Nicu Hodorogea Posted December 28, 2021 Share Posted December 28, 2021 (edited) Vreau sa navalizez un motor 8 V FORD cu carburator, pentru a-l monta pe o barca. Stie cineva unde as putea gasi? Poate fi un SR 211 complet,cu toate anexele...functional. Edited December 28, 2021 by Nicu Hodorogea Link to comment Share on other sites More sharing options...
vercingetorix Posted December 29, 2021 Share Posted December 29, 2021 Cauta pe facebook Petru Filca, el repara si reconditioneaza SR-uri. Consumul e doar vreo 30 litri/100 km... Nu cred ca e cel mai indicat motor pentru naval, doar daca ai vreo pasiune pentru asa ceva. Nascut-crescut in IMS-eu si Tv-eu ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicu Hodorogea Posted December 30, 2021 Author Share Posted December 30, 2021 Multumesc mult .Il rog pe Petru Filca sa ma abordeze.Avem multe de dezbatut....Pasiunea este posibilitatea de a navaliza rapid motorul ....cu costuri mici,ulterior nu conteaza 30 l/h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vercingetorix Posted December 31, 2021 Share Posted December 31, 2021 (edited) Daca esti hotarat in directia asta, motorul de SR deriva din celebrul Ford V8 interbelic, ce s-a montat pe camionul International Harvester KR 11, preluat apoi pe camionul rusesc ZIS 150 si adaptat apoi ca SR101, ulterior fiind upgradat ca SR 211. Pentru optimizarea consumului e bun un carburator Holley interbelic sau similar. Si adaugat un circuit de retur, proiectul initial nu avea asa ceva, benzina era atunci mai ieftina ca apa. :old Am atasat si manualul de uzina al motorului, sper sa-ti fie de folos. Detalii : https://dtimariu.wordpress.com/2020/...brasov-sr-101/Manual SR211.pdf Edited December 31, 2021 by vercingetorix Nascut-crescut in IMS-eu si Tv-eu ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicu Hodorogea Posted January 3, 2022 Author Share Posted January 3, 2022 Multumesc mult.Sper sa-mi imbunatatesc cunostintele despre acest motor 8 V si in final sa-l navalizez,teoretic,apoi practic daca gasesc sa -l cumpar. Vreau sa achizitionez unul.....sau mai multe .Problema e ca nu am de unde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vercingetorix Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 Incearca pe olx sau pe site-ul http://classiccar.3xforum.ro/ . Nascut-crescut in IMS-eu si Tv-eu ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxian paul Posted January 7, 2022 Share Posted January 7, 2022 Cred că ai mai multe șanse să găsești un motor Ford Y-block 312 în SUA sau Canada. Ar fi și mai indicat să-l cumperi de acolo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts