Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Problema mecanica A.C.E. si zgomot in partea din spate a masinii

mihai_80

Postări Recomandate

Salutare,

Aveti idee un pot sa gasesc un service decent pt LR disco 2 in Bucuresti? 

Masina pierde ulei in partea din fata ( probabil actuatorul A.C.E.), iar cand merg pe teren accidentat se aude un zgomot ciudat ca si cum se misca caroseria pe sasiu , parca in partea din spate a masinii( ma pricep la mecanica sau auto…Not).

Masina a fost modificata de fostul proprietar kit lift 5cm - au fost scoase pernele de aer 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 6 luni mai târziu...

Salut, 

Trebuie sa fii atent la partea cu pierdut ulei ACE, deoarece daca ramai fara ulei in vas/instalatie, pompa de ACE risca sa se blocheze, o sa frece cureaua de accesorii pe ea, si o sa-ti ia foc izolatia aia/carpa aia de sub capota (si nu numai). Au fost si sunt multe cazuri.

In zona actuatorului poate pierde lichid din 2 motive, din ce stiu:

1) daca e distrus /crapat/rupt burduful actuatorului,si au intrat mizerii care au afectat etansarea pistonului/tijei actuatorului, si pierde pe acolo

2) alea 2 furtune care intra in actuator au niste saibe speciale, in timp se uzeaza si poate pierde pe acolo.

Eu nu am avut parte de nici una din cele 2 situatii, ci de una mai interesanta: Intai mi s-a fisurat unul din furtunele care duce la actuatorul ACE fata (se frecase de instalatia electrica, de copex-ul ei) atat de mult,incat a trecut prin spirele alea de plastic ce inconjoara furtunul,si de camasa furtunului,pana in punctul in care pierdeam lichid ca la balamuc.

Apoi la 1-2 ani distanta, mi s-a fisurat unul din cele 2 furtune care merg la actuatorul spate.

Pentru ambele situatii am aplicat o solutie nu prea inteligenta/tehnica,dar care tine de atunci : am taiat acolo unde era fisurat/rupt, si am pus un ștuț metalic si 2 coliere, si so far so good. Ala fata m-a tinut sa merg prin Europa si Turcia 2022. 

Referitor la ce auzi pe spate, pot fi: 1) bucsele Watts 2) o bucsa de la actuatorul ACE  sau 3) bielete anti-ruliu/bucse bara stabilizatoare (cred)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare