Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

buson de umplere blocat

air_wolf

Postări Recomandate

dupa 3 zile, aproape 2 tuburi de wd40, citeva ore de dat la diverse chei (fixe, inelare, tubulare) cu ranga, fara ranga ridicat masina cu cricul direct de cheie etc... a trebuit sa ma declar infrint de busonul de umplere al diferentialului fata.

care dintre urmatoarele variante e cea mai rapida:

1. sudez piulita in direct de buson - caz in care daca se rupe si sudura bgp

2. incalzesc cu o lampa de benzina si mai incerc odata desfacerea "normala"

3. comit o alta gaura in buson, dau filet in ea si fac buson din altceva, dar in cazul asta trebuie sa dau complet diferentialul afara

4. umplu pe la aerisitor (futere de mama in diverse pozitii)

problema asta o sa o am si pe spate, 100%. sper cutiile sa nu necesite demontare doar ca sa bag ulei in ele.

la 1 si 2 mi-au zis mai multi ca risc sa aprind uleiul din diferential. de curiozitate am dat un pic drumul la ulei din diff fata: pute ca sconcsu' si se ia cu spaclul (are consistenta pastei de dinti). amestecul ala nu pare sa se aprinda, l-am verificat cu bricheta. eventual alte solutii?

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator kecske

Re: buson de umplere blocat

incearca primele doua variante,de dat alta gaura e complicat si sa-l umpli pe la aerisire o sa te enervezi foarte tare.

Link spre comentariu

sudeaza electric cu electrozi bazici sau cu migul(sudura cu sirma si flux de co2) in afturi mici....dupa ce le dai ciocaneste-l usor si sa ai grija sa nu spargi ceva....apoi incearca si desfa-l

nu te uita ca uleiul e gros...cind pui autogenul trebuie inrosit busonul...si uleiul poate lua foc

nu poti cu lampa de benzina ca nu are atita forta

bafta

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

incalzesti

incerci sa desfaci la cald ,daca nu vrea incalzesti si racesti rapid cu apa

una din metode sigur da rezultate

eu desfac frecvent suruburi ruginite rupte etc si inca suruburi mari de tot cu pas marunt, incalzirea da intotdeauna rezultate bune

nu incalzesti la rosu incalzesti la limita bunului simt

Link spre comentariu

incearca s-al bati .....si eu la Patrol ....am desfacut busonul de la dif-ul din fata cu dalta si ciocanind usor.....gen picatura chinezeasca....si mi-a mers....incerca si asta

da, asta am uitat sa mentionez c-a fost facuta...

initial aveam ideea creata de a-l incalzi cu torta de TIG, dupa aia m-am indragostit de plasma cutter da' l-am abandonat in secunda 2 si in final m-am oprit asupra lampii cu benzina, dupa ce am trecut si pe la pistolul cu aer cald.

e clar, cind il pun la loc pun pasta antigripare (nu mai pun vaselina pe un surub in viata mea), sudez tig o piulita de 17 pe el si-l desfac la fiecare 10.000 sa-l intreb ce mai face.

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Vizitator fender

Pai goleste de ulei pe la busonul de golire, intoarce-o cu rotile-n sus si umple-o tot p-acolo :)

Puntea n-are aerisitor? Daca da, in cel mai rau caz o umpli pe-acolo, numai sa stii ce cantitate trebuie.

Poti sa incalzesti fara frica pana pe la 200 de grade. Poti sa te uiti in datele uleiului sa-i vezi punctul de inflamabilitate, dar asta e in aer curat si incinta deschisa. Apoi la cat e uleiul de vechi, nu ia foc asa usor cu "aerul" dinauntru.

Incalzeste local, mai ales carcasa, la vreo 150 de grade, da-i cu lichid refrigerant numai pe buson (sau cub de gheata) si ciocaneste-l usor. Repeta figura de doua ori si trebuie s-o ia.

Link spre comentariu

Domnul Edy!Asa am patit si eu cu busonul de la baia de ulei la vw lt.Nu a vrut sa iasa in nici un chip si l-am incalzit cu autogen dupa care a iesit f usor.Daca nu ai unde da un semn si mergem la Snagov la nenea care m-a ajutat si pe mine.

Link spre comentariu

asta poate fi facut lejer un test la achizitionare, in caz ca zice omul ca a schimbat tot in ea, desfaci si daca iese usor e ok, daca nu se desface e vrajeala. :ha:

alin, daca nu ii dau de cap, cred ca asta ar fi varianta. eu joi vineri si simbata sint in snagov.

Link spre comentariu

nu stiu la diferential daca poate fi filet pe invers :) ,eu asa m am chinuit la un surub care dupa ce l am strans de a iesit apa din el mi am dat seama ca trebuia strans pt a se desuruba :grin:

nu cred ca la diff au pus filet invers dar merita incercat ,daca nu ,cum ai zis sudezi o alta piulita si incerci sa l desfaci cat e cald !

succes

Link spre comentariu

si la pedalele de la bicicleta tot filet invers e. la diff nu cred.

Link spre comentariu

Vizitator fender

Si la masini exista in multe locuri (capete de bara, suruburi de ax la intinzatoare, role de curea, nipluri la AC). Dar acolo unde se folosesc filete pe stanga intotdeauna exista un rost (anti autodesfacere sau asamblarea a doua piese imposibil de facut altfel).

Nu e cazul la un amarat de buson de umplere. Plus ca astea trebuie sa fie oarecum standard, inclusiv marimea/felul sculei folosite, pt. ca schimburile de ulei trebuie sa se poate face in service-uri obisnuite, in genul celor de pe langa bezinariile de pe marginea autostrazilor.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

m-as multumi si cu astea in loc de buson

http://www.fueldoors.com/mainpics/hayabusa_pf9.jpg

Link spre comentariu

chiar asa: eddie, de ce nu sudeaza miticuta o bara de fier de vreo 3-4 cm, (bara, nu teava) de buson, astfel incat sa iasa in afara cu vreo 10-15cm, si sa bagi cricul sub bara aia? cu siguranta cele x tone ale masinii isi vor face treaba... ca sa fiu mai clar, gandeste-te la litera "fi" cercul ala cu secanta... fa-i un picior mai lung secantei respective si baga cricul dedesubt, eventual mai incalzeste nitel cu lampa instalatia inainte sa incepi sa ridici.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare