Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Statie emisie / receptie portabila, de putere mare, foarte fiabila - recomandari

bogdan.sb
 Share

Recommended Posts

Salut,

am nevoie de 2 statii de emisie / receptie portabile, prin care sa pot comunica in zone de munte (paduri, vai, etc) dar poate si in mediul urban, la distante cat mai mari, sunet clar, model cat mai fiabil si simplu, robust, acumulator de capacitate mare, ~~ IP 68 nu strica, fara prea multe briz-brizuri (fara display-uri, 1000 de butoate, etc....).

Un plus incarcare USB (daca or fi asa ceva) sau auto.

Daca prinde si FM ar fi un alt plus (iaras, nu stiu daca exista), dar fara rabat de la calitate. robustete.

Exclud variante telefon mobil. Nu stiu daca ma afecteaza prea mult ANCOM-ul, pentru ca nu o sa le folosesc in oras, eventual foarte scurt.

Ca buget nu as vrea sa depasesc ~~ 1 000 lei, dar pot, daca merita.

Prefer sa le cumpar din Ro, cu garantie, acte...

Multumesc anticipat.

Statie radio CB Midland Alan 52, poate fi folosita si in masina dar si portabila daca achizitionezi separat un acumulator si o antena.Eu folosesc versiunea mai veche Alan 42 si nu am avut nici o problema cu ea. Acoperirea variaza in functie de calitatea antenei si de relief. O acoperire rezonabila este in jur de 2-4 km dupa care intra interferentele. In ceea ce priveste puterea statiile CB sunt limitate pe la 4-5 watti pentru uz general fara licenta. Daca vrei statie mai puternica ai nevoie de licenta de radioamator, asta ca sa fii "legal".

Stima,

"Good goods are never cheap / Cheap goods are never good"

Baofeng UV9R este PMR - nu stie fm. Gasesti varinata cu acc extra mare, triplu ,4800 Ma,care chiar tine . Aici sunt 16 frecvente libere de la Ancom dar statie poate sa emita si in alte frecvente .Supuse autorizarii oficial. 

ceva ce merge si cb si PMR este 800-1000E. 

Varianta rapida si comoda, fara batai de cap la Ancom - este la Decathlon, la 350 lei 2 bucati, astea au si acc tip AAA-poti inlocui cu ceva mai puternic si au si incarcare USB. Astea chiar le am si asigura un 6-8 km in camp deschis si pana la 1-2 km in padure. Forclaz WT900WP  se numesc.

La CB mobil pt padure am avut Alan 42, nu este ce trebuie- bateriile nu tin , bate 1 km max ...este f ok sa o folosesti cu montura de masina , alimentata la priza brichetei ca statie fixa. DIn care cauza am si PMR amintit.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

• Astral changed the title to Statie emisie / receptie portabila, de putere mare, foarte fiabila - recomandari
 Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use