bratu romeo Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Salut, Cred ca am ceva probleme cu senszorul de aer, Mass Air Flow....la turatii mici nu cred ca am putere suficienta A mai intalnit cineva fenomenul? Multumesc 1 Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Decembrie 13, 2008 Partajează Postat Decembrie 13, 2008 Re: MAF ....senzorul de aer Vorbim de asa-zisul "debitmetru", nu-i asa ? ... uneori, de la praf si conditii nasoale, debitmetrul se acopera cu murdarie si ii da calculatorului informatii eronate ... eu il scot afara [ debitmetrul este imediat langa cutia filtrului de aer si am acces usor la el ] la fiecare revizie si il curat cu "spray de contacte", din ala care degreseaza ... 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Decembrie 13, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2008 Re: MAF ....senzorul de aer Da, este dispozitivul care da info computerului despre debitul de aer in functie de care acesta calculeaza nivelul de combustibil Daca este putin aer, atunci si combustibilul va fi mai putin pentru a respecta amestecul optim O sa il caut si eu sa vad daca se poate demonta la freelander td4 motor de bmw Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Decembrie 13, 2008 Partajează Postat Decembrie 13, 2008 Re: MAF ....senzorul de aer Inainte incearca sa-i scoti mufa si sa vezi cum merge motorul;daca merge la fel, inseamna ca senzorul e de vina, iar motorul merge pe niste valori presetate,de avarie pe care i le da computerul ca sa nu ramii in drum.Am citit asta pe un forum din Anglia ca metoda de diagnoza a senzorului. Daca vrei sa cureti senzorul, ai grija mare cum cureti contactele respective(filamentele) ca se pot rupe foarte usor;nu le presa ci doar stergele cu un betisor cu vata si contact cleaner. 1 Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Decembrie 13, 2008 Partajează Postat Decembrie 13, 2008 Re: MAF ....senzorul de aer Ca sa acuzati debitmetrul ar trebui sa aveti un cod P0100 pe diagnoza electronica.Scoaterea mufei de comanda a debitmetrului va va genera automat un cod neprezent in memoria calculatorului(ECU). Rezolvarea problemei prin curatare prezinta o rata mica de succes (doar 20-30% din cazuri). Va pot ajuta cu o lista de posibile defecte ce sunt date de producator la cele reclamate de dvs.Mult succes! :h5 http://i212.photobucket.com/albums/cc178/asfalttango/amestecate%204x4/freelander.jpg 1 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Decembrie 13, 2008 Partajează Postat Decembrie 13, 2008 Re: MAF ....senzorul de aer Poti consulta forumul acesta ca astia se pricem la LR ca ai nostri la Dacii... Daca vrei sa te apuci sa desfaci masina, poate-ti dau o mina de ajutor. http://www.landyzone.co.uk/lz/f8/td5-maf-63452.html Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Decembrie 14, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2008 Re: MAF ....senzorul de aer doar saptamana sta daca am timp daca nu ramane pe "la anu'" Am o idee "creatza" daca debitmetrul asta masoara volumul de aer probabil prin controlul temperaturii filametelor ar putea fi o metoda de puverizat o solutie de curatat in priza de aer cu motorul in functiune...astfel solutia ar ajunge pe filamente ...mai departe ma mai gandesc :) Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mackie Postat Decembrie 22, 2008 Partajează Postat Decembrie 22, 2008 Re: MAF ....senzorul de aer doar saptamana sta daca am timp daca nu ramane pe "la anu'" Am o idee "creatza" daca debitmetrul asta masoara volumul de aer probabil prin controlul temperaturii filametelor ar putea fi o metoda de puverizat o solutie de curatat in priza de aer cu motorul in functiune...astfel solutia ar ajunge pe filamente ...mai departe ma mai gandesc :) Eu cred ca e un fel de potentiometru cu o lamela care se deschide mai mult sau mai putin in functie de volum de aer. nu cred ca are vreo legatura cu temperatura. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate