Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

A inceput Dakar...in America de Sud

Postări Recomandate

Re: A inceput Dakar...in America de Sud

Dakar.com e al naibii de zgarcit cu stiri despre concurentii care nu sunt favoriti. E bine ca Mani are un blog foarte la zi, multumita adminului (nu stiu daca nu cumva e munca Renattei Stepanov). Ultima stire de [pe blog e ca totusi nu e fractura, iar Mani astepata decizia medicilor pentru a vedea daca merge mai departe sau nu.

Samurai incepator
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

din pacate Mani e out. La fel si Marcel Butuza. Ramane doar Romeo Duicu. Si Mani si Marcel au cazut mergand intr-un praf de nu vedeai la 2 metri. In prima zi Mani a avut al 14-lea timp in primul CP - ceea ce e extraordinar. A trebuit insa sa se opreasca si sa-i dea roata spate colegului de echipa Casteau - care e unul din favoriti. Mani a avut o strategie f buna - a pus gazul tare din prima astfel incat in zilele urmatoare sa plece cat mai in fata si sa aiba putin praf de la motociclistii din fata si sa-l prinda si masinile cat mai tarziu pe speciala (e horror cand incep sa vina masinile care trec la 1-2 m de ei cu viteze de 150 - 200km/h).

Insa Mani are 24 de ani, talent cu carul, ambitie la fel; daca va gasi in continuare suport are tot timpul sa ajunga in top.

Insa sa nu uitam ca in echipa romaneasca sunt 2 piloti de mare valoare - Verhoeven si Casteau. Casteau a pierdut mult timp in prima zi insa la cum vad eu ca se schimba clasamentele de la o zi la alta cred ca daca nu mai are probleme se apropie de podium pana la sfarsit. Casteau este un maestru al navigatiei si se pare ca acest raliu va fi castigat de navigatori si de mecanici.

Din ce am vazut in 2 zile nu cred ca raliul se va muta curand din america de sud. Terenul e mult mai variat, spectatorii sunt incredibili si costurile de organizare mai mici - au curent, au sosele, au servicii, nu trebuie sa foloseasca atat de mult avioane.

Eu la moto tin cu pilotii Vectra si la auto cu Peterhansel.

Mai urmaresc echipajul 487 - se dau cu masina facuta de Gabi Nicolae http://www.dakar.com/2009/DAK/RIDERS/us ... e/487.html

Sper sa tina. A muncit mult la ea.

Vecinu Szalay e pe locul 15 dupa 2 zile. Ceea ce e fooooarte tare in conditiile in care ai vreo 12 masini de uzina,

Link spre comentariu

Pacat ca Mani nu mai e in cursa. E putin hazos ca dintre romani a ramas in concurs doar singurul care a ajuns la Buenos Aires ca inlocuitor al altcuiva. Romeo Duicu planificase sa stea acasa, sa se bucure copilul sau nou nascut, a preluat cam pe ultima suta locul lui Alex Garbacea, accidentat. Marcel Butuza s-a resimtit inca din prima zi, dupa cazatura. Dar el nu apare in lista oficiala de abandonuri, chiar daca Eurosport il anunta pe el aseara, nu pe Mani.

Samurai incepator
Link spre comentariu

daca nu stiati, avem un participant si la categoria Camioane si anume Razvan Pintilie (MAN TGA cu nr. de concurs 567) - din echipaj mai fac parte doi spanioli.

Multa bafta in continuare.

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu

echipajul Eugen Banciu / Marius Vasai

ei concureaza pe un Desert Warrior cu numarul 430

din pacate vad ca apar doar in clasamentul de la finalul primei etape...

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu

Vizitator ultimo

Salut

Camionul este un 6x6 or 6x4 prin urmare este camionul iscris ca si asistenta rapida (T5) nu este un camion care punctiaze in clasament competitie (4x4 T4)

Link spre comentariu

http://www.dakar.com/2009/DAK/RIDERS/us ... e/567.html

este sigur inscris in cursa la categoria Camioane (T4), este posibil sa fie camion de asistenta rapida.

Range Rover Classic V8

Link spre comentariu

Franco are dreptate - 6 roti = asistenta rapida

Raliul e din ce in ce mai spectacullos. Rasturnari de situatii in fiecare zi. Traseu foarte variat. Misto de urmarit!

Ieri a venit Mani si m-am vazut cu el la aeroport. Are o fisura de clavicula - se repara in cateva saptamani. Faptul ca i-a dat roata lui Casteau a fost decizia lui - toti pilotii au ranking egal in echipa si nu era ordin de echipa sa ii ajute pe cei 2 piloti din fata. A fost decizia lui! Super altruist!

Link spre comentariu

Este un inceput :h5

inceputul a fost in 2005 cand a terminat Romeo Dunca iar Francois Vuillet a abandonat. Apoi in 2006 a fost Zsolt Szilvester - accident nasol. In 2007 - Butuza abandon in etapa a 8-a, Mani termina pe 40 si ceva, Martin Freinadametz si Francois Vuillet termina si ei, dar mai in spate. In 2008 multi romani la start, inclusiv prima masina (Gabi Nicolae) insa cursa se anuleaza.

2009 - probabil cea mai tare echipa privata la moto - Vectra Racing.

asta asa, ca o scurta recapitulare :grin:

Sa vedem ce o mai fi si la anu.

Link spre comentariu

Frans Verhoeven (NLD) KTM 690 Rallye nr. 015

Vectra Racing Team

Range Rover Classic V8

Link spre comentariu

David Casteau (FRA) KTM 690 Rallye nr. 003

Vectra Racing Team

Range Rover Classic V8

Link spre comentariu

Cum am vazut pe net, dupa etapa a VI-a Duicu e pe locul 69 in general. Sa-i tinem pumnii! Pacat ca stirile se ocupa numai cu primii clasati si cu evenimentele tragice care se intampla aproape la fiecare editie.

Link spre comentariu

cursa devine din ce in ce mai interesanta. In rezumatul de ieri am vazut unele din cele mai spectaculoase imagini din Dakar. Un link aici cu rezumatul etapei http://player.sbs.com.au/dakar/#/dakar/ ... ge-6-Cars/ Sa vedeti cum stie sa urce un VW de Dakar. Am mai fost surprins de cat de rezistente sunt prototipurile VW si Mitsu - erau aproape distruse si tot mai mergeau - vedeti aici in filmul "a recap of stage 5" http://www.sbs.com.au/dakar2009/

Terenul e foarte variat. Urcari spectaculoase, dune si mlastina intr-o proba de 170km.

Clasamentul se schimba de la zi la zi. Al attyah a fost descalificat ieri pentru ocolirea unui waypoint obligatoriu si acum pe primele 3 locuri sunt VW-uri. Insa batranul Peterhansel asteapta la cotitura. Mai e mult pana la final.

Si aici, pe la minutul 1.40, ne arata Casteau - cel mai titrat pilot din echipa vectra - cum se merge cu un motor de rally http://player.sbs.com.au/dakar/#/dakar/ ... e-4-Bikes/

Azi e zi de munti si maine e pauza. sa vedem ce se mai intampla

Link spre comentariu

La Mitsubishi se pare ca nu i-a iesit pastentza cu noul Lancer diesel. A ramas doar Nani Roma in cursa, aratau standul Mitsu de la bivuac si batea vantul acolo. :(

Samurai incepator
Link spre comentariu

Dau si eu o mina de ajutor...

"Romanul Romeo Duicu, de la echipa Vectra Racing Team, a ocupat, miercuri, locul 63, cu timpul de 9h:51, 29 de secunde, in cea de-a cincea etapa a Dakar 2009

Pe primul loc in aceasta etapa s-a clasat americanul Jonah Street (KTM), cu timpul de 6h:41,06 de secunde.

In ierarhia generala, Romeo Duicu, care este singurul roman ramas in cursa dupa ce Emanuel Gyenes si Marcel Butuza s-au accidentat si s-au retras din competitie, ocupa locul 67.

Raliul raid Dakar 2009 este programat in perioada 3-18 ianuarie. Pana la finalul competitiei, cele 542 de vehicule inscrise in concurs (n.r. 235 motociclete, 29 de quaduri, 194 de automobile si 84 de camioane) vor avea de parcurs o distanta totala de 9.574 de kilometri, dintre care 5.652 de km reprezinta probe speciale.

Sursa: 9am, 9 Ianuarie 2009"

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Poze din Raliul Dakar 2009

Am gasit pe un site citeva poze din raliul Dakar 2009, care anul acesta, din cauza acelorasi amenintari teroriste, se tine in America de Sud:

http://www.boston.com/bigpicture/2009/01/the_2009_dakar_rally.html

Jeep Wrangler TJ 2.4l 2003 benzina

Renault Megane 1.6 16V 2005 benzina

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare