nivaforever Postat Ianuarie 18, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 Re: Carburator sau injectie? Am priceput, reductorul de pe modelul de 1 litru este mai scurt fata de cel de pe modelul de 1,3 litri. Alte modificari/inlocuiri ale ambreiajului, planetarelor, elementelor directiei? cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 Re: Carburator sau injectie? Nu mai trebuie sa schimbi nimic. Masina rezista fara probleme la astfel de roti. De la 235 in sus icep sa apara probleme. De preferat ar fi sa-i pui o servodirectie,dar nu e obligatoriu,doar ca o sa tragi un pic mai greu de volan. Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
retty75 Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 Re: Carburator sau injectie? interesant ce-am citit aici. Si eu eram adeptul carburatorului dar se pare ca trebuie sa ma mai gandesc Tel 0747423654 muntean_cristian@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Re: Carburator sau injectie? UP! La un topic mai vechi. Din cate am cautat, Samuraiele vin pe mai multe motorizari. LJ80 39, 41 cai carburatie Sj410 45 de cai Carburatie SJ413 60, 64 cai Carburatie, care sunt diferentele? Samurai 69 cai injectie monopunct, 80 cai 2 axe cu came, injectie multipunct. La noi am mai vazut si puteri de 71, 74 cp...astia de unde au aparut? De asemenea care ar fi punctele in - pentru SJ410 comparativ cu SJ413 si Samurai ? Exceptand, bineinteles, lucrul cel mai evident, motorul. Din cate stiu puntile si planetarele sunt mai firave. De Lj80 ce parere aveti? Nu am vazut niciunul la noi. Sa se datoreze faptului ca nu gasesti piese? Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 (editat) Re: Carburator sau injectie? :gchiar ma interesa acest capitol in sensul ca nu vreau sa mai aud de 4x4 diesel.Mi s-a pus pata pe un benzinar mic 2 usi cu motor mai usor de intretinut decat un diesel si primele pe lista sunt Suzuki Vitara si Samurai. Editat Iulie 12, 2010 de Caphonne Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Re: Carburator sau injectie? Un Samurai de 1.3i din '90 in sus e foarte bun de tavaleala ;) Nici sa nu-l compari cu Vitara ca nu are rost :wink::wink:.:tk.Ai avantaj ca are punte fata/spate care sunt sfinte in off. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 (editat) Re: Carburator sau injectie? .Ai avantaj ca are punte fata/spate care sunt sfinte in off. Punte rigida banuiesc ca ai vrut sa spui :wink:.Mersi pentru raspuns chiar vroiam sa intreb care ar fi mai buna dintre ele.Deci sa casc ochii dupa un Samurai anii 90 in sus. Editat Iulie 12, 2010 de Caphonne Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Re: Carburator sau injectie? Da, punte rigida am vrut sa spun :grin:. Daca gasesti unu pe elicoidale cum e Jimny ar fi excelent.:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Re: Carburator sau injectie? Ai inteles gresit ce am scris. Samuraiul, dupa 90 cu injectie are 69 cp, si s-a mai facut si Samurai cu 80 de cai, dar dupa '99. Acelas motor care il gasesti pe primele Jimny, care a evoluat la 82 cp si actual cu 86 cp. mai e si o panarama de TD de la Peugeot de 64cp 1900cc, dar nu are rost sa comentam. Din cate am vazut, ca si evolutie in off. Cel mai frumos comportament si cel mai echilibrat mi s-a parut la Samurai cu conversie de motor 1.6 TD de la VAG. Daca ai noroc poti gasi varianta de 1.6 TD 90 cai ce s-a pus pe Golf MKII GTD, iar tot chitul de adaptare il gasesti pe Rocky Road. Motor f fiabil, fara electronica prea multa, ce merge brici, convertit la randul lui la ulei vegetal, asta daca vrei sa mergi aproape moca. Am vazut asa un Sami care urca pante de + 30 grade si 1m inaltime, doar bagat in viteza, fara acceleratie. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Re: Carburator sau injectie? :wink:@Koasis intradevar am citit gresit mi-am reeditat postarea sa nu induc lumea in eroare.Mersi pentru raspuns dupa cum am zis nu vreau diesel chiar daca este mai ok vreau benzina si de data asta nu ma mai grabesc.Ma voi documenda la maxim pana voi lua o decizie. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: Carburator sau injectie? UP! La un topic mai vechi. Din cate am cautat, Samuraiele vin pe mai multe motorizari. LJ80 39, 41 cai carburatie Sj410 45 de cai Carburatie SJ413 60, 64 cai Carburatie, care sunt diferentele? Samurai 69 cai injectie monopunct, 80 cai 2 axe cu came, injectie multipunct. La noi am mai vazut si puteri de 71, 74 cp...astia de unde au aparut? De asemenea care ar fi punctele in - pentru SJ410 comparativ cu SJ413 si Samurai ? Exceptand, bineinteles, lucrul cel mai evident, motorul. Din cate stiu puntile si planetarele sunt mai firave. De Lj80 ce parere aveti? Nu am vazut niciunul la noi. Sa se datoreze faptului ca nu gasesti piese? Intrebarile mele inca raman:hl Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: Carburator sau injectie? Suzuki Sj 410 am eu,modelul metal-top.Sincer nu stiu ce sa iti spun,de bine sau de rau, in comparatie cu un Samurai.Reductorul este bestial.Dar l-as vrea la un motor mai puternic.Sj 410 este ca un magarus.Nu este rapid dar nu te lasa niciodata.Iese de oriunde.Un avantaj ar fi ca unele modele vin si cu blocant din fabricca.Frina de mina este pe cardan.Ar mai fi si barile fata si spate care sint in totalitate din fier si sint foarte rezistente.Piese ieftine,ieftine pt el. Altceva nu prea imi vine acum in minte.Daca vrei sa ma intrebi ceva anume, cu cea mai mare placere. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: Carburator sau injectie? O intrebare suplimentara: [wst]box spunea intr-un topic care acum e inchis, ca inlocuind reductorul la samuraiul sau cu unul de 410 are un consum mult mai bun, dar viteza maxima a scazut la 110 km/h. Logic, inteleg ca nu a schimbat rapoartele doar in reductor, ci si in cutia de viteze. De aici viteza maxima diminuata. Sau sunt eu talamb :hw si punand un reductor de SJ410, automat si rapoartele din cutia de viteze se schimba, fiind unele si aceleasi rapoarte, respectiv cele din cutie cu cele din reductor. Imi poate cineva explica de ce? :tk Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Iulie 15, 2010 Partajează Postat Iulie 15, 2010 Re: Carburator sau injectie? Punand reductor de 410 pe un 413 sau samurai se reduc 2x4, 4x4h,4x4l, cutia nu are nici o treaba, ramane cu aceleasi rapoarte. Deci reductia se aplica in toate pozitiile reductorului. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Iulie 15, 2010 Partajează Postat Iulie 15, 2010 Re: Carburator sau injectie? Am inteles acum, se modifica si in modul 2x4 :alDOH! Dar de ce se micsoreaza consumul ? Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Iulie 15, 2010 Partajează Postat Iulie 15, 2010 Re: Carburator sau injectie? cutia si reductorul nu trebuie sa aibe aceleasi rapoarte. in reductor de exemplu poti avea un raport de 4:1 in LOW pe cind raportul din cutie variaza in functie de viteza in care esti. raportul final e RGxRCxRR iti recomand wikipedia ca sursa de documentare, practic e o problema de fizica. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Iulie 16, 2010 Partajează Postat Iulie 16, 2010 Re: Carburator sau injectie? Dupa cum am zis si mai devreme, am inteles. Era un lucru logic, numai ca mie nu mi se conectau sinapsele :grin:. Ce nu inteleg, e de ce omul a obtinut un consum mult mai mic cu reductorul schimbat. Poate cineva cu aceasta modificare ne va lumina si pe noi. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Iulie 27, 2010 Partajează Postat Iulie 27, 2010 Re: Carburator sau injectie? Ce nu inteleg, e de ce omul a obtinut un consum mult mai mic cu reductorul schimbat. Pentru ca motorul trage mult mai usor. Si Samuraiul si Jimny sint submotorizate. Acelasi rezultat s-ar fi obtinut folosint un motor de 100 - 120 de cai. Numai ca niste cretini s-au gindit in prostia lor sa impoziteze cilindreea si de aici te gindesti tu mai departe. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate