SorinD Postat Ianuarie 12, 2009 Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 (editat) Salutari, nu stie cineva unde as putea gasi pe net un manual de service pt. un Mercedes Actros din 2002? Mii de multumiri in avans :h5 Editat Februarie 21, 2010 de MagnuM __________________________________ JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 17, 2009 Partajează Postat Ianuarie 17, 2009 Re: Manual service ACTROS Ce model e si ce probleme ai cu el ? consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SorinD Postat Ianuarie 17, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2009 Re: Manual service ACTROS Modelul nu-l stiu, e a unui prieten bun caruia i-am dat o mana de ajutor. Problema e una electrica, atunci cand se apasa pedala de frana nu se aprind luminile de stop. Cei de la service zic ca-i de schimbat "coputeru' domle!" - distractie de 3000 euro. Dar stau stramb si judec drept (sau cel putin asa imi place sa cred), computeru' ala o mai fi avand si alte functii, ori masina nu prezinta nici o alta problema (mecanica sau electrica) si-atunci, de ce sa-l schimbe? Ideea ar fi de unde isi ia semnalul de calcare a pedalei, nu are swichuri pe nicaieri... __________________________________ JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 Re: Manual service ACTROS Modelul nu-l stiu, e a unui prieten bun caruia i-am dat o mana de ajutor. Problema e una electrica, atunci cand se apasa pedala de frana nu se aprind luminile de stop. Cei de la service zic ca-i de schimbat "coputeru' domle!" - distractie de 3000 euro. Dar stau stramb si judec drept (sau cel putin asa imi place sa cred), computeru' ala o mai fi avand si alte functii, ori masina nu prezinta nici o alta problema (mecanica sau electrica) si-atunci, de ce sa-l schimbe? Ideea ar fi de unde isi ia semnalul de calcare a pedalei, nu are swichuri pe nicaieri... Lucrez pe un MAN TGA... toate luminile le are "trecute" prin calculatorul de bord... daca una din functiile legate de lumini - semnal, pozitie, frana, ceata, faza scurta, faza lunga, mers inapoi - nu lucreaza corespunzator, primesc mesaj la bord... Si "treaba" nu se rezuma doar la lumini... Vreau sa-i pun proiectoare pe cabina... la service-ul MAN, mi-au zis ca "au gasit o modalitate sa le lege, fara sa le treaca prin calculatorul de bord"... cu alte cuvinte, calculatorul "filtreaza" tot... imi spune si cand sunt conditii de polei, despre ABS, s.a.m.d. ... De ce nu poti sa crezi ca si Mercedesul este la fel?! Avem si Mercedes... la fel este... "stie" tot, datorita calculatorului de bord... Despre manual... am vazut mesajul tau de prima data; nu m-am grabit sa-ti raspund, pentru ca am vrut sa vad ce sanse ai sa gasesti asa ceva... eu iti dadusem "zero" sanse... se pare ca asa e. Nu ai cum sa gasesti asa ceva pe net! Documentatia este distribuita DOAR la service-urile agreate de constructor! Mai mult... necesita un soft pentru conectarea cu calculatorul si anexele specifice... nu e la indemana oricui si nici ieftin! Daca toate becurile sunt functionale, contactele conectorilor neoxidate, cablajele neintrerupte sau nescurtcircuitate... senzorii in stare optima... si tot nu functioneaza... trebuie sa-i crezi pe cei de la service! PS 1: "Calculatorul de bord", sunt de fapt mai multe, specializate pe anumite functii... distincte, din punct de vedere fizic, dar conectate intre ele! PS 2: Da niste detalii despre Mercedes - model, tip, an, motor, s.a.m.d. ... poate merge ceva "after market" - retine: am zis "poate"; nu promit nimic! PS 3: Distanta poate fii o problema... depinde de locul unde se afla masina... :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SorinD Postat Ianuarie 18, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 Re: Manual service ACTROS In ceea ce priveste manualul ma gandeam eu ca sunt putine sanse sa-l gasesc dar am zis sa-ncerc, macar din raspunsurile voastre sa-mi dau seama daca rationamentul meu e corect . Cat priveste modelul, acuma prientenul meu e dus in Olanda, se-ntoarce pe sfarsitul saptamanii viitoare (mi-aduce si gume pt. Vitara mea :banana ) si-am sa trec toate datele... Recapitulez: masina este intr-o stare f. buna, nu are nici o problema, nu i se aprinde nici un martor la bord si am vazut ca e chiar foarte "electronizata" , pentru orice nimic are cate un bec la bord... Unica problema era asta cu pozitiile de stop, l-am ajutat sa o rezolve punand un intrerupator pe pedala (stil romanesc, recunosc) dar ceea ce n-am nteles, oricat ne-am uitat pe-acolo este de unde-si ia computerul de bord semnalul, unde saracia-i plasat senzorul de frana? Nu-s mecanic si nici electrician dar sunt lucruri care ma pasioneaza, mi-ar place sa-i dau de capat... __________________________________ JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SorinD Postat Ianuarie 25, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 Re: Manual service ACTROS @MagnuM: am datele camionului: Mercedes Actros 1843 din 2002 cu motor 8 cilindri in V, 430 caluti... S-ar gasi ceva after market? Multumesc, :h5 __________________________________ JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate