gallly Postat Iunie 10, 2022 Partajează Postat Iunie 10, 2022 Buna ziua, am si eu o problema cu diferentialul central si anume nu se cupleaza...Am fost cu masina pe niste drumuri mai grele ( noroi ) si mi sa rupt cardanul pe fata...am vrut sa blochez diferentialul central sa ies la asfalt cu masina si nu am reusit... Am timonerie de Discovery 1 pe masina ...nici din maneta si ulterior m-am bagat sub masina si am incercat sa cuplez si cu cheia de 10 manual dar tot fara succes... Care sa fie problema?. Precizez ca, cand am montat timoneria de Discovery 1, am incercat daca functioneaza si a cuplat. Multumesc anticipat pentru ajutor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iunie 10, 2022 Partajează Postat Iunie 10, 2022 Salut Daca ai rotit cuplajul cu cheia de 10 si tot nu s-a blocat atunci din pacate se pare ca e ceva defect in cutia de transfer NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SMC Postat Iunie 11, 2022 Partajează Postat Iunie 11, 2022 Salut, cand rotesti axul pentru blocarea diferentialului central spre partea dreapra ar trebui sa auzi cum se cupleaza mansonul de blocare , eventual rotesti si de flansa cardanului fata. Poti sa demontezi capacul lateral fixat cu 7 suruburi pentru a si vedea exact. Verifica si daca cutia de transfer este cuplata in H sau L , sa nu fie in N .Daca diferentialul central nu a fost blocat inainte de a intra in acel teren fara aderenta si TC nu a functionat este posibil sa se fi deteriorat pinioanele de la diferentialul central, poti sa demontezi capacul lateral fixat in 10 suruburi pentru a vefea daca sunt bucati de pinioane rupte. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iunie 11, 2022 Partajează Postat Iunie 11, 2022 2 hours ago, SMC said: Salut, cand rotesti axul pentru blocarea diferentialului central spre partea dreapra ar trebui sa auzi cum se cupleaza mansonul de blocare , eventual rotesti si de flansa cardanului fata. Poti sa demontezi capacul lateral fixat cu 7 suruburi pentru a si vedea exact. Verifica si daca cutia de transfer este cuplata in H sau L , sa nu fie in N .Daca diferentialul central nu a fost blocat inainte de a intra in acel teren fara aderenta si TC nu a functionat este posibil sa se fi deteriorat pinioanele de la diferentialul central, poti sa demontezi capacul lateral fixat in 10 suruburi pentru a vefea daca sunt bucati de pinioane rupte. Salut, in sfarsit si cineva bun la mecanica . Spune-mi te rog daca demontez capacul lateral pot vedea si de ce nu se actioneaza switchul pt martor? circuitul e verificat ca daca il tin in mana conectat si apas "butonul" senzorului martorul se aprinde dar cand e montat nimic nici insurubat la maximul permis de surubul de reglaj cu toate ca diferentialul se blocheaza asta stiu sigur NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SMC Postat Iunie 11, 2022 Partajează Postat Iunie 11, 2022 21 minutes ago, sierrafery said: Salut, in sfarsit si cineva bun la mecanica . Spune-mi te rog daca demontez capacul lateral pot vedea si de ce nu se actioneaza switchul pt martor? circuitul e verificat ca daca il tin in mana conectat si apas "butonul" senzorului martorul se aprinde dar cand e montat nimic nici insurubat la maximul permis de surubul de reglaj cu toate ca diferentialul se blocheaza asta stiu sigur Da , se poate vedea. Furca de cuplare are o tesitura la partea din spate si cand se deplaseaza spre fata ( sub forta arcului de actionare si cand dantura este aliniata) actioneaza intrerupatorul de blocare diferential ( la modelele cu un singur senzor, sunt si modele cu 2 senzori unul actionat de furca si unul de ax) . In cazul dumneavoastra nu cred ca e defect intern, daca aveti senzor cod PRC2911 verificati contrapiulita sa nu fie prea groasa , eventual cursa tijei de actionare la senzor cand inchide circuitul si verific si eu la una noua sa vedem daca sunt diferente. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iunie 11, 2022 Partajează Postat Iunie 11, 2022 Merci de informatie, am sa verific ce se intampla dpdv mecanic, e cu un singur senzor PRC2911 si am mai si polizat putin din contrapiulita de reglaj pe care am luat-o de pe senzorul vechi tot degeaba, am sa incerc totusi si cu alt senzor nou Lucas ca asta de acum e ceva aftermarket de proasta calitate si am observat ca si cand apas cu degetul trebuie sa insist sa se aprinda martorul NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gallly Postat Iunie 12, 2022 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2022 Multumesc pentru raspunsuri..am insistat putin stanga dreapta si pana la urma a cuplat. Acum functioneaza bine, dar nu se aprinde martorul in bord cand este blocat diferentialul..Nu stiu de ce nu functioneaza...este un pic deranjant dar nu conteaza asa mult ... Sa nu mai deschid un topic intreb aici....aveti idee cum se scot suruburile de la cardanul fata? ( partea de la crucea dubla? )...as vrea sa le schimb ca sunt cam uzate. Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iunie 12, 2022 Partajează Postat Iunie 12, 2022 Pt martor baga mana pana la senzor si vezi sa fie conectati papucii ca mai pica sau sa nu fie rupt un terminal ca se intampla des vezi in poza unde este(cu sageata albastra) si poti ajunge la el de sub masina ce-i drept cu putin contorsionism si sa nu fie fierbinte... daca conectezi firele impreuna trebuie sa se aprinda martorul si daca se aprinde asa problema e ca la mine, de la senzor sau mecanismul de antrenare al lui NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gallly Postat Iunie 17, 2022 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2022 Am rezolvat si problema cu martorul. Nu faceau papuci aia contact bine. Multumesc inca o data sierrafery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate