wolfy Postat Aprilie 17, 2025 Partajează Postat Aprilie 17, 2025 Salutare oameni buni, am avut ceva timp pe weekend si cum aveam torpedoul de la Mitza mea inchis (așa am luat mașina de la fostul proprietar care mi-a zis că nu mai gasește cheia), m-am gândit să încerc sa o repar cumva. Yala era blocata pe pozitia incuiat/locked, cheia in plan orizontal (paralela cu podeaua masinii). In pozitia deschis/unlocked cheia sta in plan vertical (perpendiculara pe podeaua masinii). Am incercat cu spray-uri uleiuri si alte cele da nici cum cheia nu reușea să miște cilindrul yalei ptr a descuia torpedoul, ziceai ca-i sudată. Pentru cei care nu știu, cheia de contact e cea care se folosește la încuiat/descuiat torpedoul, nu am riscat sa o stric forțând-o prea mult.. Cu mare greu, am reusit sa imping zăvorul cu o șurubelniță, forțând torpedoul ușor si beneficiând de faptul ca fixarea în bord se face pe o armatură care flambează un pic (asta a fost partea cea mai grea, vedeti urmele pe zăvor). După ce am desfăcut cele două șuruburi, am scos tot mecanismu si m-am apucat de demontat. Am îndreptat capetele tăblițelor aurii pentru a scoate capacul negru (grija mare cand il scoateți, cele două arcuri sunt foarte săltărețe și riscați sa le pierdeți). Pentru a scoate cilindrul/yala, cu un cleste mic am scos siguranța din poza de mai jos Baiu la mine a fost ca chiar daca cheia era introdusa in yală (și era cheia care trăbă), cățeii/lamelele cilindrului nu intrau complet si vreo două rămâneau cam un milimetru afara, facând imposibilă rotirea cilindrului in corpul metalic al întregului mecanism. Le-am luat usor cu Dremel-ul la polizat, până când in momentul in care era cheia băgată, stăteau toti cuminți înăuntrul yalei si aceasta putea fi rotită ușor stânga/dreapta cu cheia. Le-am adunat pe toate la loc, băgat cilindru, pus siguranța, am pus cu grija arcurile și cele două butoane si le-am fixat cu capacul negru, îndoit lamelele, montat la loc și gata, amu se deschide si se inchide la buton și mere și cu cheia. Cele bune ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate