Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

aro, au mai ramas ceva pe drumurile noastre?

gusteru

Postări Recomandate

Re: aro, au mai ramas ceva pe drumurile noastre?

Da, s-a aplicat chiar de la inceputul anului, dar abia cind au ajuns oamenii la ghiseul primariei au aflat surpriza neplacuta.

In aceiasi ordine de idei, din cite am observat anul asta si institutiile si firmele mari care mai aveau Aro in parcul auto, le "lichideaza" in grup... asta e, in curind o sa ajunga ca Daciile 1100 sau Lastunuri de rare... deocamdata trebuie sa profitam de abundenta de piese SH, dupa aia mai vedem ce mai ramane... Despre impozit, mai este o sansa cu modificarea in utilitara (mai ales la 243, nu e f dificil, dar e ceva cheltuiala la RAR si birocratia aferenta (ar fi o problema "stampila" unui service autorizat ARO)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...

Stiati ceva de masina asta.

Cica sunt unii care fac inconjurul lumii intr-un ARO.

Depistati prin Columbia.

Caut amanunte, azi am gasit pozele pe net

http://flickr.com/photos/thruhike98/247006277/

http://flickr.com/photos/thruhike98/247006280/

http://farm1.static.flickr.com/84/247006280_5d3c43f8e5.jpg?v=0

http://farm1.static.flickr.com/82/247006277_2455b9a37b.jpg?v=0

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

da am auzit pe la tv mai acuma cati va ani ca o fost sparta masina pe nustiu ce continent iau furat statia si antena

ARO 243,an 2001,motorizare 2.7 tdi

ARO 243,an 1986,motorizare D127

ARO 244,an 1993,motorizare D127 in curs de modificare

Audi B4, an 1994 benzinar de 2000.

BUGHI - motor de 1600 benzinar

Fiat 1100,an 1964 - proaspat achizitionat

Link spre comentariu

Cu parere de rau si fara sa jignesc pe nimeni era Aro-urilor s-a stins din pacate... :P

S-a inchis fabrica

S-a marit impozitul

Apare taxa pe poluare...

Sunt posesor de aro si regret toate acestea fiindca masina e foarte buna comparabila cu multe alte europene si japoneze muuuuult mai scumpe! :h5

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

Cu parere de rau si fara sa jignesc pe nimeni era Aro-urilor s-a stins din pacate... :P

S-a inchis fabrica

S-a marit impozitul

Apare taxa pe poluare...

Sunt posesor de aro si regret toate acestea fiindca masina e foarte buna comparabila cu multe alte europene si japoneze muuuuult mai scumpe! :h5

decat care europene sau japoneze? ai putea sa dai si un nume?

Link spre comentariu

Mai bun din ce punct de vedere? Confort? Economie? Rafinament? Fiabilitate? Nu cred.

Performante off-road? Da' cine o zis ca SUV-urile sunt masini de teren? Unele care nici macar nu au sasiu. Pe sistemu asta, ARO e mai tare si decat Mercedes clasa S, si decat BMW Seria 7, si afuma total un Ferrari, cand intram in teren. Si la propriu si la figurat.

Sau altfel zis, hai sa comparam mere cu pere. SUV-urile NU au capabilitati de "off-road" si au alta menire. Niva in schimb le mai are si cu terenu, si eu n-as spune cu mana pe inima din prima, gata clar domle ARO e mai tare ca Niva. Are si ARO avantaje, are si Niva avantaje, au fiecare fiabilitatea lor, depinde de masina, de cum e pregatita, de cauciucuri, de SOFER, si multe altele. Sunt locuri care pot avantaja un ARO, si locuri care pot avantaja o NIVA, etc.

Si eu-s posesor de ARO si am incercat sa-l scot de pe sosea din cand in cand, si parerea mea este ca ARO e mult mai capabil decat crede lumea, ca este o masina de teren buna, daca o intelegi, o pregatesti si o intretii. Insa te lovesti de lipsa de piese, lipsa de piese after-market, fiabilitate, IFS, huiduielile altor Romani, ITP, si taxe mari. Si sunt multe alte masini europene (G) si japoneze (LJ70) mult mai capabile. Nu se poate compara cu RAV4 la fel cum nici un Hilux nu se poate compara cu un RAV4 de ex. (Au fost si ARO pick-up deci merge comparatia).

Intr-o incheiere fericita, "epoca de aur" ARO s-a terminat. E clar. Cine inca mai tine un ARO, e semi-inconstient. Eu recunosc.

Link spre comentariu

Mai bun din ce punct de vedere? Confort? Economie? Rafinament? Fiabilitate? Nu cred.

Performante off-road? Da' cine o zis ca SUV-urile sunt masini de teren? Unele care nici macar nu au sasiu. Pe sistemu asta, ARO e mai tare si decat Mercedes clasa S, si decat BMW Seria 7, si afuma total un Ferrari, cand intram in teren. Si la propriu si la figurat.

Sau altfel zis, hai sa comparam mere cu pere. SUV-urile NU au capabilitati de "off-road" si au alta menire. Niva in schimb le mai are si cu terenu, si eu n-as spune cu mana pe inima din prima, gata clar domle ARO e mai tare ca Niva. Are si ARO avantaje, are si Niva avantaje, au fiecare fiabilitatea lor, depinde de masina, de cum e pregatita, de cauciucuri, de SOFER, si multe altele. Sunt locuri care pot avantaja un ARO, si locuri care pot avantaja o NIVA, etc.

Si eu-s posesor de ARO si am incercat sa-l scot de pe sosea din cand in cand, si parerea mea este ca ARO e mult mai capabil decat crede lumea, ca este o masina de teren buna, daca o intelegi, o pregatesti si o intretii. Insa te lovesti de lipsa de piese, lipsa de piese after-market, fiabilitate, IFS, huiduielile altor Romani, ITP, si taxe mari. Si sunt multe alte masini europene (G) si japoneze (LJ70) mult mai capabile. Nu se poate compara cu RAV4 la fel cum nici un Hilux nu se poate compara cu un RAV4 de ex. (Au fost si ARO pick-up deci merge comparatia).

Intr-o incheiere fericita, "epoca de aur" ARO s-a terminat. E clar. Cine inca mai tine un ARO, e semi-inconstient. Eu recunosc.

Intr-adevar ai drepate...

La ultima parte sunt si eu e acor si recunosc sunt inconstient si mai am vreo 2 prieteni... :uameni

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

Ziceati de oameni incostienti!! De mine ce mai ziceti daca v-a spun ca am inceput sa repar unul,mai bine spus sa prepar unul, asta inseamna ca totul se repara de la sasiu pina la suportul de roata rezerva de pe cupeu, fiindca pe Taca' nu am sa-l trag pe dreapta numai cind o sa mut nr de inmatriculare de pe unul pe altul!

Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult.....
Link spre comentariu

Daca ar avea AROul meu gura sa povesteasca cite modele de SUVuri a scos din zapezi si din noroaie ar trbui sa stati la sezatoare citeva zile, sa fi vazut cum se oprea lumea si se uita ca la circ sa vada cum le tragea din zapada si la sfirsit strigau( IATI AROoo),binenteles si eu sunt constient ca va fi din ce ince mai geu cu ele tinind cont de toate piedicile pe care le avem din toate partile dar sunt mindru cind se uita lumea dupa el pe strazi si sper sal pot tine in viata cit mai mult posibil si sa mai reanimez macar unul di celelalte doua pe care le mai am, chiar daca sub capota nu va avea acelas motordar sigla tot ARO va fi!!!

Offroad Team ARO

,,ARO 244 AUTOUTILITARA" ,( AR0 320, ARO 244)

Link spre comentariu

Vizitator SERGHEI

Mai rau ca ARO-istii nu am vazut pe cineva sa se planga de impozite si taxe..Voi credeti ca cei cu ,,indian" de 5 litri sau toyote cat casa platesc mai putin de 19-20 mil?!! Macar ei nu au posibilitatea transplantului cu ceva mai decent pana in 3 l pt ca nu-i mai ajuta la ,,tancuri"..La ARO cu o ,,mica" investitie poti cobora la un impozit de 400 lei si la norme gen euro-2...3 cu max 50-60 mil ..mai pui inca 3 mil pe un filtriu de particule universaul (ca sa te duci la ITP linistit) si gata..Ideea este alta ,cine cumpara aro si nu investeste in el ..il cumpara ca sa-l distruga la mici ,,suete" cu prietenii prin padure.Este convenebil sa dai 30 mil pe un aro ,sa-l bagi pe coclauri si sa-l arunci cand te plictiseste ,dar sa bagi un motor ca lumea pe el ,sa il mentii in stare acceptabila pt RAR sau ITP...asta nu face nimeni ..doar apa paie si bataie...Si pe urma o dam din colt in colt ca s-a strans impozitul pe 2-3 ani si ne leaga astia.In 4-5 ani pe sosele nu vor mai exista decat aro adevarate.Masini care arata bine,functioneaza bine (conform specificatiilor fabricantului) si bucura ochiul.Nu spun ca vor face ,,liniute" cu fiare consacrate dar macar vor arata a masini.Nici eu nu sunt de acord sa circule pe sosele masini cocosate de atata carat si indiferenta,cu tablele atarnand si nori de fum in spate pt ca nea Gica Basc mai baga in rezervor si gaz,si ulei ...si ,,lasa ba ca merge asa"...Decat 10000 de ARO ca vai steaua lor mai bine 200 ca din fabrica .

Ca a murit fabrica....si care este problema ...iti pare ca oamenii din fabrica aia au facut treaba buna in ultima perioada ???!!! Si-au batut joc de marca,de cumparatori si mai ales de locurile lor de munca .Partea rea este ca pe langa sharle sufera si oameni care chiar stiau ce fac..

Link spre comentariu

Mai rau ca ARO-istii nu am vazut pe cineva sa se planga de impozite si taxe..Voi credeti ca cei cu ,,indian" de 5 litri sau toyote cat casa platesc mai putin de 19-20 mil?!! Macar ei nu au posibilitatea transplantului cu ceva mai decent pana in 3 l pt ca nu-i mai ajuta la ,,tancuri"..La ARO cu o ,,mica" investitie poti cobora la un impozit de 400 lei si la norme gen euro-2...3 cu max 50-60 mil ..mai pui inca 3 mil pe un filtriu de particule universaul (ca sa te duci la ITP linistit) si gata..Ideea este alta ,cine cumpara aro si nu investeste in el ..il cumpara ca sa-l distruga la mici ,,suete" cu prietenii prin padure.Este convenebil sa dai 30 mil pe un aro ,sa-l bagi pe coclauri si sa-l arunci cand te plictiseste ,dar sa bagi un motor ca lumea pe el ,sa il mentii in stare acceptabila pt RAR sau ITP...asta nu face nimeni ..doar apa paie si bataie...Si pe urma o dam din colt in colt ca s-a strans impozitul pe 2-3 ani si ne leaga astia.In 4-5 ani pe sosele nu vor mai exista decat aro adevarate.Masini care arata bine,functioneaza bine (conform specificatiilor fabricantului) si bucura ochiul.Nu spun ca vor face ,,liniute" cu fiare consacrate dar macar vor arata a masini.Nici eu nu sunt de acord sa circule pe sosele masini cocosate de atata carat si indiferenta,cu tablele atarnand si nori de fum in spate pt ca nea Gica Basc mai baga in rezervor si gaz,si ulei ...si ,,lasa ba ca merge asa"...Decat 10000 de ARO ca vai steaua lor mai bine 200 ca din fabrica .

Ca a murit fabrica....si care este problema ...iti pare ca oamenii din fabrica aia au facut treaba buna in ultima perioada ???!!! Si-au batut joc de marca,de cumparatori si mai ales de locurile lor de munca .Partea rea este ca pe langa sharle sufera si oameni care chiar stiau ce fac..

Din punctul meu de vedere e si deranjant si o mare prostie ceea ce spui tu...

Crezi ca cineva va investi in Aro mii de euro sau isi va lua ceva mai bun pe bani astia?

Rezolvi motoru ok ramane caroseria care intr-adevar e din tabla groasa dar rugineste foarte rapid... ramane suspensia care lasa de dorit lafel ca directia care e foarte slaba si multe alte etc-uri care dovedesc ca nu merita sa bagi bani in asa ceva...

Daca platesti 2000 de lei pentru un Patrol e lafel ca si cum ai plati pentu un Aro... cezi ca e aceeasi chestie si lafel de rentabil poti face aceleasi lucruri cu ambele?

Din C***T nu iese BICI!!!!

Lista de modificari pentru ca un Aro sa zici ca e la nivelu altora cu aceleasi impozite si taxe e interminabila...

1)motor

2)suspensie : 1)punte pe fata cu arcuri elicoidale (preferabil) sau lamelare

2)arcuri elicoidale pe spate (preferabil)

3)telescoape

3)directie : 1)caseta de directie

2)semicaseta

3)capete de bara

4)pivoti (in cazul in care nu este montata punte)

5)brate (in cazul in care nu este montata punte)

............

PS: directia nu e conceputa bine asa ca trebuie schimbat tot

4)sasiu : ramforsare

5)caroserie : intarire, grunduire, vopsire....

................

Pretul de OMOLOGARE motor tdx euro 3 = 7000 ron

+

OMOLOGARE modificari = 5000

+

pret piese modificari

+

pret manopera (in cazul in care proprietarul nu stie/poate lucra singur)

= ... :uameni

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

Scuzati oridinea...stiu ca se incepe cu sasiul apoi motorul apoi suspensie si directie si se termina cu caroseria dar am fost putin grabit!

Sper ca persoana caruia i se adreseaza mesajul sa inteleaga ca acestea sunt doar vise... ne rentabile pentru modelele de Aro cu motor de Brasov sau Campul Lung!

Cu respect,

Adrian :h5

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

Baietii care se lasa dusi de val si vorbesc offtopic, vedeti ca daca prindeti viteza "cu valul" va scoate afara

am sters porcariile, data viitoare sterg porcariile si indepartez vinovatii

atentionare

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Vizitator SERGHEI

Mai Soimule,de ce stergi frate asa intr-o veselie..ca doar erau discutii constructive?!! Stergi intr-una. Eu nu am nimic personal cu colegul cu ARO 243 cu motor de 3500 sau 3600cmc[ (ca nici el nu stie bine) /color].. Doar ca nu sunt de acord cu ceea ce spune ..si-l combat civilizat>> :bravo

Adrian,daca gasesti un TDX Euro 3 sunt si eu interesat.

Link spre comentariu

Cit de semnificative sunt schimbarile in puterea motorului dupa ce lai modificat la 3580cm3

Offroad Team ARO

,,ARO 244 AUTOUTILITARA" ,( AR0 320, ARO 244)

Link spre comentariu

Cit de semnificative sunt schimbarile in puterea motorului dupa ce lai modificat la 3580cm3

Se simte la cuplu poti trage mai multe dupa tine... :ypu :bannana :banana dar nu e ceva extrem de semnificativ caii au ramas cam tot atatia asa ca nu e mare branza....

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

sunt f sigur ca ai un cuplu mult mai bun, mai ales in turatii joase

e drept ca nu prea avea nevoie brasovul de asta...dar sigur nu strica

bravo

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Hai ca am mincarici!! :bannana Am vazut si eu un motor d-ala'(35XX, parca scria pe el UTB sau Nicolina)... pistoane cumva de 120mm in diametru?,echilibrator in baia de ulei?Vibrochenul avea aceleasi cote palier si manetoane dar era mai "tapan" intre fusuri?Daca e ala puneti-l pe un sasiu de M, cutia daca poti sa-i pui una de camion cu GV ca p'aia de Aro o rupe! (grupuri si planetare neaparat de M)si da-i coclauri ca ala tine!!

Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult.....
Link spre comentariu

sunt f sigur ca ai un cuplu mult mai bun, mai ales in turatii joase

e drept ca nu prea avea nevoie brasovul de asta...dar sigur nu strica

bravo

intr-adevar in turatii noase cuplul e excelent...oricum am masina de 2 ani si sunt foarte multumit de ea...prea multumit si pot zice ca de menajat nu poate fi vorba dar din cauza lipsei de cai cu orice cauciucuri merg la scurt timp dupa intrarea in mocila se fac slicuri si e foarte greu sa le cureti...

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare