irinel_g Posted July 25 Share Posted July 25 Salutare. Dupa aproape un an de cand am achizitionat XJ ul (2.5 benzina, 1999) timp in care am schimbat cam ce am crezut eu si un mecanic pe la el (rulmenti fata spate, semeringuri planetare, pivoti, bucsi bari stabilizatoare, cruci planetare fata, discuri frana etc ) si am condus-o ocazional pe asfalt , am reusit sa merg cu ea pe la munte in drumetie relativ usoara ( Cheile Buttii Ivoarele cernei, cabana buta) am observat ca motorul este destul de puturos, serpentinele spre Straja sau Ranca abia le urcam intr-a doua. Asa o fi motorul sau o avea probleme, nu am cu ce sa compar. In offroad pe pante abrupte trebuia sa schimb pe reductor ca sa urce cu 4 persoane in masina...asa o fi el...nu stiu. Dar am niste probleme la care va cer sfatul: 1. Dupa schimbarea discurilor si a placutelor de frana acestea se incing f tare la folosire intensiva, cand pe o parte cand pe cealalta. Am demontat etrierii, schimbat garnituri., gresat, inlocuit furtune, etc ..dar tot mai face din cand in cand. Raman placutele presate pe disc mai ales pe dreapta, lucru care nu se intampla inainte de inlocuirea lor. Oare sa fie o problema din pompa sau din acea supapa de dupa pompa? 2. As vrea sa fac ceva suspensiei....zgaltaie rau de tot...da rau. suspensiile sunt f tari , mai ales spatele. Comparatia o fac cu lada niva pe care am avut-o inainte si cu un freelander 2. . Am observat ca arcurile spate stau orizontale, amortizoarele nu stiu de care sunt dar as vrea sa o fac mai soft. Oare sa pun o suspensie completa de genul: https://shop.gtcauto.ro/produse/suspensii-old-man-emu/suspensie-ome-nitrocharger-sport-jeep-cherokee-xj? S-ar imbunatati comportamentul? Va multumesc anticipat pentru sfaturi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
irinel_g Posted July 25 Author Share Posted July 25 (edited) Am uitat...anvelope General graber AT3 ....le am tinut la 2.5 bari....acum le am lasat la 2 parca mai filtreaza din denivelari. M-am lasat pe aripa masinii...am 90 kg...abia s-a lasat 2 cm...nu mi se pare ok Edited July 25 by irinel_g Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts