valberto Postat Iunie 13, 2022 Partajează Postat Iunie 13, 2022 Buna ziua, intampin urmatoarea problema la un jeep cherokee 2014, KL, motor 2.0L Diesel: - A aparut in bord 4WD service, am demontat cutia de transfer situata in partea din fata , am gasit carbunii de la motorasul care actioneaza furca de cuplare intre WD si 4Hi tociti, am inlocuit carbunii si actuatorul si-a revenit. Dupa ce am remontat inapoi cutia de transfer am observat ca din butonul care selecteaza modul de teren acesta nu mai cupleaza furca pe 2WD si 4Hi. Am demontat butonul si l-am curatat. L-am pus inapoi am dat sa selectez, a mers de cateva ori si apoi iar s-a oprit, Am pus testerul original Witech pe masina nu aveam nici o eroare. Am intrat pe DTCM in valori reale, cand selectez alte moduri teren acesta le vede si in bord si in tester. Am intrat in actuatori si am incercat sa schimb modurile, am cuplat din actuatori pe 2WD apoi pe 4Hi si functioneaza. Daca ii dau din actuatori o reinvatare a pozitie furcii imi apare urmatorul cod de eroare U0403-00 (Implausibile data received from T-case) pe doua module PAM (park assist manager) si EPB (electric parking brake) si nu mai vrea sa faca reinvatarea, se invarte rotita dar numai misca nimica. Sterg eroare si dispare, nu este permaneta. Iam dat si o realiniere proxi si aceleasi erori le face. Am facut update la toate modulele care au necesitat update si nici o schimbare. Dupa cateva actionari din tester " PTU is not responding", ca si cum nu mai actuator cu furca pe cutia de transfer si nici nu mai pot face vre-o actionare din tester. Am scos mufele din spate din DTCM pentru 1 ora si cand le-am reconectat si-a revenit si am putut sa il actionez iar din tester. Din tester il setez pe 2WD, plec la drum, dupa 40km/h trece singura pe 4HI si asa ramane, nu mai revine in modul 2WD si nu am coduri de eroare. Acelasi lucru il patesc si cand masina e pe loc, din tester il pun iar pe 2WD il mut din buton pe 4HI si cand ii dau iar pe auto ramane pe 4HI si nu mai revine pe 2WD. Am inlocuit si calculatorul DTCM cu unul nou, exact acelasi simtome, daca ii dau resetare la calculator imi apare codul de eroare U0403-00 (Implausibile data received from T-case) pe doua module PAM (park assist manager) si EPB (electric parking brake), Am incercat sa ii fac BCM restore proxi dupa serie de sasiu, incepe operatiunea si apoi ma scoate si imi apare urmatorul cod de eroare Negative response 31. Masina nu vrea sa treaca singura pe 2WD. Va multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate