dalmatianul Postat Ianuarie 2, 2009 Partajează Postat Ianuarie 2, 2009 vreau sa va intreb am venit acasa cuplat cu samuraiul in 4x4 normal si la peste 40 km h apar niste zgomote ciudate un fel de croncanit sau mai degraba niste vibratii indiferent de turatia motorului pina in 40 nu se simte nimic .era polei foarte mare si eram nevoit sa cuplez sincer nu stiu la ce sa ma astept va rog daca se poate niste sugestii ar fi bine venite,sa fie din reductor sau crucea cardan fata ,multumesc anticipat suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Ianuarie 2, 2009 Partajează Postat Ianuarie 2, 2009 Re: probleme cuplaj 4x4 Esti sigur ca pe polei "foarte mare" , ai mers cu peste 40/h ? Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Ianuarie 2, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2009 Re: probleme cuplaj 4x4 eu am cerut pareri daca ma poti ajuta bine daca nu lasa sa incerce altii sa-si spuna parerea mersi mult pt sfat . :h5 :h5 pe portiuni mici am incercat sa depasesc cei 40 km pt a incerca sa depistez problema si sa incerc sa pot sa dau detalii amanuntite celor in masura sa ma ajute ,multumesc suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Ianuarie 2, 2009 Partajează Postat Ianuarie 2, 2009 Re: probleme cuplaj 4x4 nu cumva ai joc in culisanta cardanului fata?.....cam asa se manifesta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Ianuarie 2, 2009 Partajează Postat Ianuarie 2, 2009 Re: probleme cuplaj 4x4 Daca in regim 4x2, cu MRL-urile decuplate, deci transmisia fata "pe liber", nu are aceste simptome, cel mai probabil este axul cardanic fata. Ori este dezechilibrat dinamic - poate fii chiar indoit usor, ori, are joc mare in culisanta - cum spune si Marius. Nu sunt excluse nici articulatiile cardanice, atat cea de la cutia de transfer, cat si cea de la axa fata. :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Ianuarie 3, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 Re: probleme cuplaj 4x4 trebuie sa verific daca are joc mentionez ca nu face galagie in cuplaj normal poate ca se datoreaza de cind am splenguit arcurile pe fata mentionez ca puntea am suspendat-o pe niste cricuri pina am demontat si montat suspensia fata sa fie de acolo problema sau poate ca asa a fost de cind am achizitionat-o si nu am mers cuplat pe sosea pina acum si in teren am iesit foarte putin si acolo am mers incet adica sub 40 km la h, marius daca te rog frumos cum as putea remedia problema daca este joc la cardan eventual daca poti sa-mi dai niste detalii mai amanuntite sa incerc sa remediez singur problema sau daca este tare complicat sa o duc la un service autorizat numai ca acolo ma jecmaneste la buzunar. multumesc pt sfat tuturor :h5 suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Ianuarie 3, 2009 Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 Re: probleme cuplaj 4x4 daca-i culisanta de la cardan....arde....unul nou....sau reconditionare la RUNE ....prima varianta scumpa scumpa...a doua doar scumpa :grin: dar pana una alta intra sub masina si vezi ce-i pe acolo....poate sunt numai ceva suruburi slabite la flansele cardanului :h5 in alta ordine de idei...la crucile de cardan si la culisante...e bine sa nu te zgarcesti la vaselina :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Ianuarie 4, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2009 Re: probleme cuplaj 4x4 mersi mult am sa incerc sa verific si sa gresez numai sa se mai incalzeasca ca este foarte frig poate ca deja l-am distrus mai tare tinin cont ca am venit asa cam 90 km acum ramine de vazut si voi incerca sa remediez problema. suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 Re: probleme cuplaj 4x4 Ma bag si eu aici cu o intrebare: la masina mea, ambele culisante de la cardane au un mic joc . Cand schimb vitezele, mai ales 2-3 sau 3-4 se aude un "boc" care cred ca se trage de la jocul asta. E bai mare? Este scumpa reconditionarea? Exista solutii provizorii? Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi200100 Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 Re: probleme cuplaj 4x4 Daca tot nu-i dai de cap, suspenda masina (puntile) si incearca in toate vitezele ...necesita ceva buturugi si 2 persoane. Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Februarie 6, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2009 Re: probleme cuplaj 4x4 am verificat am gresat si crucile si axul are vazelina am verificat uleiul in punti este full am gresat mereurile unde nu era pic de vaselina sincer eu nu ma mai pus silicon doar garniturile respective cu ptina vazelina in ideea ca le voi curata mai des am incercat sa nu depasesc viteza in 4x4 peste 40h poate ca sunt eu obsedat si de aceea orice galagie ma deranjeaza cind voi face rost de bani am sa incerc sa trec pe la un mecanic autorizat . suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 Re: probleme cuplaj 4x4 daca axul era curbat se observa daca crucea cardanica are joc face la fel dar daca lagarul crucii este fisurat ii permite sa joace si sa faca sunete ciudate si asta probabil nu se vede de la mizerie pt mai multa siguranta in trafic iti recomand calduros sa mergi la mecanic ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Februarie 6, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2009 Re: probleme cuplaj 4x4 am fost la mecanic spun ca este normal zgomotul altii ca am ceva joc am si miscat de cardane am pus mina pe cel de sus si pe cel din spate si am auzit ceva zgomot in reductor gen clink si am inteles ca este normal datorita pinioanelor de fortant in teren nu l-am fortat si nu am de gind intradevar ca masina nu are mocheta sa mai antifoneze din zgomot in reductor este ulei am verificat am sa merg si al reprezentanta suzuki dar ma usuca de bani poate daca voi avea timp sa ma intilnesc la urmatoarele iesiri cu posesorii de samuraie sa vad diferenta de zgomote ,m-am intilnit si cu keske din oradea si el a spus ca pot sa merg asa este uzura morala are ceva experienta in teren si cu masinile acum vom vedea :h5 suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate