padres Postat Decembrie 15, 2008 Partajează Postat Decembrie 15, 2008 -spre exemplu daca ies la munte pe un drum forestier( sau un drum comunal sau drum judetean )si sunt cazuti de la vant pe acel drum 15-20 de pomi de diverse dimensiuni ,cat de legal este daca ii tai cu drujba si ii dau la o parte (ii las acolo nu ii iau acasa )ca sa pot trece? -poate cineva sa se lege de noi? ca doar eliberam drumul . -iesirile in Natura cu cei dragi sunt cele care imi incarca bateriile Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cornelia Postat Decembrie 15, 2008 Partajează Postat Decembrie 15, 2008 Re: pomii cazuti pe drum de la furtuna? Nu are nimeni motiv sa se lege de tine pentru chestia asta. Atat timp cat se vede ca sunt cazuti natural si nu taiati, si atata vreme cat nu iei lemnul in masina sa il duci de acolo, nu ar trebui sa fie absolut nici o problema. Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie. http://www.maramuresguide.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Decembrie 15, 2008 Partajează Postat Decembrie 15, 2008 Re: pomii cazuti pe drum de la furtuna? daca blocheaza drum national (comunal, judetean) cred ca poti sa-i tai daca e pe un forestier in padure nu mai poti sa-l tai - pentru ca masa lemnoasa (pomii) din padurea respectiva sunt proprietatea cuiva (proprietate de stat sau privata). Ca si drumul pe care nu ai avea ce sa cauti. In plimbarile mele cu motorul am gasit foarte des copaci cazuti, cel mai adesea brazi (astia cad cel mai usor). Am participat acum un an la organizarea unui concurs in zona Gheorghieni si a trebuit sa taiem cativa brazi cazuti. Enduristii din zona mi-au dat atunci o lectie de bun simt - faceau tot posibilul sa taie brazii cat mai aproape de radacina si sa ii traga la o parte din drum pentru a putea fi folositi de proprietar (cu toate ca ar fi fost mult mai usor sa ii taie altfel). Jos palaria! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
padres Postat Decembrie 15, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2008 Re: pomii cazuti pe drum de la furtuna? -daca sunt pe drum national si e inchis drumul pentru circulatie pe perioada iernii? -iesirile in Natura cu cei dragi sunt cele care imi incarca bateriile Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Decembrie 15, 2008 Partajează Postat Decembrie 15, 2008 Re: pomii cazuti pe drum de la furtuna? Incearca cineva o intrebare la Romsilva? ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
padres Postat Decembrie 16, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2008 Re: pomii cazuti pe drum de la furtuna? nici o parere noua ? -iesirile in Natura cu cei dragi sunt cele care imi incarca bateriile Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Decembrie 16, 2008 Partajează Postat Decembrie 16, 2008 Re: pomii cazuti pe drum de la furtuna? vrei sa faci Transfagarasanul sau Transalpina iarna? :grin: daca sunt cazuti pomi pe drum...ori ai tragi cu sufa...ori pui drujba pe ei pe drumuri forestiere....nu cred sa fie cineva pe acolo sa-ti puna intrebari daca te cauta in masina si vad ca n-ai copaci acunsi....n-au ce-ti face.....sau cel putin mie nu mi-au spus nimic :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Decembrie 16, 2008 Partajează Postat Decembrie 16, 2008 Re: pomii cazuti pe drum de la furtuna? Daca blocheaza drumu,poti sa-i tai. asa cum s-o spus mai sus undeva, cat mai aproape de radacaina dac este posibil incat proprietarul sau hotul de lemne sa il poata folosii intreg. Dupa ce l-ai taiat, pui sufa (dar, parca am vazut in deva ca ai si un troliu pus, deci nu ai treaba)pe el si il tragi din drum incat sa poti trece. Sfatu meu e sa nu il bagi in bena ca o incurci cu te miri care viteaz imbracat in verde sau vre-un mos ce sta pe banca la drum in primul sat. Orice copac din padure, chiar daca e cazut, nu poate fi luat oricum. In termeni silvici li se spune "cazatura". Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate