Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sinane, 'tu-ti dintii aia ai tai ! - sambata - 10 ianuarie

Vizitator koala

Postări Recomandate

Re: Sinane, 'tu-ti dintii aia ai tai ! - sambata - 10 ianuarie

@ursu, multumesc de sfat,dar dupa cum ai observat nu am mai bagat-o din pricina mirosului, niku iorga mi-a zis ca dc nu o bag si i-am zis ca nu mai vreau s-o murdaresc dar fara alte explicatii :h5

aia din targ nu mai au voie sa taie animalele in incinta targului si atunci o fac chiar pe langa padure si le arunca exact unde te-ai bagat tu :p

ps; nu am stiut ca te bagi pe acolo, ca-ti ziceam despre asta

KAMIKAZE TEAM

http://www.kamikazeteam.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 450
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

@watcher:...explicatiile ...mi se par pertinente...cand ne vom vedea, la proxima intalnire, acorda-mi te rog 10-15 min. live...sau poate mai mult, daca nu ma duce capul...

@onixule: thanks de poze; si tu ai cu DSLR??? Ce ISO ai bagat??? (pe vremea mea erau doar trei chestii: timpul de expunere, deschiderea, si sensibilitatea filmului...)

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link spre comentariu

Yonutz: multumesc

Semaca: oricand, cu mare placere. Daca veniti cu aparatul dvs e si mai bine (eventual cu manualul lui daca nu e DSLR Canon)

Cele trei chestii pe care le-ati enumerat sunt cele 3 pe care le avem si azi: sensibilitatea filmului e ISO, timpul e acelasi, iar deschiderea (diafragmei) am numit-o apertura.

La digitale avem multe chestii care ne ajuta fata de aparatele pe film, cel mai important faptul ca putem sa vedem imediat ce am facut si sa corectam cat suntem inca acolo (daca nu a disparut subiectul)

Deci banuiesc ca aveti ceva headstart fata de mine daca faceati poze (bune?) pe vremea aparatelor SMENA :-)

Link spre comentariu

Watcher ... pozele sunt superbe ... atat ca ipostaze cat si ca, calitate! Se vede treaba ca ai mana, vere! :1 :pr

Bre ce dobitoc sunt ... :pr trebuia sa fie :bravo ... Ase' e corect ... Mi-a sarit deshtu pe botoane ca brotacu' in sudura!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

@semaca stiu doar ca e un Canon EOS 350D Digital Camera, achizitionat de putina

vreme de la : gepetto :grin: :grin: si nu am apucat inca sa vad ce poate face si cum face :wink:

dar incet ma dau pe brazda m ai invat cate ceva de la watcher , koala ........ :h5 :h5

Link spre comentariu

Si pt ca trebuia sa ies un pic in decor din "decor" :ha: :ha: :ha: iata ce facui la raid.

P.S. Va rog sa ascultati emotia din gatul copilotului :ha: :ha: cand masina se duce pe o parte!

Editat de Astral

Link spre comentariu

In filmul de mai sus al lui Bullbar,la un momentdat se aude in statie vocea pitigaiata a piticei fiice de ~10 ani offroadmaniac a lui Hem......nu?

:grin: :grin:

Ce tata denaturat.......citez din PiticaDuracell prin statie la plecarea mea congelat pe la 16:30:

......baaaaa unde plecati toti....noi nici nu am murdarit bine masina,stam aici la coada.....(nr. la groapa cu noroi)si uite a mai ramas unu in ea.....pina la noi cred ca se termina si eu nici nu am intrat..... :ha: :ha: :ha: :ha:

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

@Koala: Inca odata, si de la mine, :bravo pentru idee.

Pentru toti participantii:

Cand o fi criza mai mare, asa sa ne fie (n.r. ca la Calugareni)!

most sports require only one ball, real sports require two....

www.corb44.ro

[www.corb44.ro/challenge

Link spre comentariu

compromitator .... continutul se afla in sangele lui Niku Iorga si lui Nike ...

.....pe la ora 19 ma trezesc cu oamenii pe la mine la birou ca uitase sub scaun un pet cu palinca :ha: :ha: :ha: ... pe unul din ei l-am dus eu acasa ... :ha: :ha: :ha:

http://i415.photobucket.com/albums/pp238/lipoveanu_99/DSCF1193.jpg

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

@bullbar nu m ai eu stiu de ce am avut emotia aia in gat la 80-90 km, poate chiar 100

cand masina sa dus pe o parte !!!! :grin: :grin: :grin: : dar adrenalina crestea si scadea :bannana :bannana :dr1 :dr1 :ypu :ypu

concluzia e ca sa meritat :bravo Baietilor care au facut traseul de noapte :h5

Link spre comentariu

fratilor, din cate imi amintesc, la ultima noroiala pe lumina zilei, subsemnatul a pierdut, din graba, un ochet in balta (la ora aia cantam ceva gen "un ochet luceste, ce sa fie oare, ochii la doi peste" :x ).

Al cui era, ca nu vreau sa raman dator?

Link spre comentariu

Lipovene sticla noastra de J&B era mai plina la acea ora! :ha: Vedea lumea iepuri in loc de caprioare! :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Vizitator koala

Multumim Zoli, sa stii ca a meritat din plin :x :ha: ... lume multa si distractie pe masura ... A propos, a numarat careva dintre voi masinile ? ... Cati am fost pana la urma sambata ?

Link spre comentariu

Watcher, imi permiti cateva foarte mici corecturi?

Dom Semaca, nu e tocmai greu, explic imediat.

Inainte sa incep insa, tineti cont ca si voua vi se par usoare unele chestii si eu nu reusesc sa le fac :-),

ca de exemplu - nu am putut sa urc pe dealul mai mare care era cum am coborat in stanga. Erau urme pana sus, eu nu am reusit sa ajung la primul platou - numai pana in buza :-)

Acum, revenind la poze:

1) Mai ales pentru poze la chestii care se misca (copii, caini, pasari, oameni, masini) iti trebuie aparat SLR (Canon e 'regele AFului' iar Nikon e everybody's sweetheart)

nu e musai sa ai slr. E important sa setezi in asa fel aparatul incat sa ai expunere cat mai mica pentru ca subiectele sa nu apara miscate. Si e indicat sa ai si o focala mai lunga pentru a obtine un subiect cu un procentaj mai mare acoperit in cadru.

2) Trebuie sa afci pozele corect tehnic, adica:

a) incadrare buna: in cazul asta UMPLEREA CADRULUI cu subiectul m-a ajutat foarte mult pentru ca mi-a dat multi pixeli de subiect cu care sa lucrez (daca facem o echivalenta eu am avut un pixel pentru 1 cm patrat si alte poze au avut 1 pixel pentru 10 cm patrati spre exemplu)

incadrarea nu are nici o treaba cu rezolutia. A, ca poti mai tarziu sa faci cropuri acasa e altceva. Uite un sfat mult mai bun: daca te uiti prin vizor sau vezi pe ecran ca masina pe car eo fotografiezi reprezinta prea putin din totalul suprafetei ecranului, apropriete-te doi trei pasi pana masina se vede mai mare. Similar daca nu o prinzi integral in cadru. In acelasi timp tine un ochi si pe unde calci sa nu pici in ravena, noroi sau in bena lui Ursu in timp ce se afla in Neajlov :)

b) alegerea unei aperturi care sa balanseze corect Depth of Fieldul (cat de mult din poza este clara IN ADANCIME), cu timpul de expunere pe care mi-l da (sa fie suficient de mic ca sa inghete actiunea)

si aici depidne de focala. Actiunea "ingheata" mai repede la o focala scurta decat la o focala lunga. De obicei la inversa focalei. Pe romaeste: daca ai focala de 28mm - corectata la aparatele non-fullframe la 35 - de regula, inseamna ca poti faca poze relativ clare cu expundere de maxim 1/60 (la limita 1/30), in vreme de la o focala lunga (eu de exemplu am lucrat sambata si pe 300 mm) - m-am dus rareori mai jos de 1/200 secunde.

Cu alte cuvinte este mai indicat aici (daca v-ati luat totusi SLR) sa folositi programul S (vine de la Shutter - adica veti avea timp de expunere fix - tocmai in ideea de a va asigura ca nu ies pozele miscate)

c) legat de asta, alegerea unei sensibiliati ISO corecte care sa imi dea suficienta lumina, sa ma lase sa ma joc cu apertura fara sa stric timpul de expunere, dar care sa nu imi dea prea mult zgomot (pentru eliminarea ulterioara a caruia va trebui sa renunti la detaliu)

d) timpul de expunere ales pentru efecte: spre exemplu, la unele trebuia sa inghete actiunea pe cand la altele am dat efectul de panning (furia este clara dar se vede ca se misca repede la deal)

3) Punctul 2 iti da 90% din sharpness, restul depinde de lentila (majoritatea au fost facute cu 24-105 L, L ul fiind cheia, dar, repet ca iti da 10 din sharpness)

24-105 E o lentila buna de fotoreportaje, dar si cu un 18-55 care vine pe kituri de regula poti obtine poze bune daca stii unde sa stai cu aparatul. BTW, ai aparat fullframe?

4) ceva prelucrare ulterioara:

- la majoritatea am umblat doar in camera raw la 'clarity' care de fapt este cam acelasi lucru cu gamma slider din Levels Adjustment Layer)

- plus output sharpening

(Aici exista o discutie pe tema post-procesarii - parerea mea este ca: aparatul digital obtine pozele in exact acelasi fel in care le obtine si editeaza photoshopul, cu alte cuvinte este pacat sa pierzi timp pe teren ca sa setezi aparatul PERFECT pentru urmatoarea expunere -mai ales in cazul situatiilor care se schimba repede cum a fost asta si la care cerintele leagte de calitatea pozelor nu sunt stricte , ele adresandu-se standardului 'stiri' - in loc sa faci mai multe poze, mai multe unghiuri, etc si sa le ajustezi ulterior bucurandu-te de un procesor de N ori mai tare si de considerabil mai multe controale

Aici vin eu si spun ca maiestria se face din aparat si nu din photoshop. In arta fotografica ideea e sa faci omul sa vada nu ce era acolo, ci ce ai vrut tu sa se vada. Si in cazul fotografiilor de fotoreportaj nu prea ai timp de mari chestii pe teren. Totusi se poate.

Imi cer scuze daca :

a) am presupus un nivel de cunostinte mai scazut de cel din realitate si am parut ca vorbesc 'de sus'

b) invers, tot nu am reusit sa exprim suficient de simplu pentru cineva fara hobby ul fotografiei :ih

Ca idee: oameni buni: daca si watcher, si eu si altii care ne pricepem folosim DSLR-uri, nu inseamna ca nu puteti face fotografii peste medie daca aveti un bridge sau o sapuniera (n.a. aparat mic si ieftin cumparat la oferta de la carrefour :)). Dupa cum nu e musai ca daca dati 30-80 de milioane lei vechi pe un aparat foto DSLR veti fi asi ai fotografiei de a doua zi. E valabil insa sfatul lui Watcher: veniti si trageti-ne de limba si veti veni cu poze din ce in ce mai bune de la ture.

Watcher, no offence pls.

Cu mii de pipe si purici,

Paragusul

Link spre comentariu

Bullbar, scuze de offtopic. Promit sa nu continui aici discutia. Dar daca eu mi-as fi cumparat ieri un terrano ca sa merg cu el pe drumuri neasfaltate dar circulabile (drumuri de Dacie cum se zice) si venea cineva pe forum sa imi recomande sa imi pun pe masina bullbar, troliu, sa imi cumpar sufe, ocheti, si hilift nu ai fi zis nimic? Uneori e bine sa recomanzi oamenilor lucruri de care avem cu adevarat nevoie.

Ontopic

Am descarcat si filmele, o sa pun pe vimeo (ca are rezolutie mai mare) filmul din motoparapanta si va dau aici linkul, bine?

Cu mii de pipe si purici,

Paragusul

Link spre comentariu

Vizitator koala

Relax, mai oameni buni, ca doara nu dau turcii ! :ha: ... ia uite ce mi-a iesit fraza asta :ha:

@Paragusul : Bah, pai tu ai avut Terrano inainte, si mergea destul de bine :ha: :ha: :ha:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare