Koby Posted November 11, 2021 Share Posted November 11, 2021 Salutare, de curand am achizionat 2 Lada Niva 1.7i (21214) una din 2002 si una din 2008, ambele nu sunt in stare foarte buna, dar din 2 vreau sa fac una. Tin sa mentionez ca nu am foarte multe cunostiinte pe partea de tinighigie, astfel vin cu intrebarile: Pot suda sasiul cu un aparat de sudura electric, simplu cu electrozi? Cum se aplica o solutie de rugina corect? Ma gandeam la Kelfos, sau ce alte idei aveti? Trebuie dat si cu grund dupa sau antifon? care sunt toate etapele sa imi iau de o grija cu sasiul? Pe partea de caroserie, o vopsea anti-zgarieturi, din ce am vazut pe net, Mipa ar fi mai ok la pret fata de Raptor, sau ce alta vopsea sa folosesc? La ce alte detalii sa ma mai astept? Toata lucrarea vreau sa o fac eu, la un buget mai redus. Multumesc anticipat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ion_Bumbu Posted November 12, 2021 Share Posted November 12, 2021 Sasiul se poate suda cu electrod invelit, totul depinde de indeminarea sudorului si cunostiintele lui. Daca doriti cu electrod cei mai buni ar fi electrozii E312 pentru materiale disimilare si greu sudabile avind compozitie necunoscuta. Totusi in mare majoritate se sudeaza mai nou cu aparat MAG si sirma SG2 sau daca nu cu electrozi bazici, totul depinde de grosimea materialului din sasiu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
opel16 Posted December 26, 2021 Share Posted December 26, 2021 Salutare! Am detinut NIva in trecut, dupa cum cred ca ai observat au tabla f. prost tratata anticoroziune. Ar fi bine sa folosesti pt sudura un aparat mig-mag cu sarma de 0,6 mm, cu gaz de protectie Corgon, cu electrodul vei perfora tabla si in plus vei introduce prea multa caldura in tabla, ceea ce va duce la distorsionare, incretire. In ultimul timp s-au ieftinit si mig-mag-urile. Obligatoriu grund pt protectie anticoroziva, antifonul e pt altceva. Spor la treaba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts