: strangi surubul (treptat, putin cate putin, daca e prea strans nu va mai creste un ture mai mult de 3000 si nu va trage) de pe furtunul din plaman catre difuzorul din galerie. Legat de benzina ... trebuie verificat carbul, vazut daca trage aer fals, daca garniturile sunt bune, daca supapa de vaccum functioneaza corect, senzotul de temperatura din galeria de admisie este bun, verificarea amestecului cu opacimentru etc adica un mecanic bun si care are chef sa isi piarda 2 zile verificand tot si reglat si poate vei ajunge la 10% benzina. Recomandare: - mergi cu presiune mai mare in ele pe sosea (vei avea probleme la franare, dar vei scadea consumul) - daca nu mergi in offroad tot timpul, cauta posibilitatea e a lua inca un set de anvelope At-uri sau de strada. sunt mai usoare ca mt-urile si clar va consuma mai putin Edited November 7, 2022 by marian.ilciuc text adaugat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts