nivaforever Postat Iulie 11, 2007 Partajează Postat Iulie 11, 2007 Salutare! ma gindesc sa-mi schimb arcurile si amortizoarele cu unele mai performante. Ce imi recomandati? Ceva bun si la pret de bun simt?!?! cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hamat5 Postat Iulie 11, 2007 Partajează Postat Iulie 11, 2007 Re: Arcuri si amortizoare?????? Salutare! ma gindesc sa-mi schimb arcurile si amortizoarele cu unele mai performante. Ce imi recomandati? Ceva bun si la pret de bun simt?!?! Ce intelegi prin "mai performante" ? Eu am pastrat arcurile originale. Am bagat kitul de inaltare rusesc - distantiere mai inalte in loc de cele de fabrica - cam 2 cm ridicare. Ridicare adevarata se face din anvelope mai mari. Amortizoare am vrut sa pun ProComp ES9000 ce pun altii, de ex. englezii de pe difflock.com. Dar cum la noi nu se gasesc... am pus LIP 4x4 pe gaz. Sunt ceva mai tari ca cele originale. Deocamdata merg fara probleme de mai bine de un an, cam 10.000 km bagati in ei, cateodata destul de brutal. Poti pune Kayaba, Monroe... nu am experiente cu ele. 73 de Zoli / YO5CRQ http://www.yo5crq.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 11, 2007 Partajează Postat Iulie 11, 2007 Kayaba am avut eu pe gaz...la un Golf2....bune...dar cam rigide Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Iulie 12, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2007 Re: Arcuri si amortizoare?????? Ce intelegi prin "mai performante" ? Eu am pastrat arcurile originale. Am bagat kitul de inaltare rusesc - distantiere mai inalte in loc de cele de fabrica - cam 2 cm ridicare. Ridicare adevarata se face din anvelope mai mari. Amortizoare am vrut sa pun ProComp ES9000 ce pun altii, de ex. englezii de pe difflock.com. Dar cum la noi nu se gasesc... am pus LIP 4x4 pe gaz. Sunt ceva mai tari ca cele originale. Deocamdata merg fara probleme de mai bine de un an, cam 10.000 km bagati in ei, cateodata destul de brutal. Poti pune Kayaba, Monroe... nu am experiente cu ele. am luat kit-ul de suprainaltare de la rusii din Obor si arcuri fata mai tari. ma gindesc sa schimb amortizoarele, cel putin cele pe fata cu unele mai tari. De unde se pot procura amortizoare LIP 4x4 si la ce pret? Urmeaza sa schimb si anvelopele originale de 185 cu unele de 205 de la Pneus. Dupa cite am vazut lovesc in contraaripa, cel putin cele pe fata caz in care trebuie sa apelez la un tinichigiu. Ma tenta un sistem de suprainaltare care sa ma scuteasca de "aportul" tinichigiului. Am gasit pe "ladanivabelgium.be" un astfel de sistem cu niste inaltatoare de vreo 5 cm. Cred ca am sa le incerc. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andy68 Postat Iulie 16, 2007 Partajează Postat Iulie 16, 2007 Sal, Mai bine mai tai din aripi ca nu-i bai. Si asa daca au cursa mare vor bate in aripa la denivelari mari. La amortizoare/arcuri poti sa incerci si cu OldManEmu (OME). asta cica e solutia de top. Si eu am schimbat arcurile pe fata cu cele mai rigide dar pentru a contrabalansa greutatea troliului. Merge si 205, eu am pus 215/70R15 BFG-uri. S-au facut treaba cu brio la Sibiu. Vezi ca le gasesti la Gabi _G. ex-Lada Niva 1.6 (decent bitch!) , ex-Suzuki SJ 410 i' 92 (old bitch) Suzuki Samurai 1.3i 2002 ( my bitch -whoa ! ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
khumall Postat Septembrie 14, 2008 Partajează Postat Septembrie 14, 2008 Re: Arcuri si amortizoare?????? daca muti suportul de fatza ,de la amortizoare8 cm mai sus ,e f usor, poti pune telescoape de mercedes 123.eu am sachs avantgarde si nu am treaba cu ele ,si poti pune arcuri de saab 900 si o ridici cam 100 de mm(10 cm) traim in romania si asta se si vede! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Martie 30, 2009 Partajează Postat Martie 30, 2009 Re: Arcuri si amortizoare?????? amortizoare QT gaz , dedicat Niva - 95 ron buc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Martie 30, 2009 Autor Partajează Postat Martie 30, 2009 Re: Arcuri si amortizoare?????? De unde se pot procura QT-urile? cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Martie 30, 2009 Partajează Postat Martie 30, 2009 Re: Arcuri si amortizoare?????? Eu le comand de la Autonet Bv. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Martie 31, 2009 Partajează Postat Martie 31, 2009 Re: Arcuri si amortizoare?????? Care amortizoare sunt mai bune? Cele pe gaz sau cele hidraulice? Am vazut ca ambele tipuri pentru Niva sunt la acelasi pret. http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Martie 31, 2009 Partajează Postat Martie 31, 2009 Re: Arcuri si amortizoare?????? Eu prefer cele mixte Ulei/gaz. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Arcuri si amortizoare?????? Dintre distinsii colegi, posesori actuali sau fosti de Niva de pe forum, are cineva rabdare sa puna pe hartie(in cazul asta intr-un reply) toti pasii care trebuie urmati pentru a pune inaltatoare din acelea de 5 cm rusesti la suspensiile de pe fata?(ce trebuie desfacut pas cu pas, ce scule trebuie- cricuri, prese de arc, etc.) Multumim! :hi http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Arcuri si amortizoare?????? Salutare tuturor ! deci ! dupa ce ai dat roata jos si ai asigurat caroseria, de pe lonjeron pe o "capra"la o inaltime mai mare de cit lungimea basculei inferioare, si ai desfacut piulita de planetara 1. desfaci etrierul 2. asezi un cric hidraulic sub bascula inferioara si il tensionezi un pic(fara sa ridici caroseria de pe capra) 3. desfaci si depresezi cap de bara de pe fuzeta 4. desfaci amortizorul de pe bascula 5. desfaci urechea de prindere de bara stabilizatoare de pe bascula 6. desfaci pivotul superior de bascula . ATENTIE! cricul hidraulic tensionat sub bascula inferioara. 7. slabesti incet cricul pina ajunge la cursa minima (se recomanda cric hidraulic pe role , bascula descrie in coborire o traectorie de cerc cu raza = cu lungimea basculei.) si ati scos arcul . Pe partea superioara a arcului gasiti o flansa de plastic pe care se aseaza arcul , il indepartati. Ungeti flansa inaltatoare cu putin ulei si il presati in locul acestei flanse de plastic. incepeti procedura invers cum ati demontat. Nu montati doua s-au mai multe inaltatoare , se vor autodistruge. Sper ca v-am fost de folos! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Arcuri si amortizoare?????? Multumesc mult de tot Niva pentru sfaturi!Sunt dator cu :x http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Arcuri si amortizoare?????? De noi depinde daca cream evenimentul ! :x marea nu e departe de Bucuresti , si nici 1 Mai 2009 :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Arcuri si amortizoare?????? De 1 mai nu o sa am timp de mare, o sa trag o fuga probabil mai spre nord. Dar poate vii si tu pe la Bozioru cu gasca sa o cautam pe Luana la jumatatea lunii mai.Daca ajungi cumva prin Bucuresti fac cinste cu ceva de sete(saptamana asta doar cu suc ca incerc sa ma curat de pacate :twisted: ). tel meu e:0723322414Merci inca o data pentru prezentare si promit sa te mai deranjez :h5 http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Aprilie 16, 2009 Partajează Postat Aprilie 16, 2009 Re: Arcuri si amortizoare?????? punte Niva ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Aprilie 16, 2009 Partajează Postat Aprilie 16, 2009 Re: Arcuri si amortizoare?????? punte Niva ! Pai are punti ?? Sau e niva Custom ?? ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Aprilie 16, 2009 Partajează Postat Aprilie 16, 2009 Re: Arcuri si amortizoare?????? are punte spate ! Asta e una intarita . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Aprilie 17, 2009 Partajează Postat Aprilie 17, 2009 Re: Arcuri si amortizoare?????? are punte spate ! Asta e una intarita . Sweeeet :bravo ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Aprilie 17, 2009 Partajează Postat Aprilie 17, 2009 Re: Arcuri si amortizoare?????? pai, a mea, asa stas cum e ea, e ca si inexistenta pe langa asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
craiova13abc Postat Aprilie 18, 2009 Partajează Postat Aprilie 18, 2009 Re: Arcuri si amortizoare?????? nu este in topic dar vreau sa transmit la toti Nivisti sarbatori fericite sanatate lor si familiilor si toate cele bune Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 Re: Arcuri si amortizoare?????? Salutare!Am reusit azi sa montez si pe fata inaltatoarele alea de la rusi din Obor. Concluzia----sunt cam dezamagit(munca multa iar rezultatul este infim;cred ca s-a ridicat cu vreo 2 cm doar). Am urmat pas cu pas sfaturile date de @Niva si totul a decurs bine. Merci inca o data Ati! http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 Re: Arcuri si amortizoare?????? Ai schimbat si arcurile, sau altceva? I-a schimbat comportamentul pe sosea sau in teren? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 Re: Arcuri si amortizoare?????? ia dati un ochi pe aici, pozele sint destul de explicite, daca nu traducerea din olandeza cu google translate . http://www.ladanivabelgium.be/Techniek/ ... /index.htm Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate