scirocco1 Posted March 20, 2023 Share Posted March 20, 2023 Salutare! Am cumparat o Grand Vitara 1 2.0 16V J20A, masina mergea perfect. La un moment dat a inceput sa faca fite aleator cu ralanti-ul adica o apuca in cate o zi sa nu tina ralantiul, ce scadea pe la 500 si apoi daca nu o tineam din acceleratie murea. Am inceput sa desfac si sa inspectez: EGR, MAP, PCV, TPS. Toate pareau in regula, le-am pus la loc cu grija si atentie, fara sa fac boacane. Masina tine bine ralantiul acum dar din pacate a aparut o alta problema. La accelerare brusca dupa ce motorul e cald motorul ezita, gata sa moara si nu isi revine decat daca il las si apoi accelerez mai usor. Nu raspunde la acceleratie brusca. La acceleratie usoara merge perfect si apoi se tureaza oricat. Am suspectat TPS-ul ce nu dadea valori corecte dar l-am inlocuit cu unul nou fara nici un rezultat. PCV-ul pare perfect functional, nu e blocat. EGR-ul doar l-am dat jos si curatat putin nu l-am demontat. MAP-ul doar l-am curatat putin de mizerie. Ceva idei? Link to comment Share on other sites More sharing options...
scirocco1 Posted March 21, 2023 Author Share Posted March 21, 2023 Am desfacut EGR-ul sa-l testez si am observat ca senzorul axului cu came nu era prins in surub, statea doar asa, in cablu. L-am pus la loc si Vitara merge ca noua Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts