Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelope AT pentru Grand Vitara - omologare

Recommended Posts

Salutare,

Vin si eu cu o problema destul de comuna in romania. Tocmai ce am achizitionat un GV din 2003 si as vrea sa o pregatesc pentru ce a fost conceputa aceasta masina, off road light spre mediu, drumuri de tara, drumuri forestiere, dar si performante bune pe sosea.

Problema apare cu privire la dimensiunea anvelopelor disponibile care la dimensiunea standard 235/60/ R16 ( cea cu care este ea echipata acum ) nu se gaseste mai nimic decent in materie de AT-uri.

Am incercat la RAR sa vad daca se pot inscrie in CIV si alte dimensiuni dar nu am avut cu cine discuta, inspectorul care mi-a facut identificare a zis ca pe el nu-l intereseaza ce zice producatorul sau ce scrie pe masina sau in manualul ei. Atata timp cat in baza lor de date apar aceleasi anvelope pe versiunea si motorizarea aceasta de masina, nu va face niciodata omologarea, singura optiune fiind ( in conceptia lui ) omologarea individuala la Bucuresti, care se face in urma unor teste riguroase si de altfel este foarte costisitoare, si nici o garantie ca va fi acordata.

Eu as fi vrut sa o echipez cu 225/70/R16, la dimensiunile acestea avand multe optiuni bune. Ar merge si 215/70/R16 dimensiune care de altfel se regaseste in manualul masinii, dar optiunile sunt ceva mai limitate, si nu stiu daca acestea s-ar potrivi pe jantele actuale.

Intrebarea mea este:

Cei de aici care detin acest tip de masina ce anvelope AT folositi si la ce dimensiuni ? Exista vreun precedent de omologare si adaugare la CIV de alte anvelope decat cele standard pe aceasta masina? Daca nu v-ati batut capul, ati avut vreodata probleme cu politia ?

Cateva detalii legate de masina mea, din CIV:

Tip: FT

Varianta: 3

Versiune:1

Cod motor: J20A

Capacitate cilindrica: 1995 benzina

5 Usi

Va multumesc !

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use