jantorero Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 Re: VW Tiguan...? Da,asa este ,dar trebui sa ai si bani.....cand va fi 5000-6000 poate,poate ! Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SeptimiuAl Postat August 28, 2011 Partajează Postat August 28, 2011 (editat) Re: VW Tiguan...? M-am intors de curand din concediu care a insumat aproape 2500 km in doua saptamani pe care i-am facut cu noua mea achzitie Tiguan Track & Field 140 cp SH model 2008 tiptronic 6 viteze . Consumul pe asfalt a fost 6 % consumul total 7,3 % . Traseul poate fi numit si " la ultima casa din sat " pentru ca popasurile au fost la niste prieteni care au casele in afara localitatilor . Etapele itinerariului au fost urmatoarele : 1.Bucuresti-Tg. Jiu - Closani- Lacul Valea Mare ( Hidrocentrala de pe Motru) (asfalt) Vizitat Izvoarele Cernei (forestier) 2.Intors Tg, Jiu -Ranca-Transalpina-Ob.Lotrului-Lacul Vidra -Bradisor (Hidrocentrala de pe Lotru)-Brezoi-Calimanesti-Salatrucel(asfalt)-Serbanesti-poalele Coziei ( pietris) . Din cauza cetii groase de pe 18.08 vizitarea Vf. Cozia a fost schimbata cu Salina Ocnele Mari 3. Serbanesti-Sibiu -Alba-Abrud-Campeni-Arieseni-Stei -Pietroasa (asfalt)-mai sus de satul de vacanta Boga (9 km de drum pe care nu pot sa-l incadrez , santier in lucru=pietroaie, pietricele ,resturi de asfalt de pe vremea cealalta) paraul Boga nu a putut fi traversat ca sa ajung in curte datorita viiturilor din urma cu 3 saptamani. Vizitat platoul Padis (forestier in lucru) si pe jos Cetatile Radesii (C. Ponoarelor le facusem deja).( Cheile Galbenei; Pestera Ursilor si pastravaria aferenta ...) 4.Boga-Brad-Alba -Sibiu -Brasov-Sinaia-Moroeni (astalt)-Sanatoriul Moroeni (sa nu mergeti niciodata pe acolo:bleah) -lacul Scropoasa (bineanteles cu hidrocentrala aferenta :ha:) forestier. Vizitat Bolboci , Pestera, Piatra Arsa si aproape Babele !!! ultimile doua serpentine facute pe jos ...:grin:. 5. Scropoasa-Dichiu - Sinaia (proaspat asfaltat)-Bucuresti. Concluzie : cu exceptia stancilor si bolovanilor care au atentat hotarat la scutul masinutei facand restul "participantilor" sa paraseasca habitaclul si sa aleaga modul perpedes (ceea ce am facut si eu in minoritate fiind :uameni, masina s-a comportat mai mult decat exemplar iar modul sport pe serpentine a fost obligatoriu pentru depasiri . Cu alte cuvinte este o masina de familie cu care poti sa te aventurezi oriunde iti permite garda la sol . Pe masura ce ma dezmeticesc o sa incerc sa pun si cateva poze " semnificative" :tk Editat Septembrie 5, 2011 de SeptimiuAl Nu mai am Aro , l-am vandut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SeptimiuAl Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 (editat) Re: VW Tiguan...? Incercand sa fac ordine in cele peste 1000 de poze facute de colocuitorii habitaclului am realizat ca sunt doar peisaje si poze de familie ... Nimic deosebit pentru ca pozele erau facute din mers si in cele cateva mici ocazii de hipertonie sfincteriana :grin: nimeni nu a coborat sa imortalizeze momentele si nici eu nu am avut chef sa fac "replay":ha:. Asa ca ma limitez doar la trei care imi plac mai mult : Izvoarele Cernei unde apa tasneste in valuri de sub tine , o poza de "grup " si un apus de soare pe Transalpina Editat Septembrie 5, 2011 de SeptimiuAl Nu mai am Aro , l-am vandut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Re: VW Tiguan...? un tiguan de asta mi-a schimbat un pic optica asupra motoarelor. toata viata am avut impresia ca un motor trebuie sa fie mare cu cai relativ putini , cu cuplu mare acum un pic de vreme urcam cu masina mea vw lt 2500 tdi 109 cai GOALA un deal foarte lung,abrupt si cu serpentine in spatele meu era un tiguan (din punctul meu de vedere de pana atunci, o plasticaraie plina de electronica inutila cu un motor mic si cai f multi pompati electronic ) tiguanul cara un trailer si pe trailer un mitubishi pajero scurt la urcare mi-a facut cu farurile suparat sa il las sa treaca......am zis ''ma da-te dracu...ia sa te vaz'' si l-am lasat sa treaca, am citit pe el 2,0 tdi. pana sus s-a distantat de mine in cel mai rusinos mod posibil , eu gol el supra incarcat ,parca stateam pe loc de atunci .....am facut loc si la alte idei privind masinile moderne in general. desi mi-e greu sa recunosc incep sa cred ca viitorul ca performanta (si in offroad ) vor fi motoarele astea actuale pe care le priveam pana acum cu dispret . sa iti traiasca tiguanul :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SeptimiuAl Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 (editat) Re: VW Tiguan...? Multumesc foarte frumos pentru urare si sa traim cu toti si cu toate jucariile noastre, ca' ne distram mai bine impreuna ! Intr-adevar si eu am ramas surprins placut de cuplul masinutei dupa ce niscai prieteni m-au bagat pe niste dealuri cam abrupte " ca sa vada cum trage masina " fara preaviz si cu familionul inauntru...:uameni. Dupa ce am ajuns sus , cu nevasta " mult mai putin vorbitoare":ha: s-au dat jos din "tancurile lor" si au avut alta privire catre "baby Tuareg" :tk Editat Septembrie 5, 2011 de SeptimiuAl Nu mai am Aro , l-am vandut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vali rfo Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 Re: VW Tiguan...? Mama are tiguan 2.0tsi 170cp. Motorul trage foarte bine, nu e deloc puturos cum zicea un coleg despre tsi-ul de 200cp. L-as invita la o liniuta cu golfu lui 2.0tdi daca zice ca trage mai bine. Legat strict de tractiune, e foarte buna. Adica pe o sosea in panta cu zapada de max 10 cm, s-ar putea sa urce mai bine ca un patrol ( incaltate la fel ). Asta nu o face totusi o masina de off road. Nu are garda la sol, nu are unghiuri, nu are reductor, nu are cursa mare la suspensie. Dar daca totusi e nevoie sa mergi la vanatoare cu ea, cu niste cauciucuri decente, si sa existe totusi un drum, se poate. Eu am fost de mai multe ori cu Bmw X3 (cam aceeasi categorie ), chiar si prin zapada mai mare si afost ok. Doar ca te cam doare sufletul cand o harjai pe dedesubt. Si nu e greu sa se intample asta. Ca o concluzie, e o masina ok, te poti departa cu ea de sosea, dar cu grija 4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 (editat) Re: VW Tiguan...? Salut Eu zic sa ne uitam prima data la oferta de second hand si mai apoi sa tragem concluzii (ca sa nu intru in detalii).Pe langa oferta scazuta pretul de revanzare al acestei masini este undeva la 15.000+Tva (masini de 4-5 ani peste 100k).Pretul de nou a a fost in majoritatea cazurilor in jur de 21.000 +tva .Tiguanul este o masina aproape ideala (si de familie si de iesit la padure).Atat cat ii permite garda la sol (20) se descurca mai bine decat MUUULTE chiar daca are anvelope de strada.Comparatii aiurea am tot vazut dar nu uitati un lucru:voi vedeti sau ati condus tiguanul fara anumite modificari ce le aveti pe masini (SL,BL,Kituri de suspensii,blocanti,anvelope).Prin simplul fapt ca ai MT-uri pe masina ai un avantaj Enorm pentru ca ai aderenta unde altul cu anvelope de strada nu prea are.Cand eram (cu alte modele) cu anvelope de vara si altul cu At-uri si blocanti chiar daca treceam si eu sau faceam urcarea tot 'era naspa masina ca mergea in hopuri' din cauza TC-ului.Cand am avut si eu MT si blocant 'era normal sa trec' .Asa ca nu ar strica sa fim mai obiectivi unii dintre noi.Faptul ca nu ne permitem o asemenea masina nu inseamna ca-i mai proasta ca una de 3000 de Euro.Tot aud cuvantul off road ....daca este sa ne referim la trasee extreme pot sa va spun ca am vazut un trial care nu l-a terminat nici o masina (de care va plac voua cu super modificari si alte cele).Pentru multi(majoritatea,chiar si pentru unii carcotasi) ) offroad inseamna drum de padure,putin noroi si ceva dealuri. No offence Editat Aprilie 27, 2012 de Astral ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cucuci Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 Re: VW Tiguan...? Tot aud cuvantul off road ....daca este sa ne referim la trasee extreme pot sa va spun ca am vazut un trial care nu l-a terminat nici o masina (de care va plac voua cu super modificari si alte cele).Pentru multi(majoritatea,chiar si pentru unii carcotasi) ) offroad inseamna drum de padure,putin noroi si ceva dealuri. No offence Sa-mi fie cu pardon offtopicul. Daca 2-3 gropi de 2 metri adancime sapate cu buldo-ul si cu juma de metru de namol inauntru intelegi tu a fi traseu de extrem asa o fi. Despre Tiguan pot sa zic ca am vrut si eu sa imi iau, echiparea Track & Field care e foarte ok tinand cont ca e o "multifunctionala" (oras, drum lung, drum de tara). E cam greu sa gasesti o masina care sa-mpace toate chestiile dar Tiguanul incearca acest lucru avand si un consum decent (varianta Diesel). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 (editat) Re: VW Tiguan...? Salut Ma bucur ca (i-ti) iti place tiguanul Pentru mine extrem (cum a fost denumit si traseul la care faceam referire de catre organizatori) inseamna un traseu mai dificil care nu prea il poti face fara modificari majore la masina + pricepere din partea soferului.Faptul ca traseul este mai scurt sau mai lung este altceva.Era doar un exemplu pe care il stiam eu,pentru altii inseamna altceva in functie de experienta personala. Cu respect Editat Mai 3, 2012 de Astral ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greierasul Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Re: VW Tiguan...? Sa fim seriosi, Tiguanul este o masina foarte buna pentru scopul sau. Parerea mea e ca din start a fost creata ca sa nu se catere precum o capra neagra. Offroad-ul la Tiguan inseamna in special o strada acoperita cu zapada si polei pe alocuri. Cu anvelope adecvate trebuie sa te duca iarna pe zapada pana la serviciu si inapoi fara multe batai de cap. Deasemenea sa fie in stare sa mearga pe un drum forestier de munte cate de cat amenajat fara sa se rupa asa cum e posibil sa se intample cu un Logan care poate parcurge acelasi drum. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fleur Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 Re: VW Tiguan...? Din experienta personala va pot spune ca Tiguan-ul poate fi bun pentru off road mediu ocazional. Mediu insemnand intr-adevar drum nu padure sau noroi. In caz de extrema urgenta poti parasi si drumul de tot - am tractat cu tiguan-ul meu pe o panta de 10 grade pe iarba (pt ca mi-a fost frica sa nu arunc cu rotile pietrele de pe drumul care avea o intoarcere de 150 grade) vreo 70 de metri un logan incarcat cu termopane - care la randul lui ma ajuta ruland. Am avut cumva grip (aveam cauciucurile de iarna parca), nu am alunecat deloc dar sus mirosea un pic a ambreiaj :) Ocazional inseamna ca intr-un an de zile am facut maxim o iesire pe luna (Sinaia-Babele, Cheile Nerei, Muntii Capatanii, variante Paltinis, pe plaja la Corbu, Pestera-Magura-Prapastiile Zarnestilor plus multe alte drumuri forestiere care pot fi facute si cu 2x4) in perioadele uscate - nu am fost pe zapada sau noroi. In ritmul descris mai sus am exploatat inainte de Tiguan 4 ani de zile un Forester (modelul anterior celui curent) cu reductor cu tot si nu am avut niciodata probleme cu el. Clar cu un SUV 4x4 poti ajunge in locuri unde un 2x4 nu poate insa esti limitat de 2 lucruri mari si late: - garda la sol (mai buna la Forester decat la Tiguan) - lipsa unui blocant (macar central - din cate stiu RAV4 are aceasta optiune) care se vede cand ramai iarna suspendat in troiene. Electronica/LSD incearca sa plimbe tractiunea de pe o roata pe alta doar ca dureaza pana se prinde ce sa faca iar durata asta te ingroapa pana intr-un final cand iesi (daca iesi). O singura data am pus-o pe burta in zapada si m-a tras o alta masina, in rest, fata-spate, balans, decuplat ESP-ul sau nu, span si cam treci de portiunea cu probleme. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SeptimiuAl Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 Re: VW Tiguan...? Redau o "intamplare" traita pe 13.02.2013 si postata de mine si pe VW forum " Pseudokinegeti(guan)cos" sau " Fals tratat de off-road..." (spam) Azi am fost cu alti "pretendenti" la o excursie prin padurile Patriei in cautare de mistreti cu colti (nu de Argint) normali de os...Ciudatenia a inceput de dimineata cand organizatorul a decis sa intram in teren cu toate masinile , afirmand mandru ca " de intrat , intra toate ! dar nu se stie cate vor iesii ..." ( eu fiind imbarbatat cu :" nici o grije Doctore , am sufa noua !!!"). Recunosc ca in "aburii" diminetii nu am prea luat in seama ce a spus si mandru tare ca eram prins intre camioane de Toyota si Nissan ( de la 3000 de cm in sus) am purces ca mielu'la ... ... ... Si prin ce am trecut ... nu va doresc... sleauri de tractor cu gheata amestecata cu apa si noroi in care "dihaniile" pregatite pentru off si vanatoare se miscau precum barca pe valuri...si in care mersul pe burta era regula...am fost atat de stresat incat pe langa febra musculara la "constrictor ani" cand am oprit si am vazut aburii iesind de sub masina AM FOST CONVINS ca am ars ambreiajul... ... ... noroc ca mi-am adus aminte ca la Tiptronic nu exista... ca sa nu mai lungesc vorba, cateva "trairi" pentru Tiguri cu cutii automate. La primele doua "incercari"(nu stiu cum sa le cataloghez) in momentul cand masina se punea pe burta turatia scadea simtitor si abia ajungeam la "liman"...singura ideie a fost sa comut pe modul sport si sa astept pana cand masina din fata iesea din clinci si atunci sa incerc sa ma reped cat pot de tare prin noroaie ca sa merg sanie cat mai mult , cu toate beculetele de pe bord care imi aratau derapaje si alte alea... Morala este ca daca cumva sunteti prinsi in astfel de situatii NU activati butonul de Off-road ci lasati masina sa faca ce stie dar cu maximum de putere posibila (adica cat va lasa...) nu stiu ce s-ar fi intamplat daca chiar aveam ambreiaj ... In rest neinteresant ca si adrenalina...(Drumuri uscate!) La plecare am fost la prima spalatorie ...la care am fost taxat dublu pentru cat noroi am lasat...Singura poza a fost cea de la sosire... Nu mai am Aro , l-am vandut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fleur Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 (editat) Re: VW Tiguan...? Si eu aveam asteptari mai variate de la acest buton off-road. Singura utilitate foarte buna (dupa parerea mea) a acestui buton este franarea automata si controlata pe care o face la coborare. Pe zapada/gheata la vale masina cu butonul off-road activat (fara a apasa pedala de frana sau acceleratie si fara sa conteze daca masina este sau nu in viteza) coboara mult mai incet decat as putea sa o fac eu manual cu frana de motor in viteza 1 sau cu piciorul pe frana cand intra ABS-ul si chiar strica tot. De asemenea, pe hartoape in urcare sau coborare (chiar daca prima data mi s-a parut foarte ciudat) a trebuit sa merg doar cu modulul sport - modul confort sau standard iti face un balans care iti da o senzatie ca vei lovi toate pietrele pe care cu greu incerci sa le ocolesti (urcand partial pe ele ca printre roti ar fi prea periculos) Editat Februarie 26, 2013 de fleur Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SeptimiuAl Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 Re: VW Tiguan...? "Impresii " din perioada codului... (lipseste o parte cand toti eram pe burta sa scoatem zapada de sub "burta" masinutei...) Nu mai am Aro , l-am vandut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 (editat) Re: VW Tiguan...? Buna ziua! Din pacate garda la sol joasa, anvelopele de iarna si sistemul de contol al tractiunii, care in opinia mea nu-si face cum trebuie treaba, isi spun cuvantul cand vine vorba de zapada adanca si afanata. Pe data de 25 ianuare, in parcarea din spatele mall-ului Baneasa, am intalnit un Tiguan 4 motion blocat pe locul de parcare. Soferul a tot incercat sa iasa cu sau fara controlul tractiunii activat insa fara succes. Editat Februarie 3, 2014 de Cristi S Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 Re: VW Tiguan...? Eu unul sunt relativ multumit de cum merge Tiguanul pe zapada framantata, asa cum este pe bulevardele laterale dupa ce a trecut lama acum o saptamana. Dar pe zapada peste 20 cm, masina se suspenda si nu mai e de ajutor nimic, nu conteza ce optiune ai pe ea. Am casa la tara pe un drum pe unde trec doar eu si e cam mare emotia , mai trebuie sa ma chinui sa fac cei 100 m. Cu Discovery e altceva, el a facut drumul... Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
emicos Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 Re: VW Tiguan...? Salut tuturor, Sotia mea are un Tiguan, 2.0 TFSI cu 200 de calusori adus din USA, automat. La inceput nu prea am fost incantat de ea, pe masura ce a trecut timpul si eu tot am calarit-o ocazional, am constatat un span senzational, o stabilitate buna in curbe la viteze maricele, o frana foarte buna, un consum maricel in oras si chiar si afara la viteza de 120-130 km/h, usor de condus si de manevrat mai ales in orase aglomerate. Toate aceste le spun facand o comparatie cu Tuaregul-masina de familie. In consecinta daca e sa cumpar o masina noua dintre Tuareg si Tiguan zau ca as avea probleme mari in a alege ceva corect. Sa revenim sunt doar masini de sosea cu multa electronica si multa tehnologie, nu sunt proiectate pt off. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baracuda Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 Re: VW Tiguan...? Nu cred ca exista o comparatie prea pertinenta intre Tiguan si Touareg in offroad. Am mers cu amandoua si sincer de Tiguan mi-ar fi mila sa il bag si pe un drum pietruit. Touaregul mi s-a parut destul de legat si peste suvurile de fite din aceeasi categorie(vezi X5, Q7) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SeptimiuAl Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 Re: VW Tiguan...? Ba sa n-ai nici o mila si nici o emotie ! Numai sa-l incalti cu gume adecvate si sa nu vrei sa treci peste obstacole mai mari decat garda la sol (care e cam mica...). In rest numai de bine . (Ma si mir cum mai rezista inchegat dupa ce l-am bagat prin toate alea...:h5 ) Nu mai am Aro , l-am vandut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baracuda Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 Re: VW Tiguan...? Nu prea imi faceam griji de trenuld e rulare cat de plasticele de la interior. Am putina alergie la scartaituri si vibratii :D. Oricum cred ca exista solutii mai ok pt tavaleala :P. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SeptimiuAl Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 Re: VW Tiguan...? Nu vorbim de tavaleala... doar de concedii prin munti, ceva partide de vanatoare prin paduri pe unde exista totusi niste drumuri forestiere cu ceva piatra la baza , ca despre aratura ... nu ma bag !:hl Nu mai am Aro , l-am vandut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate