night bird Postat Iulie 11, 2007 Partajează Postat Iulie 11, 2007 am luat un manometru turbo facut de "Lampa" are un furtun de ala ca de perfuzie si un T- fitting tot la aceeasi grosime. unde dracu tre sa leg "teul" ala la nissan Y61? :roll: "De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani "Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Iulie 11, 2007 Partajează Postat Iulie 11, 2007 La furtunasul ala negru care comanda west-gate-ul (adica capsula aia de pe turbina) Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Iulie 11, 2007 Partajează Postat Iulie 11, 2007 dar normal cred ca nu e acolo. Cred ca la mine e montat pe galeria de admisie. Acolo e presiunea reala ce o baga turbina. :shock: :roll: Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Iulie 11, 2007 Partajează Postat Iulie 11, 2007 Daca ai pe Y61 motorul de 2,8 l, poti intercala T-ul ca-n poza. De fapt poti sa cuplezi furtunul ce merge la manometru oriunde pe tubulatura dintre turbina si galeria de admisie. Si eu am pus un manometru de turbo facut de Lampa. Caut un instrument de temperatura ulei, acelasi model cu manometrul de turbina, si nu gasesc nicaieri. Spor la treaba! 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Iulie 11, 2007 Partajează Postat Iulie 11, 2007 eu zic sa nu folositi furtunul de comanda pt wastegate ci de pe galeria de admisie, sau tubulatura de aer din doua motive: 1: furtunul suplimentar se va comporta ca o butelie si va intirzia raspunsul supapei, sau, mai rau: 2: Daca se intimpla sa crape furtunelul sau sa iasa din stuturi nu o sa mai lucreze supapa de wstegate=>intra turbina in supraturatie si face poc=>problem. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Iulie 11, 2007 Partajează Postat Iulie 11, 2007 eu zic sa nu folositi furtunul de comanda pt wastegate ci de pe galeria de admisie, sau tubulatura de aer din doua motive: 1: furtunul suplimentar se va comporta ca o butelie si va intirzia raspunsul supapei, sau, mai rau: 2: Daca se intimpla sa crape furtunelul sau sa iasa din stuturi nu o sa mai lucreze supapa de wstegate=>intra turbina in supraturatie si face poc=>problem.Sa-l puna pe admisie sunt de acord cu tine, dar daca face"poc", nu prea sunt de acord. Pt ca daca se rupe furtunul ala, turbina nu pateste nimik. Pt ca nu mai lucreaza. :P Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Iulie 11, 2007 Partajează Postat Iulie 11, 2007 man, ce spui tu e valabil la turbo cu geometrie variabila (care oricum lucreaza pe vacuum). La wastegate e invers. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
night bird Postat Iulie 11, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2007 senchiu boy's :tk si eu socoteam ca normal sa pun furtunasu manometrului intre turbina si admisie, da m'o bagat in ceata T-u ala subtire ... uite adevarata utilitate a unui forum... :pr "De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani "Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Iulie 11, 2007 Partajează Postat Iulie 11, 2007 1. Daca faci un calcul cam cat ii ia "buteliei" (furtunului) sa se umple vei vedea ca intarzierea e de ordinul microsecundelor (maximorum 0.002 secunde). E chiar asa un mare bai? Eu zic ca nu. 2. Daca se sparge furtunasul acela sau oricare altul din respectivul "T" (inclusiv cel care duce la wastegate) se pierde presiunea si la membrana (sau senzorul de presiune aer al) pompei de injectie ceea ce automat va insemna ca pompa n-o sa mai bage motorina; ca atare si turatie turbinei va scadea drastic (practic din momentul acela mergi cu motorul numai in regim aspirat sau aproape), deci nici un pericol pentru turbina. Asa e gandit tot sistemul, sa nu faca turbina plici de la spargerea unui furtunel, ca doar nu-i din titan. night bird, poti pune T-ul acolo, nu-i nici un pericol. Ca idee, acolo e punctul de masura precizat in manualul de service Land Rover, acolo il pune toata lumea (din tarile cu apa calda) si nimeni n-a patit nimic. Daca vrei, poti face proba: scoate furtunul de la wastegate si vezi daca mai suiera turbina in sarcina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Iulie 12, 2007 Partajează Postat Iulie 12, 2007 1: oricite calcule as face nu stiu cum ti-a iesit numarul fix 0,002... Furtunele se largesc la presiune, nu era vorba de volumul fix al tubului.... 2: ori nu vorbim de acelasi lucru, ori cineva dintre noi nu stie exact ce vorbeste. T-ul pe care il vezi tu folosit "de toata lumea" este folosit intr-adevar de baietii destepti pt pentru boost contrloller maual, nu pt indicator de presiune (ori folosi si unii asa, e treaba fiecaruia pina la urma). uite aici: http://www.nicoclub.com/articles.php?id=224778 sau aici http://home.pacbell.net/gj_os/evcinstl.html In fine, chestia cu calculatorul care isi da el seama ca nu e aer, etc e falsa. La masinile mai evoluate, care au turbo cu geometrie variabila, chiar calculatorul este cel care distruge turbina in multe cazuri, pt ca daca sint pierderi pe traseu da drumul la turbina ca sa le compenseze. uite niste lamuriri despre wastegate (unde nu se spune nimic de calculatorul "salvator"): http://www.nissanperformancemag.com/august06/nerds/ Nu improvizati nimic la turbo, puneti furtune si ce mai vreti mai sus, asta e recomandarea mea. Cu asta am incheiat discutiile in contradictoriu pe tema asta, permiteti-mi sa ma retrag. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Iulie 12, 2007 Partajează Postat Iulie 12, 2007 Nici macar nu ajunsese la stadiul de discutie, ce sa mai vorbim de contradictorie. Nu era chiar 0.002 fix, mai avea zecimale :grin:, s-apoi chiar daca as fi gresit cu doua ordine de marime interpretarea rezultatului era aceeasi. Am luat: un furtun de 6 mm diametru, 2 metri lungime si ca isi mareste volumul de doua ori, un motor de 3 litri si 1 atm pres. de supraalimentare. Calculul e exagerat (aproximat) in cateva locuri in defavoarea rezultatului (de aceea am scris "maximorum"). Iar pentru calcul nu te-arunci cu capul inainte sa scrii ecuatii ci se face prin similitudine si echivalare cu umplerea unui cilindru al motorului pentru care ai destule date de-a gata. Asta fiindca m-ai intrebat si obisnuiesc sa raspund. Ma rog, inteleg ca ti-ai exprimat parerea, buna sau rea, acum nu mai are importanta. Insa pe viitor nu mai pierde vremea sa-mi dai referiri la articole de amator scrise de "baieti destepti" ca nu e cazul, apreciez insa intentia. Sau da-mi-le cand o sa ma vezi vreodata ca intreb ceva pe vreun forum in materie de tehnica auto. Pe de alta parte, ce rost ar mai avea un forum daca toti am fi de aceeasi parere? Unul zice hais, altul cea ... asta e, noi sa fim sanatosi ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
night bird Postat Iulie 13, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2007 ho drajilor, nu va certati de la manometru meu, ca mai bine nu-l mai pun :) l-oi pune la IMS-u ca n-are calculator :oops: mersi pt raspunsuri :dr1 promit sa ma uit mai mult la manometru decat la vitezometru... "De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani "Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andy68 Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 baieti de baieti Domnilor, Nu va luati de piept, :F Va cunosc pe amandoi si stiu ca sunteti baieti de baieti. :f1 Dati-va mainile cavalereste. :ca Sper sa va am pe amandoi de colegi de drum cat de curand. Pace voua! ex-Lada Niva 1.6 (decent bitch!) , ex-Suzuki SJ 410 i' 92 (old bitch) Suzuki Samurai 1.3i 2002 ( my bitch -whoa ! ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Februarie 19, 2008 Partajează Postat Februarie 19, 2008 Re: manometru presiune turbo din cate cunostinte am eu furtunul care actioneaza waste gate-ul este sub presiune.turbocompresorul masinii vine reglat din fabrica cu o presiune sa zicem 0.5 bar.Atunci cand cineva vrea sa mareasca presiunea in turbo regleaza tija waste gate-ului sa deschida mai putin supapa din turbina.Astfel trec mai multe gaze prin turbo si nu pe langa ea(apropo cati din voi au tinut un turbocompresor in brate ,cati stiu principiul de functionare ce e ala waste gate,tija de actionare a waste gate-ului,waste gate mecanic (care este mai profi ) etc etc nu de alta dar sa nu bat campii aiurea si sa imi fac nervi .hai sa-l ajutam pe omul asta sa monteze corect ''t ''ul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Februarie 19, 2008 Partajează Postat Februarie 19, 2008 Re: manometru presiune turbo Io cred ca l-a montat deja... Acusi expira garantia la manometru. :grin: 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate