Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

iluminat bord

cristian.cojocar

Postări Recomandate

Buna,

La un freelander 1 FL, am pierdut iluminatul bordului. Este aprins numai display-ul cu kilometrajul, in rest lumina din spatele ceasurilor s-a dus. am incercat sa caut siguranta dar nu ma prind care este. Cineva a spus ca ar fi cea cu plafoniera, dar nu este. In manual am vazut tabelul de sigurante, am crezut ca este nr 18 care are legatura cu indicatoarele de bord, dar asta este numai pentru martorii de bord.

Stie cineva cre ar putea fi siguranta si cum este liuminat bordul? Cu leduri, un bec si ghid de lumina...etc???

Multumesc,

Cristian

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iluminatul cadranelor e cu becuri. Cel mai probabil sunt arse, sau, circuitul este oxidat/intrerupt! Cu un pic de indemanare bordul se demonteaza usor, fara mari batai de cap si te prinzi rapid care e buba!

(Trebuie demontata numai carcasa care adaposteste ceasurile, nu tot bordul!)

Editat de teddybear
Completare
  • Like 1

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

2 hours ago, cristian.cojocar said:

Multumesc, dar este FL, deci ar trebui sa fie pe leduri nu pe becuri. Faptul ca s-au dus toate, ma duce cu gindul ca ar fi din siguranta si nu din bord.

Salut, de unde ai tu aceasta informatie ca la FL1 iluminatul cadranului e pe LEDuri? e vorba de becuri T10 si daca kilometrajul e iluminat atunci nu s-au dus toate... siguranta e F16 interior dar alimenteaza si iluminatul tuturor butoanelor de pe bord, consola, usi, bricheta si a radioului deci daca alea merg nu e siguranta + becul cadranului kilometrajului e pe acelas circuit cu turometrul si celerlalte ceasuri, sunt 3 becuri deci doua pot fi arse, cele aratate cu sageti cod AMR6207 dar se pot schimba doar becurile in acele "dulii" cu becuri sau leduri T10 ce gasesti peste tot

FL1 IP illumination.jpg

sa ajungi la ele trebuie cam asta 

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Multumesc pentru informatie. Este corecta insa pentru NFL.

Eu vorbeam de FL. Intre timp am sapat putin si am gasit schemele pentru MY04 care este de FaceLift.

La mine au fost doar becurile de la bord afectate.  toate celelalte enumerate de tine mergeau. Iar siguranta arsa era F17, ceea ce e putin ciudat, avind in vedere ca pe schema apare F16 care intr-adevar ducd foarte multe, cel putin in manual.

multumesc

cristian

WhatsApp Image 2022-03-13 at 8.04.41 PM.jpeg

WhatsApp Image 2022-03-13 at 8.03.44 PM.jpeg

WhatsApp Image 2022-03-13 at 8.10.56 PM.jpeg

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare