micu cristian Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Salutari si LA MULTI ANI! Indraznesc sa va supun atentiei un fapt daca nu straniu, atunci cel putin amuzant. Acu fro 2 saptamini fusei o fuga pana la munte, dus intors-400km numa asfalt.Ulei la plecare, maxim.ulei la sosire, minim( in conditiile in care masina a mers perfect, fara gram de fum). Ciudat, pt ca nu consuma ulei ( max 0,5 l la 10.000km), da' am luat ulei si am completat 2(doi!!!) litri. Azi am schimbat uleiu': am scos 8 litri! Mentionez ca e un terrano 2,7tdi din 2001 si ca de doi ani de cand o am eu am schimbat uleiu, 6,5l=maxim pe ACEEASI joja! Pun uleiu nou, 6.5 l si dupa ce o las 30 min sa ''se aseze'' surpriza: MINIM pe joja! o mai las o ora, la fel! Fac rost de alta joja, le compar, le masor, identice. Nu pierde ulei pe nicaieri, nu scoate fum, nu bate nimic, da' nici io nu mai inteleg nimic! :roll: Desi nu cred ca s-a mai intilnit cineva cu problema asta, io totusi intreb: CE MAMA DRACULUI ARE?!?! Cu respect, va salut! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: s-a scurtat joja la terrano NU cumva cana cu care ai masurat aia 6,5 litri era mai mare? :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: s-a scurtat joja la terrano sa nu fi iesit suportul de joja... zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
micu cristian Postat Ianuarie 7, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2009 Re: s-a scurtat joja la terrano ''cana'' cu care am pus uleiu' este bidonul gradat in care l-am cumparat, masurat si el ulterior sa nu fie vreo teapa a producatorului, iar suportul jojei e la locul lui. Intreb si io acu, exista posibilitatea sa nu se scurga tot uleiul in baie? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Ianuarie 7, 2009 Partajează Postat Ianuarie 7, 2009 Re: s-a scurtat joja la terrano Exista posibilitatea ca in momentul in care verificai uleiul masina sa stea: in bot, pe fund sau cu rotile de pe o parte pe ceva bordura??? I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
micu cristian Postat Ianuarie 7, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2009 Re: s-a scurtat joja la terrano Masina era in garaj, podea plana si orizontala facuta 'la boloboc' de subsemnatu, acu ceva ani. Asieta masinii este corespunzatoare si nu are modificari la suspensie (inca). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Ianuarie 7, 2009 Partajează Postat Ianuarie 7, 2009 Re: s-a scurtat joja la terrano Esti convins ca nu ai un motor mai mare pe masina? NU de alta dar deja incepe sa semene cu "zona crepusculara"! :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Ianuarie 7, 2009 Partajează Postat Ianuarie 7, 2009 Re: s-a scurtat joja la terrano Sau poate ca s-a contractat cind ai tinut-o la uscat pe calorifer ... I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
micu cristian Postat Ianuarie 7, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2009 Re: s-a scurtat joja la terrano ma duc acu' sa ma mai uit o data la seria de pe motor, da cred ca e acelasi. :grin: ceva indrumari catre un mecanic dispus sa-mi asculte aberatiile si eventual sa ma lamureasca in vre-un fel? merci, oricum, stiu ca pare absurd, da' asta e situatia si ma roade pa creieri. Apropos, unde gasesc un emoticon care sa reflecte cat mai bine starea mea de nervi? Ceva gen un omulet care se pune cu barosu' pe agregatu nabadaios? :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
micu cristian Postat Ianuarie 7, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2009 Re: s-a scurtat joja la terrano Sau poate ca s-a contractat cind ai tinut-o la uscat pe calorifer ... E adevarat, am rupt joja, da' de mult, a mai trecut un schimb de ulei peste ea de atunci si am mai masurat-o o data ieri (joja) e la fel ca una noua. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
micu cristian Postat Ianuarie 7, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2009 Re: s-a scurtat joja la terrano si eventual un sfat, sa-i mai pun ulei....sa merg cu ea asa.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Ianuarie 7, 2009 Partajează Postat Ianuarie 7, 2009 Re: s-a scurtat joja la terrano si eventual un sfat, sa-i mai pun ulei....sa merg cu ea asa.... Daca stii ca ai pus ulei cit trebuie, si drumul facut pina unde esti acuma, nu ti-a ridicat probleme gen: batai in motor, incalzirea motorului mai mult decit trebuie, pierderi de ulei vizibile pe masina si sub masina, aprinderea martorului din bord care supravegheaza presiunea de ulei sau a altui martor despre care nu stii ce reprezinta ... poti merge si inapoi. Oricum, la ce speta ne-ai prezentat aici ... numai Bunul D-zeu te poate sfatui ... Bafta mare ps: ar mai fi de verificat si lungimea "trompei" unde intra joja in motor. Poate a iesit aia unpicut si joja nu mai ajunge pina in baia de ulei. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Ianuarie 7, 2009 Partajează Postat Ianuarie 7, 2009 Re: s-a scurtat joja la terrano ps: ar mai fi de verificat si lungimea "trompei" unde intra joja in motor. Poate a iesit aia unpicut si joja nu mai ajunge pina in baia de ulei. exact acolo trebuie sa fie problema... zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 Re: s-a scurtat joja la terrano S-a umflat baia, d'aia ai scos mai mult ulei ... :ha: Pe viitor sa ocolesti baltile sa nu mai se umfle ... :ha: Probabil joja era stramba cand ai bagat-o in baie si daia iti arata minim si dupa aia uleiul a revenit! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
micu cristian Postat Ianuarie 9, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 Re: s-a scurtat joja la terrano ieri nu am mai rabdat, am dat uleiu jos din baie si cum era de asteptat, am scos aprox 6 litri( dintr-un total de 6.8-7 litri bagati, filtru a ramas, deci mai ia si el vreo 0,6-0,7). deci uleiu e la locu lui. concluzia: o dau 'reaku de joja si de'acu verific uleiu prin metoda golirii :grin: multumesc pt sfaturi si pareri! se poate inchide.........cred:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HEM Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 Re: s-a scurtat joja la terrano Vezi ca sunt joje in targ cate doresti. Erau dintru fel de plastic( rezistent la temp) Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate