Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probeme cuplare fata(4x4)

geoapis

Postări Recomandate

Salut, am cumparat un nissan terrano II de 1 saptamina dupa ce in preaabil am avut inca unu care practic a fost distrus intr-un accident.

La acesta nou , an 2002, am o problemaa , am incercat sa cuplez si fata si nu se inrimpla nimic, am patinat ceva pe zapada dar numai rotile din spate , cele din fata nu misca nimic.

De unde poate fi problema ? ... Cutie de viteze, reductor, MRL-uri ?

Oare cutia si reductorul sau MRL-urile de la cel vechi, an 1994 se potrivesc la acesta din 2002 daca o fi cazul sa le schimb ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probeme cuplare fata(4x4)

salut, pune in 4x4 si uita-te pe dedesubt, vezi daca invarte cardanul fata.

daca invarte, desfa ambele mrl-uri cu un inbus si vezi pe acolo ce se intampla, eu la masina mea am descoperit ca era unul din mrl-uri lipsa la inventar, proprietarul anterior fusese "pradat" la service ca l-au vazut baietii ca era guster si nu folosea 4x4.

Cu mii de pipe si purici,

Paragusul

Link spre comentariu

In MRL-ul de la Terrano se gasesc doua piese care compun frina MRL ,in cartea service fiind denumite Brake"A" & Brake "B", responsabile de cuplarea / decuplarea MRL. Aceste doua componente au cote de uzura, deci sint consumabile. Pretul unui set este de 300-400 ron, comparativ cu 1900 ron, cit costa un MRL nou, acesta din urma fiind recomandat a fi inlocuit de catre toti sefii de service-uri , dezinteresati, bineinteles. Inlocuieste frinele la ambele MRL-uri si vor functiona ca noi. Operatiunea este foarte simpla. Manualul service pt Nissan Terrano te ajuta foarte mult, avind schemele detaliate pentru inlocuirii frinelor si de/montarea MRL

Link spre comentariu

In MRL-ul de la Terrano se gasesc doua piese care compun frina MRL ,in cartea service fiind denumite Brake"A" & Brake "B", responsabile de cuplarea / decuplarea MRL. Aceste doua componente au cote de uzura, deci sint consumabile. Pretul unui set este de 300-400 ron, comparativ cu 1900 ron, cit costa un MRL nou, acesta din urma fiind recomandat a fi inlocuit de catre toti sefii de service-uri , dezinteresati, bineinteles. Inlocuieste frinele la ambele MRL-uri si vor functiona ca noi. Operatiunea este foarte simpla. Manualul service pt Nissan Terrano te ajuta foarte mult, avind schemele detaliate pentru inlocuirii frinelor si de/montarea MRL

Mutumesc pt raspunsuri, acele frine de care vorbiti aveti idee de unde pot fi cumparate ?

Miine merg cu ea la service pt a face ceva constatari , va tin la curent. multumesc !

Link spre comentariu

Le-am comandat la Advira in Pitesti ( partener paneuro, sau asa ceva) si au venit in citeva zile. Au costat in jur de 300 ron / set. Cred ca pot fi comandate la orice magazin de piese de schimb auto la care vinzatorul stie de ce a fost angajat acolo.

Link spre comentariu

Am gasit buba, planetara dr rupta, nu stiu unde nu am vazut-o personal.

O intrebare , planetara de pe cel din 1994 se potriveste oare pe acesta din 2002, avind in vedere ca acesta are ABS ?

Daca nu care aveti o planetara dr de vinzare ?

Link spre comentariu

Cu planetara a fost boala grea si la mine...dar pe a mea din 96 am pus din 2000 si a nu a zis nu(ambele le-am schimbat). Asa ca, nici pe viitor, nu cred sa fie vreo problema

Scot fum din A/T-uri
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare