Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

porsche cayenne

air_wolf

Postări Recomandate

Vizitator nanuk

Re: porsche-ul

stai ca la anul apare primul porsche diesel. Cayenne V10 TDI.si limuzina Porsche cu 4 usi.dar este singura modalitate prin care mai pot sa sustina gama adevarata......si eu zic ca mai bine fac compromisuri mici decat sa o vanda la chinezi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

stai ca la anul apare primul porsche diesel. Cayenne V10 TDI...

Banuiesc ca e acelasi motor ca si pe Tuareg. Probabil ca cu niste steroizi marca Porsche. :grin:

Din cei 313 cai probabil ca il vor scoate la vreo 350-380.

Link spre comentariu

iar dupa Porsche diesel nu poate sa urmeze decat.....Porsche electric :banana ...... se pare ca toti constructorii mari au apucat-o ireversibil pe drumul asta in vara, cand ajunsese barilul la 150 $

Link spre comentariu

Cayenne este masina care a scos din rahat Porsche-le prin volumul foarte mare de vanzari.

La tinuta de drum si performante in categoria ei va spun cu mana pe inima ca e cu un cap deasupra tuturor. Am condus si X5, si Touareg, iar Cayenne am avut un an si ceva (modelul S, nu cel Turbo). Sta pe drum exact ca o limuzina, trece peste orice obstacol obisnuit intalnit pe asfalt, am mers frecvent pe A2 cu 230 km/h, are un demaraj absolut spectaculos. La aspect n-are rost sa cautam o parere unanima, e chestie de gusturi.

Problema e ca la cati bani costa nu-ti permiti sa o scoti in offroad decat daca castigi foaaarte foarte multi bani. Daca totusi ai inima sa o faci, parerea mea e ca nu se face de ras deloc.

Link spre comentariu

Interesanta masina (ca performata, aspect si confort interior, nu ca aspect exterior) dar mult prea scumpa ptr ceea ce ofera ...Sincer, m-am "dat" cu una (in dreapta) si undeva la 220-230 se aseaza pe sosea uimitor! Acceasi senzatie insa am intalnit-o si la o masina de 8 ori mai ieftina (A4)!

Parerea mea este ca e o masina excelenta dar nu ptr drumurile din Romania si nu ... ptr atatia bani!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Fara comentarii ! :P

http://www.wall-street.ro/articol/Auto/ ... mania.html

Si parca s-a pomanit si de Porsche in 4 usi, undeva pe aici, asa ca...

http://www.wall-street.ro/articol/Auto/ ... mbrie.html

Apropo, nu l-a vazut inca nimeni la noi pe sosele, ca se poarta sa apara intai pe strazi si dupa aia sa fie adus de reprezentanta? :ha: :ha: :ha:

Link spre comentariu

Vizitator nanuk

fratilor, va rog eu, hai sa ne dam cu apa rece un pic pe ochi si pe noi.

1. cayenne (daca nu e turbo) nu este o masina scumpa pentru clasa ei.practic numele il primesti moca (cand spui audi si spui porsche parca nu e la fel,nu)

2. lasa sa faca diesel.daca asta inseamna ca vom avea in continuare 911 turbo, gt3, gt2, carrera,cayman,etc.....toata lumea rade de cayman care este o masina ABSOLUT fabuloasa.dar,la fel ca la orice porsche,conteaza f mult ce culoare si ce jante alegi,altfel arata ca un cur.personal nu cred ca sunt multe marci unde designul este atat de influentat de culoare si dotari,este UIMITOR.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Personal mie mi se parea total inutila Cayenne-le...dar mi-am revizuit parerea cand am aflat ca a castigat Transsiberia si am vazut filmuletul...nu ma asteptam sa poata trece asa usor. O spun din experienta proprie pt ca am maes cu un Touareg(fratiorul mai mic) pe plaja si s-a infundat in nisip instant...ma rog era echipa cu jantele de 19 toli si nu eram eu la volan :twisted: . Dar totusi masina poate mai mult decat sa o intorci "la smecherie" cu frana de mana intr-o parcare :uameni . Pacat de consum...sa vedem ce o sa faca diesel-ul cand o sa fie pus la treaba, pentru ca e acelasi de pe Touareg(cu mici diferente). Dar nici de X5 nu mai comentez pentru ca am vazut ce pot baietii in Dakar..pacat de penalizarea lui Nasser Al Atiah pentru ca prindeau un loc pe podium sau macar in primii 5. Astea sunt masini pe care le iei si te ajuta mult si electronica...parerea mea

Scot fum din A/T-uri
Link spre comentariu

Dar nici de X5 nu mai comentez pentru ca am vazut ce pot baietii in Dakar..pacat de penalizarea lui Nasser Al Atiah pentru ca prindeau un loc pe podium sau macar in primii 5. Astea sunt masini pe care le iei si te ajuta mult si electronica...parerea mea

X5-ul ala de Dakar nu are in comun cu X5-ul de serie doar sigla. Si in mare parte motorul :grin: Si ala e destul de modificat. In rest ... sasiu tubular, cutie secventiala, autoblocante, amortizoare profi, racire profi.

Doar "coaja" seamana cu X5-ul

Link spre comentariu

Pai Cayenne si Touareg sunt una si aceeasi masina. Au aceeasi platforma tehnica si aceleasi posibilitati in off-road. Poti comanda blocant spate, iar transmisia este absolut fantastica. Este quattro cu diferential central Thorsen de ultima generatie, iar suspensia pneumatica face fata onorabil unei ture chiar mai grele. Am fost cu un prieten cu un touareg V6 TDI, pe cauciucuri de iarna normale, si ne-am dat ca cretinii prin zapezi neumblate, si nu a avut nicio problema. Ma rog, asta injura de fiecare data cand mai freca cate un tufis, dar in rest a mers super bine, iar V6-le TDI de 240 CP duce cele 2 tone jumate fara nicio greata. Transmisia este asa de miso, incat daca ai aderenta numai pe o roata, acolo va fi directionat tot cuplul. Nu stiu cum face, dar chiar daca ai avea o roata in aer, acea roata ar sta pe loc.

In rest, nu se pune problema de flexari, catarari, sau alte chestii de genul asta, oricum masinile pentru Transsyberian (care in fond e in proportie de 99% un Rally-Raid) au niste echipari mai apropiate de off-road, adica scuturi metalice, suspensia modificata, anvelope de off-road, etc. Ca motor nu este cel mai tare, intrucat nu e nevoie de 500 CP, mi se pare ca Transsyberian-ul pleaca de la varianta Cayenne S cu motor aspirat, si "doar" vreo 300 si ceva de caluti.

alea, alea, piesele.....
Link spre comentariu

imi permit si eu sa imi dau cu parerea despre Cayenne. Am avut doua s-uri, unul 2006 cui vreo 340 de cai si supensie normala, adica nepneumatica si unul 2008 cu vreo 380 de cai si suspensie pneumatica. onroad e o masina superba, offroad insa contributia ta ca sofer devine egala cu zero. sistemele electronice fac toata treaba. oricum nu e o masina cu care sa te dai offroad...peste x5 sub ML in privinta asta...

Just Me
Link spre comentariu

• 3 ani mai târziu...

Cayenne Turbo GTR

Este totusi primul Suv care a atins 270kmph in varianta de serie daca bine scrie pe site-ul Porsche....mai mult avantajul lor ca nu cred in limitatoare, ca altfel ML63AMG ii cam dadea clasa....dar toate performantele astea le are numai pe asfalt si cu gumele potrivite(cu blon mic) :P

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Re: Cayenne Turbo GTR

Daca e Cayenne atunci sa fie Turbo, cel turbo este o masina incredibila, la atingere, la materialele de finisaj, zgomote, motor, sunet motor, stabilitate, frane, fiabilitate, vit. max 270 km/h, toate au un cost pe masura, dar face toti banii, minusuri : piese schimb si service f scump, consum ridicat si impozite mari, la cum e dotata nu e de offroad.

Fost posesor de Cayenne Turbo /2004, motor 4,8/450CP

Este totusi primul Suv care a atins 270kmph in varianta de serie daca bine scrie pe site-ul Porsche....mai mult avantajul lor ca nu cred in limitatoare, ca altfel ML63AMG ii cam dadea clasa....dar toate performantele astea le are numai pe asfalt si cu gumele potrivite(cu blon mic) :P
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator yamaguchi

pana la urma, daca as avea niste bani sa-mi iau un suv cu pretentii, ce sa aleg? oscilez intre cayenne'ul de 3.2 si touareg'ul de 3.0 tdi. as alege touareg, pentru consum si impozit. poate si intretinere. dar mai degraba as lua cayenne...ce dracu', am atatia ani, si n-am avut niciodata un porsche. macar la batranete, acum...

Link spre comentariu

pana la urma, daca as avea niste bani sa-mi iau un suv cu pretentii, ce sa aleg? .

Range Rover :grin:

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Vizitator yamaguchi

e drept ca am avut un p38 din 99 parca, 4.6 HSE, si un rrs 2.7 din 2007, ambele pentru cateva luni bune. sa fiu sincer, nu mai vreau asa ceva. cu ambele am intampinat probleme pe electrica, si cu ambele am stat niste saptamani bune prin service'uri, pentru ca nu prea au / stiu ce sa-i faca. parca porsche e porsche...90% din timp sunt in bucuresti, si stau pe strada asfaltata, si am o casa undeva la tara, cu o portiune de 500 metri neasfaltati. si am si o niva din 2006, daca vreau sa ies in teren, putinul cat il poate ea. parca as merge pe mana lui wolfgang, macar juma' de an :D

Link spre comentariu

Cayene v6 nu merita, chiar daca pare/ este mai ieftin. Gandeste-te ca v6 duce aceeasi caroserie pe care o duce si v8. Daca e sa fie Cayene, atunci S sau turbo.

PS Un CayeneS imi consuma cca 20 % in oras si vreo 17 afara. Intreba pe vreun posesor de v6 cam cat consuma.....

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Vizitator yamaguchi

nu, nu...nu e deloc mai ieftin un v8 decat un v6, dimpotriva...v8 gasesc si la 10000 daca ma fortez putin (bineinteles, mai mult decat un cotet cu sigla porsche la banii astia nu cred ca gasesti), pe cand un v6 pleaca de la 13000. zic eu ca un 3.2 in mintile lui il iau inscris cu vreo 16000. dar impozitul la v6 este 46 de milioane, pe cand la v8 este cam 67. asigurarea e la fel, vreo 9 milioane, iar consumul lui v6 este la 2/3 din cel al lui v8

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Salutare,

Si eu ca si "yamaguchi" mi se pare ca ajung la batranete si numai apuc sa conduc un Porsche. Pentru mine este un dream car, nu vreau pt fite, am trecut de varsta de mers in club si sa ies la agatat cu ea. De cand eram copil visam sa conduc un Porsche si de aceea te intreb ce ai mai facut cu visul tau de a avea un Porsche Cayenne?

Vad ca preturile la un 3.2 sunt in jur de 10.000 euro...chestia este cu noul timbru de mediu ca daca nu il are platit masinile fiind mai vechi, chiar ca numai putem cumpara.

Ce ai ales pana la urma intre cayenne'ul de 3.2 si touareg'ul de 3.0 tdi ? sper ca Porsche :grin:

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Acuma daca tot nu am bani de Cayenne,macar de o tapiterie pe batrana carapace se gaseste...Uite-asa:wink:Ca-n bancul cu ciobanul si autostopista..

DSCN1019.thumb.JPG.caf5bc44177ba1736b747de4b840cf3b.JPG

DSCN1018.thumb.JPG.1cdc287faf643c6fd1c81663a904bd2c.JPG

DSCN1013.thumb.JPG.d5dcff1b83a52fa7065d2cce74b98f9e.JPG

Editat de SUPERDRAGOS
0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare