Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

VW Tiguan...?

razvan

Postări Recomandate

Nu radeti de mine. Asta am de la servici (pe langa Land Cruiser-ul meu), si as vrea sa-mi spuneti - cei care folosesc asa ceva, nu din auzite, cat ma pot aventura cu ea in teren (sau daca). Sunt condamnat la 10 metri maxim din sosea sau pot incerca mai mult. Eu merg la vantoare mai mult asa ca off road la greu oricum nu fac...

Pareri?

Multumesc

Razvan

VW Touareg V6 benzina - gaura neagra
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: VW Tiguan...?

Este din aceeas categorie cu kia mea sau Tucsonul,dar dupa mine unul eu as iesi cu ia la o plimbare la Ciolpani,acolo iti vei da seama ce poate Tiguanul.

Acum depinde de echiparea masini foarte mult...daca ai sti ar fi bine,pentru ca daca au luat masina in echipare de oras va fi nasol. :sr

:hi :wink:

Kia Sportage,2005,albastru

Toyota LC 120,job car

Link spre comentariu

E varianta Track&Field cutie manuala. Cauciucuri de iarna si atat. Pe mine ma cam umfla rasul cand vad buton pt Off Road, buton de frana de mana, buton de presiune pneuri. Ma rog, calu' de dar nu se cauta la dinti dar ...

Cel mai sigur este sa o scot pe coclauri (cu un tractor in preajma, bineinteles). Va tin la curent.

Link spre comentariu

Ok acum sunt edificat.

Si ca sa-ti raspund la obiect ca valoare offroad este slaba pentru ca se bazeaza foarte mult pe electronica:adica sistemul de baza fiind 4Motion de la VW conbinat cu ESP si ABS+ASR.

Kia Sportage,2005,albastru

Toyota LC 120,job car

Link spre comentariu

Nu radeti de mine. Asta am de la servici (pe langa Land Cruiser-ul meu), si as vrea sa-mi spuneti - cei care folosesc asa ceva, nu din auzite, cat ma pot aventura cu ea in teren (sau daca). Sunt condamnat la 10 metri maxim din sosea sau pot incerca mai mult. Eu merg la vantoare mai mult asa ca off road la greu oricum nu fac...

Pareri?

Multumesc

Razvan

Lasa tiguanul pentru sosea daca nu ai gume de teren.

Am incercat Touaregul in noroi cu cauciucuri de asfalt,neam,nu merge asa ca la vanatoare ma dau cu samuraiul.

Link spre comentariu

Tiguan este intr-adevar realizat pe platforma de Golf.

De unde si concluzia ca are tractiune 4motion compusa din central Haldex.

Allroad de la Audi are central Torsen.

Dupa umila mea parere Torsenul este mai bune deoarece este complet mecanic, si este 'proactiv' in loc de 'reactiv'.

La Haldex pe golf (nu stiu 100% pt Tiguan dar as da o probabilitate de 95% sa fie IDENTIC) trebuie sa detecteze senzorii o alunecare de 1/8 rotatii a rotilor de pe puntea motoare (fata) ca sa activeze centralul si sa trimita cuplul si la cealalta punte. Totodata aceasta presupune ca sa continui sa invarti rotile din fata 'in gol'. Ceea ce nu ar fi foarte rau per se, dar intervine electronica si incepe sa franeze selectiv rotile care se invart in gol. Ceea ce inseamna ca nu te vei putea bucura de intreaga capacitate a motorului.

Astea sunt motivele pentru care consider ca Allroad este mai bun dpdv al tractiunii decat Tiguanul (nu mai vorbim de bani).

Acum, legat de offroad: exista pe threadul youtube and stuff recent postate niste filmulete cu Tuareg.

Vezi daca iti place ce vezi si gandeste-te ca Tiguanul does not come close, chestie declarata de oamenii de la Porsche dupa ce au avut asta toamna plimbare oficiala pe Transalpina ca sa vada si ei masinile in off.

Ideea de baza este ca (asa cum a zis un antevorbitor) este un Golf inaltat. Si cu buton de offroad :-)

Cum banuiesc ca nu o sa iti pui cauciucuri MT pe ea :-), cred ca performantele la care te poti astepta sunt 'pe camp uscat, pe drumuri de tara, peste borduri' si apropiate

Link spre comentariu

Pe drum de tara troncane de inebunesti in schimb la suitul pe borduri sta excelent :grin: Oricum, eu daca pot ,evit noroiul in nici un caz nu il caut. Poate da inghetul si atunci o bag si la vanatoare. Oare de ce vand Toyota?!

Link spre comentariu

Torsen este complet reactiv si deloc pro-activ. Singurul sistem cu adevarat pro-activ este X-drive dar asta este numai de asfalt. Si 4-matic. Care are o asa zisa varianta de offroad . Nici un sistem mecanic nu poate fi proactiv. Pentru asta e necesara electronica.

Mitshubishi Pajero 3000V6 Canvas Top

Off-Road PRO Pack

Link spre comentariu

Cred ca avem o intelegere diferita a termenilor :-)

TORSEN este una dintre cele mai ingenioase inventii legate de autoturisme, ca dovada vezi un articol descriind problemele care se credeau fara solutie inainte de aparitia lui.

Ceea ce il face diferit este faptul ca repartizeaza permanent cuplul catre cele doua capete ale sale. Instant. Continuu. Fara delayuri. Deloc. PERMANENT.

Explicatii 1

Explicatii 2

Sistemele de tractiune integrala electronice precum X Drive si 4 matic folosesc semnale de la senzorii de ABS pentru a decide situatiile in care sa intervina. Ceea ce inseamna ca intai se intampl ceva apoi se analizeaza, ia decizia si actioneaza. Chiar daca timpul total pentru asta este sub o secunda, el este mai mare decat 0.

De aceea am folosit pro-activ si reactiv.

Cu alte cuvinte torsenul este precum un balansoar: cand un capat urca, celalat coboara. permanent

iar Xdrive si 4matic funtioneaza ca si cum ai avea 2 tuburi cu apa, care trebuie sa totalizeze 100 ml, si atunci cand intr-un tub scade nivelul, o pompa introduce mai multa apa in celalalt tub (dupa ce sesizeaza problema, o cuantifica, si decide cat sa actioneze)

PS: din pacate aceasta discutie tehnica este cam offtopic pe threadul de VW Tiguan :-(

Link spre comentariu

Discutia este intr-adevar offtopic. Daca doresti iti pot explica pe private de ce niciodata un sistem mecanic nu poate fi proactiv doar reactiv si de ce x-drive si 4-matic sunt proactive nu reactive. Binenteles cu limitarile lor.

Mitshubishi Pajero 3000V6 Canvas Top

Off-Road PRO Pack

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Din cate stiu eu Tiguanul este un Golf plus cu tractiune integrala si garda la sol marita. Cred ca e ok pe drumuri forestiere batute, dar cam atat.

hm....nu stiu ce sa zic, batatorit si uscat nu e destul. ai uitat de digul de pamant tare care se afla de obicei pe drumurile forestiere intre urmele facute mai de mult de tractoare. de obicei in asta masinile de oras is rup/sparg diverse componente de pe dedesupt.....

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Cu Tiguanul am o singura experienta - am fost cu niste prieteni la mare printre care si unul cu Tiguan. M-au tot f....t la cap sa bag galloperul pe plaja sa vada si ei ce poate - am arat o plaja pustie fro juma de ora - le-am dat si lor sa se joace si am crezut ca offroadul de plaja s-a terminat. De unde! pe la 1 noaptea ma suna omul cu Tiguanu - dupa isprava cu galloperul a vrut sa o impresioneze pe prietena lui cu Tiguanu sub clar de luna pe plaja pustie :grin: Cum s-a terminat va dati seama - era atat de ingropat in nisip incat nu am reusit sa-l scot cu sufa - decat cu troliul. Cam atat stiu de tiguan afara de sosea :wink:

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

ce stiu eu de tiguan!!!!! :P o colega de-a lui nevasta-mea de servici si-a luat de Mos Craciun un Tiguan nou cu vreo 30 si ceva de mii de euroi.tot ca barbatu-so nu-i multumit de el,ca scoate mult fum,ca scoate gaze motorul,nu mai stiu eu exact care era treaba,dar cert e ca l-a dus la reprezentanta si....distrati-va,desi nu e deloc de ras.a lasat-o acolo la reparat.ghiciti ce-i repara?!nimic.doar "ii schimba motorul".are 700 de kilometri.e N O U A N O U T A !!!la Romania se aduc REBUTURILE????

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Si totusi vw a fost si ramane cea mai rafnita MASINA.....!!!

Depinde cu ce o compari.

VW Tiguan este un SUV de clasa mica care este mai mult luxos decat capabil off road.

Ca masina de oras si sa nu ai probleme iarna, incaltata cu cauciucuri de iarna evident, este o masina foarte buna. Acum daca il vezi pe unul cu Jeep sau Land Rover nu te lua dupa el in off road chair daca masina este dotata cu un buton pe care scrie "off road".

2008 Jeep Patriot 4x4 2.4 L, FD1, North Edition

The Earth is covered 70% by water, Jeep covers the rest

Link spre comentariu

in canada s-a facut export masiv de autoturisme dacia,cat despre remarca ta ....o gluma buna.

Am reeditat postul pentru ca nu am vrut sa fac o remarca ne la locul ei si sa fiu off topic.

2008 Jeep Patriot 4x4 2.4 L, FD1, North Edition

The Earth is covered 70% by water, Jeep covers the rest

Link spre comentariu

Am mers cu masina unui coleg de munca. VW Tiguan 2.0 TFSI, 200cp.

Impresii:

Motor puturos, eu am 2.0 TDI pe golf si trage mult mai bine, dif. de greutate destul de mica. In paralel, mergea un coleg cu un renault traffic gol, 2.5 diesel parca si ma chinuiam destul de tare sa fiu in pas cu el.

Pozitie la volan foarte inalta, avantaj in trafic. Insa este foarte inalta IN MASINA. Eu am 1.83 si eram cu capul in plafon. Plafon f arcuit in fata. Ai impresia ca mergi cu o sapca trasa pe ochi, obtureaza campul vizual.

Pentru ca scaunul e pozitionat f sus iar volanul e in acelas loc ca la golf, mi-am gasit f greu pozitie convenabila la volan a.i. sa ajung la pedale dar sa nu ma frec cu volanul peste picioare. Scaunul este reglabil pe inaltime si il dadusem la minim.

La Golf stalpul din fata este pozitionat un pic cam prea inspre capota si uneori jeneaza cand faci stanga si trebuie sa te asiguri.

La Tiguan, nu au remediat, ci din contra, l-au ingrosat, cam cu 1/3 din marimea initiala, asa ca acum ai un ditamai unghi mort in stanga fata.

Frana de mana la buton. Nu intru in amanunte, doar ca este cea mai mare tampenie inventata pana la ora actuala.

Spatiul interior este f mic, scaunele fiind pozitionate mai sus, abia ai loc deasupra capului si cam dai cu picioarele in bord.

Portbagajul este lafel, mic, citeam un VS. unde Tiguanul iesise cu cel mai mic volum de stocare. E adevarat, l-am probat. Culmea culmilor, e mai mic decat la mine, pentru ca eu am roata de rezerva subtire si nu imi trece cardanul prin portbagaj.

Unghiuri de atac mici, garda la sol mica.

Pro-uri:

consum f decent. spre surprinderea mea. cu 30% mai mult ca golfu meu, pe aceeasi bucata de drum, in aceleasi conditii.

Tinuta foarte buna la drum, pentru un SUV.

Foarte silentios, la stop auzeam cum se miscau clapetele aerotermei cand orientam jetul de aer spre picioare.

Arata mai bine ca un golf la interior, nu mult, dar finisajele sunt mai primitoare si mai lucioase. Insa mult sub Q5.

Concluzie:

Desi admiram inainte masina, dupa ce am folosit-o am ramas profund dezamagit. Nu m-a incantat nici un aspect.

Daca aveti bani de tiguan, atunci luati-va un Tuareg SH.

Sau 2 Dustere.

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Am si eu Tiguan 2.0 TDI varianta Sport and Style de vre-o 9 luni si 40 mii . Masina de serviciu, luata de noua,folosita zi de zi,exceptie in week-end cind folosesc masinile din semnatura.

Desi am 1,95 nu am probleme de gabarit, scaunul are maneta de coborire, la fel si volanul, se poate regla, eu unul nu am nici un fel de probleme si sint foarte exigent la capitolul masini. Nici colegii care au acelasi tip nu au probleme, desi avem cam aceeasi inaltime poate unii chiar mai multe kg.

E o masina bunisoara,hai sa nu o denigram degeaba; daca TSI-ul nu a facut fata unei dube, cred ca problema nu e din cauza motorului ci mai complexa.

Cu gume de iarna am mers bine pe ghetus, zapada ,ceva tendinte de drifturi au fost corectate de ESP,mai fin ca cel de Octavia 4x4 folosita anterior tot zi de zi.

Consumul e cam 7,5-8 multisor pentru un diesel.

Merge pentru cei ce au de ales intre Tiguan si un Passat(au acelasi pret), desi spatele meu ar prefera a doua varianta.

Ma bucura ca nu consuma deloc ulei, la Skoda bagam 1-1,5 litri intre schimburi, plus cite o turbina in primii 2 ani.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Sunteti rai ! Nu bagati Tiguanul in rand cu adevaratele "Off road" ca nu pentru asta e facut . Am mers cu un Tiguan pe langa Calimanesti pe niste drumuri intre sate (dar mai rele ca multe forestiere pe unde am umblat) dupa o ploaie si s-a purtat absolut civilizat . La apasarea butonului off road dupa ce apesi pe frana poti sa cobori din masina linistit, ca frana este pusa si nu se va decupla decat cand accelerezi , lucru care se intampla si cu manetuta pt frana de mana (pe care cu greu o acceptam noi, care suntem invatati sa tragem zdravan de o maneta ca sa blocam masina ) ...(fica-mea a fost fericita ca la urcarea in panta nu mai trebuia sa coboare frana de mana, ca stia ea singura cand sa se decupleze ) si fata de o masina 4x2 s-a comportat exemplar . Dar nu o bagati la "off" ca nu dati 30k euro ca sa o zgariati in primele crengi ... si nu mai vorbiti de Audi ca e predictiv ,ca nu e Mama Omida sa vada pe unde vreti sa o bagati ...toate sunt reactive ,depinde doar de timpul de raspuns ...cand intra electronica sau mecanica , ca daca derapezi si iei piciorul de pe acceleratie ...

Editat de SeptimiuAl
Nu mai am Aro , l-am vandut !
Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

As fi preferat sa-si dea cu parerea cei care AU TIGUAN si nu cei care au mers cu al prietenului ,care l-au vazut care au auzit etc.Am Tiguan de 2 ani si sunt vanator.L-am bagat peste tot.Si in pofida "colegilor"de forum,ca de masina nu sunt ,sunt multumit.Nu am ramas nicaieri,consumul este bun si extrem de confortabil.Eu va recomand Tiguanul.

:n1

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare