Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Blocabile ARB pe LandCruiser 120?

watcher

Postări Recomandate

LC120 are 2 nivele de dotare dpdv al diferentialelor: cu dif spate blocabil si fara.

Fara sunt aproape toate, cu sunt doar cele 'chele'.

De aceea mi-am ridicat intrebarea 'se poate pune ulterior blocabil?'

Pe spate mi se pare evident ca da, din moment ce exista deja versiune echipata asa, deci cred ca exista loc, totul e ok.

In schimb pe fata intuiesc urmatoarele probleme:

1) nu e punte rigida ci bascule - ai fizic unde sa il pui si sa fie aparat?

2) la aceasta generatie electronica este destul de prezenta si foloseste (ca si la turisme) tehnica de a bloca roata fara aderenta (bazandu-se pe semnalele de la ABS) astfel incat cuplul sa fie transmis la roata cealalta. Existenta acestei tehnologii nu incurca / exclude posibilitatea montarii unui blocant?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Blocabile ARB pe LandCruiser 120?

Se poate monta ulterior diferential blocabil ARB Air Locker si pe fata si pe spate. Pe fata masina are diferentialul bagat intr-o carcasa ca si cel din puntea rigida. Inca e chiar situat un pic mai sus (clearance-ul e un picut mai mare). Nu afecteaza cu nimic electronica si controlul tractiunii de pe masina. Atata doar ca atunci cand blochezi diferentialele rotile nu se vor mai invarti diferit una fata de cealalta, prin urmare electronica nu va detecta patinare si nu va interveni, lasandu-ti avantajul ca nu-ti taie din puterea motorului. Costa in jur de 1000 euro / bucata.

Do everything prepared!
Link spre comentariu

Georgenis, am intrebat pentru ca daca montezi ulterior, de unde stie electronica cand blochezi tu diffurile?

Dar observatia ca rotile se invart la fel era atat de evidenta incat ma face sa ma simt un tont pentru ca am intrebat :-)

Link spre comentariu

In mod normal cand blochezi diferentialele se dezactiveaza controlul electronic al tractiunii, inclusiv ABS-ul.

Depinde de masina! La Landcruiser 200 nu se dezactiveaza ABS-ul cand blochezi centralul, ca si la LC 80.

Do everything prepared!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare