Vizitator ALU Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Am un Nissan Patrol Gr scurt 89. Si vreau si eu niste sfaturi despre ce modificari trebuie sa-i fac pentru a intrece bowler-ul :ha: :ha: ...glumeam(totusi ar fii ceva:P) Stiu ca prima reactie pe care o veti avea este sa ma gandesc la alta masina, dar eu vreau sa incerc imposibilul si sa o fac pe aceasta. Orice informatie este bine-venita si luata in considerare. P.S. Va rog mult de tot sa imi spuneti unde pot gasi regulamentul tehnic al FIA pentru aceasta masina.. Adica ce trebuie sa aiba pe ea din punctul de vedere al FIA. Va multumesc!!!! :grin: :grin: :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt pentru T1 http://argent.fia.com/web/fia-public.ns ... 5%20(08-09).pdf pentru T2 http://argent.fia.com/web/fia-public.ns ... _08-09.pdf si diverse alte regulamente aici http://www.fia.com/sport/Regulations/ccrallyregs.html informeaza-te bine si fa-ti un buget clar inainte sa te apuci de bagat bani. Pentru ca e una sa faci o masina FIA si alta sa faci o masina cu care sa te dai la rally raid pe la noi. Poti sa o faci si pe asta masina de raid insa nu va merge niciodata cum trebuie. Daca tot bagi bani cauta mai bine o masina cu suspensie independenta pe fata. Si daca te hotarasti totusi sa bagi banii vorbeste cu Ovidiu Domide de la Satu Mare sau cu Gabi Nicolae de la Bucuresti - ei s-au dat la raid cu nissanuri si au mesterit mult la ele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ultimo Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt lasa cu arcuri in foi, vezi ca bani pe care i strci fara rezultat,aduci o masina de dincolo,pregatita binisor,oricum depinde tot ce vrei sa faci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mleo Postat Decembrie 11, 2008 Partajează Postat Decembrie 11, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt pentru T1 http://argent.fia.com/web/fia-public.ns ... 5%20(08-09).pdf pentru T2 http://argent.fia.com/web/fia-public.ns ... _08-09.pdf si diverse alte regulamente aici http://www.fia.com/sport/Regulations/ccrallyregs.html informeaza-te bine si fa-ti un buget clar inainte sa te apuci de bagat bani. Pentru ca e una sa faci o masina FIA si alta sa faci o masina cu care sa te dai la rally raid pe la noi. Nu vad diferenta. Regulamentul romanesc are aceleasi prevederi ca si FIA vis a vis de echipamente de securitate. E adevarat ca s-a hotarat sa mai facem concesii inca un an sau doi la perioada de omologare (adica daca unele din echipamente au iesit din acea perioada mai merg inca un an doi...) . In rest...e la fel...Nu sfatuiti oamenii sa se apuce ca oricum merge cu jumatate de masura si cu jumatate de bani. In campionat sint cel putin 5-6 masini cu pasaport tehnic FIA, si inca vreo 2 cu pasaport tehnic romansec (acestea nu au participat la curse externe). Deci , Alex, nu se pune problema sa-ti faci o masina cu care sa te dai in camp. romanesc, si sa nu fie cf. reg. FIA. Este unul si acelasi lucru. Aaa, polate Ionut se refera la faptul ca , mai acu vreo 2-3 ani, cand el era prezent la start, stim cu totii ca se inchideau ochii la multe chestii. Mai nou, nu prea mai e cazul. Poti sa o faci si pe asta masina de raid insa nu va merge niciodata cum trebuie. Daca tot bagi bani cauta mai bine o masina cu suspensie independenta pe fata. Bowlerul de exemplu are punti rigide si pe fata si pe spate. . Si daca te hotarasti totusi sa bagi banii vorbeste cu Ovidiu Domide de la Satu Mare sau cu Gabi Nicolae de la Bucuresti - ei s-au dat la raid cu nissanuri si au mesterit mult la ele. Gabi Nicolae e din Bucuresti. S-ar putea sa obtii sfaturi mai usor si mai avizate. Ovidiu a concurat pe un Nisan cu suspensii cu arcuri lamelare, o generatie mai veche...,....si e la Satu Mare.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ultimo Postat Decembrie 13, 2008 Partajează Postat Decembrie 13, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt bravo leo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Decembrie 13, 2008 Partajează Postat Decembrie 13, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt Aaa, polate Ionut se refera la faptul ca , mai acu vreo 2-3 ani, cand el era prezent la start, stim cu totii ca se inchideau ochii la multe chestii. Mai nou, nu prea mai e cazul.[/b][/i] Doar de dragu statisticii - ultima oara m-am dat la tine la cursa acum un an si ceva. Si au fost la start fix 0 (zero) masini cu pasaport FIA :grin: :hi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mleo Postat Decembrie 13, 2008 Partajează Postat Decembrie 13, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt Hai ca le-ai controlat si nu aveau pasaport FIA.....iti spun eu cel putin doua. Pina atunci... nu stiu de ce vrei sa te lupti pentru o idee: masini cu pasaport International FIA (valabil) prezente la start la competiile de anul acesta : -1.Mitsubishi L200 -Gabi Nicolae -2.Isuzu D-max -Carloi Marchegiano -3.Toyota -Kuki Dehelean -4. Bowler- Victor Fulicea -5.Mitsubishi Pajero - Franco Carboni Masini cu pasaport tehnic romanesc (care nu au participat la competitii internationale): -conditii de obtinere : satisfacerea TUTUROR CONDITIILOR TEHNICE SI DE SECURITATE PREVAZUTE IN REGULAMENTUL PTR. TT -FIA 2007, adica roll barr (intr-un singur caz din cele de mai jos acesta nu este facuta de firma specializata, anume ARO, pentru care nici o firma specializata din occident nu face special, ca nu cunosc modelul, nefiind nici macar model uzual.Dar roll barrul a fost facut dupa un proiect cf. anexelor regulamentului FIA, intocmit de un inginer atestat de federatie, cu calcul de suduri, de grosimi de teava, gusee etc..etc...verificat si in faza de executie si in faza de proiect de un verificator tehnic...)......deci roll bar, instalatie de stingere, scaune omologate, centuri omologate, intrerupator general, si toate - toate prescriptiile despre care probabil stii. (de exemplu, eu am pe masina inclusiv rezervorul de combustibil omologat FIA , si multe altele, prevazute in regulamente). 1.-aro SR 2.-mitsubishi pajero -Ph. 3-toyota de la Sj- Utu 4.-Patrol -Sm- Ovidiu si mai sint vreo doua. Mesajul meu (inainte de a fi contestat fara motiv) este simplu :daca omul se apuca de o cheltuiala, ori o face de mantuiala , ori om face bine, tot la banii aia ajunge. Pe de alta parte, imi pare rau ca ai o parere proasta despre campionat si evolutia lui. Eu consider ca s-au facut niste pasi f. importanti in ultimii 2 ani. Sint oameni aici pe forum care incep sa puna intrebari. Asta e un succes. Si e urmarea faptului ca au fost la o cursa (in cazul lui Alex cea de la Bv., unde principalul obiectiv a fost clasa Promo, atat la auto cat si la moto), unde au vazut masini adevarate. si daca vrei si un argument tehnic, ma voi stradui maine sa scanez o pagina cu timpi obtinuti pe probe, la Bv. Sa vezi viteze medii (peste 70/ora) .Cel putin 4 masini din concurs. Daca tu poti obtine asta pe o proba de 200 km de traseu de munte asta cu o masina nepregatita, tot respectul. In rest.....ai dreptate..nu sintem primii. Tu fa-te bine, si vina la o cursa la anul. si vei vedea si masini. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Decembrie 13, 2008 Partajează Postat Decembrie 13, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt Mesajul meu (inainte de a fi contestat fara motiv) este simplu :daca omul se apuca de o cheltuiala, ori o face de mantuiala , ori om face bine, tot la banii aia ajunge. pai vezi mai Mihai cum te ambalezi - exact asta ii ziceam si eu omului. Ia mai citeste o data ce am scris la inceput - "informeaza-te bine si fa-ti un buget clar inainte sa te apuci de bagat bani". Pentru ca dupa cum a pus intrebarea, omul nu stie ce inseamna omologare FIA la toate acaretele din masina - cand o sa vada ca il costa scaunele si volanul cu omologare FIA cat masina o sa aiba 2 variante: - o face fara omologare FIA, doar ca sa se distreze - alege alta masina mai potrivita pt rr ca sa se justifice investitia. Si da, sunt de acord cu tine ca anul asta au fost masini misto. Speram sa fie si mai misto si mai multe la anu. Si nu-i mai zice ARO masinii aleaia :grin: Ca nu a mai ramas nimic de Aro pe ea :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pepi3103 Postat Decembrie 14, 2008 Partajează Postat Decembrie 14, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt Sfatul meu: -uita te daca mai are tipul de masina omologare FIA -consider suspensia pe arcuri foi in varianta originala complet depasita(desi simplitatea constructiei o recomanda) -daca s-ar respecta regulamentele FIA ad literam , nu ar fi foarte multe masini in competitiile de RR -tot in regulamentele FIA se reglementeaza participarea masinilor fara omologare sau cu omologarea scadenta -nu poti participa fara elementele de securitate omologate(casca,extinctor,centuri,roll bar sau roll cage,intrerupator general ETC conform specificatiei tehnice din fisa de omologare). -daca vrei sa te dai in RR fa-o cat mai repede,pofta o sa vina ,,,mancand! -succes Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mleo Postat Decembrie 14, 2008 Partajează Postat Decembrie 14, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt Pentru ca e una sa faci o masina FIA si alta sa faci o masina cu care sa te dai la rally raid pe la noi. . -ma refeream la faptul ca, cel putin teoretic, e acelasi lucru. Regulamentele romanesti prevad aceleasi conditii tehnice si de securitate.\chiar daca, s-a stabilit ca se mai fac niste concesii , deocamdata, adica un 1 an la centuri (peste un an nu mai vine nimeni fara centuri omologate, dar si pina atuncui tot centuri in x puncte trebuie sa aiba, numai ca merge si cu omologarea expirata), 2 ani la scaune (dar merge numai cu scaune cu omologarea expirata), 3 ani la rezervor...obligatoriu insa rollbar...etc...etc... e acelasi lucru sa faci o masina FIA si una p-entru camp. Romanesc. Doar nu o sa se apuce sa caute scaune si centuri second hand, (tot scumpe sint) si sa le schimbe peste 2 ani. Eu m-as apuca de elementele de securitate mai intai, apoi de suspensii, apoi de motor / putere si alte chestii. Si as incepe sa ma dau. Sigur, daca-ti propui sa bati din prima......cred ca me repet :discutia nu-si are rostul. E nevoie de alta mentalitate si psihologie. Alea merg la box. Asta e alt sport. Cum a zis Pepi :pofta vine mancand. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ALU Postat Decembrie 16, 2008 Partajează Postat Decembrie 16, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt :T :T DAR EU NU AM ARCURI FOOOI!!!:((((((.... :grin: :grin: ..Este GR..Are arcuri elicoidale, 2 punti rigide si ampatamentul cam ca al bowler-ului:P :wink: ..Deci e bine...nu?:-?...Eu zic ca va iesi bine...totusi...Eu daca am 2800 Diesel...La ce grupa ma dau? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ALU Postat Decembrie 16, 2008 Partajează Postat Decembrie 16, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt Si mai am o problema...majora...EU NU STIU FRANCEZA...:))...Aveti cumva in romana sau engleza? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Decembrie 16, 2008 Partajează Postat Decembrie 16, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt vezi ca cele de pe site-ul FIA sunt in franceza si in engleza - eu ma chinui sa-ti pun linkuri si tu nici nu te uiti :P Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Decembrie 16, 2008 Partajează Postat Decembrie 16, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt In primul an la debutanti , altfel la T1.3 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mleo Postat Decembrie 16, 2008 Partajează Postat Decembrie 16, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt In primul an la debutanti , altfel la T1.3 si tu la tancuri :banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ALU Postat Decembrie 17, 2008 Partajează Postat Decembrie 17, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt ok...dar ceva in romana...mai pentru prosti asa...:))...Adica nu stiu, dar eu unul nu prea pricep nimic de aici..terbuie sa existe undeva regulamentul tehnic pentru a obtine pasaport FIa...si in romana....nu?:-??:D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ultimo Postat Decembrie 17, 2008 Partajează Postat Decembrie 17, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt daca vrei sa pregatesti masina si sa optini pasaport Fia,ai doua solutie: or pregatesti masina ptr clasa T2 (masine de serie cu o produtie pe model de peste 800.000 bucate), atunci trebuie sa cauti in regulamentul tecnic fia ce omologare a obtinut masina ta dupa care ceri fisa de omologare la fia care te va trimite un dosar cat un tanc unde va fi specificata toata munca si pieze care trebuie sa pui in masina (roll,scaunele estintori,etc etc)fara posibilitate de abatere, alta solutie este sa faci masina T1 asta insemna sa tin ca biblia alegatul J si poti sa costruiesti masina singur, daca vrei sa te dai afara, un sfat vreau sa te dau,cumpera roll bar facut de firma agreata fia, ptr ca daca tu te apuci de costrutia trebuie sa fie proiectul facut cu toate calcule de rigoare si doua roll sa duce pe p... ptr crash test de rigoare in vedere obtinere omologari. La care clasa te dai? depinde ce vrei, daca masina este ok poti sa ceri licenta de pilot care in primul an este licenta debutanti si te dai la clasa ta adica la clasa ptr Diesel T1/3, (Unimog , una este licenta una este clasa la masina,nu inducet omeni in eroare :F ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ultimo Postat Decembrie 17, 2008 Partajează Postat Decembrie 17, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt ptr ce priveste regulamentul tradus in limba romana incerca la acr-cnak Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ALU Postat Decembrie 18, 2008 Partajează Postat Decembrie 18, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt La care clasa te dai? depinde ce vrei, daca masina este ok poti sa ceri licenta de pilot care in primul an este licenta debutanti si te dai la clasa ta adica la clasa ptr Diesel T1/3, (Unimog , una este licenta una este clasa la masina,nu inducet omeni in eroare :F ) Ok...Deci sa inteleg ca imi trebuie pentru T 1/3 Licenta de pilot, dar clasa masinii este T 2?:-?...Cum pot eu atunci cu licenta T 1/3 de debutanti sa ma dau pe clasa T 2 de masini? Nu trebuie sa coincida Licenta de pilot cu Clasa de masini?:-? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ultimo Postat Decembrie 18, 2008 Partajează Postat Decembrie 18, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt licenta de pilot este la debudanti, (si nu are legatura cu clasa masini) MASINA VA FII, T1/3 OR T2/Diesel In funtia de cum hotaresti tu sa procedezi ptr pregatire. AM FOST CLAR ACUM????? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Decembrie 19, 2008 Partajează Postat Decembrie 19, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt propun sa o iei mai incet .... adica sa mai cari si tu geanta pe la piloti .... sa le mai dai o keie la mana .... sa le stergi farurile..... sa le schimbi o roata .... sa le pui apa la stergatoare .... racoritoarele sa ai grije sa fie reci ..... cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ultimo Postat Decembrie 19, 2008 Partajează Postat Decembrie 19, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt salut Lipovianu, nu tare am inteles ce ai vrut sa spui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kess Postat Decembrie 19, 2008 Partajează Postat Decembrie 19, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt salut Franco, Lipoveanu se referea la Alexandru, pe care, de altfel il si stie foarte bine.... :h5 Range Rover Classic V8 The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Decembrie 20, 2008 Partajează Postat Decembrie 20, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt exact ... cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ultimo Postat Decembrie 20, 2008 Partajează Postat Decembrie 20, 2008 Re: Nissan Patrol Gr Scurt pardon :banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate