marcel Postat Ianuarie 15, 2009 Partajează Postat Ianuarie 15, 2009 Mare atentie la iesirile din jurul Clujului. Sunt confirmate mai multe focare de rabie. Rezervorul natural este constituit de catre populatia de vulpi. NU iesiti cu cainii la plimbare la padure daca nu sunt cu vaccinul antirabic la zi. NU ii lasati sa intre in contact cu vulpi, chiar daca sunt vaccinati. In nici un caz sa NU va apropiati de vulpi, chiar daca acestea par blinde si se apropie ele de voi. Chiar daca am intrat in secolul XXI, rabia netratata este mortala. Este o boala cu o evolutie rapida si fatala. Ar fi bine sa va interesati la medicul veterinar din zona voastra. Ei primesc un avertisment oficial, asa ca aveti unde sa va interesati despre existenta unor eventuale focare. Vulpile sunt imune la virus, sunt doar purtatoare. Cine stie pe unde au mai umblat si si-au imprastiat virusii ... Grije mare, cu rabia nu e de gluma ... I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Ianuarie 15, 2009 Partajează Postat Ianuarie 15, 2009 Re: Epidemie rabie intodeauna mam intrebat, de ce la caini le dam vaccin antirabic si noua nu... adica ar fi util sa se standardizeze unul pt o boala atat de urata la fel si cu tetanosul a carui valabilitate e limitata... forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Ianuarie 15, 2009 Partajează Postat Ianuarie 15, 2009 Re: Epidemie rabie sa vezi ce-ncep sa macelareasca iarasi maidanezi pe tema asta... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Ianuarie 16, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2009 Re: Epidemie rabie intodeauna mam intrebat, de ce la caini le dam vaccin antirabic si noua nu... adica ar fi util sa se standardizeze unul pt o boala atat de urata la fel si cu tetanosul a carui valabilitate e limitata... Exista si pt. uz uman, dar se da pe baza de lista doar pt. vinatori si medici veterinari. Eu tot il bat la creier pe medicul lui catei sa ma treaca si pe mine pe o lista deaia, dar nu iese miscarea. sa vezi ce-ncep sa macelareasca iarasi maidanezi pe tema asta... Cind am auzit prima data de faza asta, in mintea mea, am crezut ca e doar un motiv de puscat vulpi pt. blana la -15C cind e de calitate. Din pacate nu e asa. In ce priveste cainii lui basescu (cum le zic eu celor fara stapin) ... ii asteapta din nou zile grele. Macar de ar stringe si incinera cadavrele nu sa le lase gramada pe unde-i apuca ... rahat cu mac. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate