Cozym Posted June 4, 2022 Share Posted June 4, 2022 Salutare tuturor, Sunt membru recent al acestui forum, m-am bucurat enorm sa il descopar, am gasit multe informatii extrem de utile care m-au ajutat sa fac anumite alegeri in cunostinta de cauza. De curand sunt posesorul unui Nissan Pathfinder R51 din 2012, cutie manuala, motor 2500 cm3, 190 CP, 450 Nm cu aproximativ 200.000 km la bord. In ciuda dezavantajelor si problemelor pe care o astfel de masina le poate avea si despre care s-a tot discutat, inclusiv aici pe forum, vreau sa va spun ca masina nu este chiar atat de rea, chiar am fost placut surprins de unele aspecte. Urmeaza sa folosesc masina preponderent in afara orasului (peste 95% din timp) dintre care 60-70% on road si restul offroad. De asemenea urmeaza sa tractez o rulota cu greutate proprie ~1200 kg si MMA ~1700 kg. In principiu masina nu are probleme dar intrucat o sa fac mai multe drumuri lungi prin europa as vrea sa o pun la punct si as avea nevoie de cateva sfaturi din partea dumneavoastra. 1) As vrea in primul rand sa schimb anvelopele, cele de pe masina nu sunt chiar uzate dar sunt sigur ca pe iarba umeda sau alte conditii similare, cu o rulota in spate nu ar straluci. Initial am vrut sa pun anvelope all season dar apoi am ajuns la concluzia ca ar fi mai bine sa iau inca un rand de jante si sa folosesc anvelope dedicate vara/iarna. Asadar, ce parere aveti despre aceste anvelope: Michelin Latitude Cross XL 255/65 R17 114H? Sunt date de producator ca fiind de vara desi sunt inscriptionate si cu "M+S", asa ca pot fi folosite si iarna, dar am inteles ca nu exceleaza iarna. 2) Asa cum ziceam masina nu are probleme dar as vrea sa-i fac schimburile de filtre si ulei si o verificare completa si amanuntita (sisteme 4x4, cardan, cruci, grupuri, cutie transfer, injectoare, distributie etc.) si in cazul in care se descopera ceva, reparatiile de rigoare. Nu generalizez dar experietele mele cu service-urile auto sunt din ce in ce mai proaste, tot mai multi incompetenti au impresia ca daca imbraca o salopeta si tin o cheie in mana sunt experti in domeniu. In sensul asta, daca imi puteti recomanda un service auto competent, care sa stie ce si cum sa verifice, din zona Bucuresti-Ilfov, v-as fi recunoscator. In definitiv sunt dispus sa ma deplasez si pe distante mai mari daca este nevoie. Nu exclud nici service-urile reprezentantelor daca indeplinesc criteriile de care v-am zis. Va multumesc anticipat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alin Posted June 6, 2022 Share Posted June 6, 2022 Salut ,pentru verificari si reparatii poti merge cu incredere la domnul Luigi Parsu , @Nissan4x4 aici pe forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cozym Posted June 7, 2022 Author Share Posted June 7, 2022 19 hours ago, Alin said: Salut ,pentru verificari si reparatii poti merge cu incredere la domnul Luigi Parsu , @Nissan4x4 aici pe forum. Multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts