Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

al meu isuzu trooper

eadrian_mlr

Postări Recomandate

eram hotarit sa scap de el cu orice pret,dar din lipsa financiara pt a lua altceva am hotarit sa mai astept.are sa intre in ceva modificarisi astea usoare si sper ieftine :D

ex:bara fata;badiliftu care mai treb umblat la el,tobe fara site si marite,ceva inaltat spate si fata,o noua infatisare la vopsea si apoi vom vedea ce va mai fi

o poza doua

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

zuzu merge !

cu cauciuciuri MT Goodrich, mege brici !

despre bodylift daca reusesti zi-mi si mie ca tare ma intereseaza.

pe fata am ridicat-o din barile de torsiune cat am putut iar pe spate nu i-am facut inca nimic.

la Sibiu fiind prima data cand am mers cu ea, am fost f. multumit de cum s-a comportat.

Toyota FJ40 - 4,2 - benzina

Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007;

Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99,

Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86,

Tico SX '99

scuter Kimco 49 cmc

Ocean Kayak - Malibu Two XL

www.orr.ro

Link spre comentariu

zuzu merge !

cu cauciuciuri MT Goodrich, mege brici !

despre bodylift daca reusesti zi-mi si mie ca tare ma intereseaza.

pe fata am ridicat-o din barile de torsiune cat am putut iar pe spate nu i-am facut inca nimic.

la Sibiu fiind prima data cand am mers cu ea, am fost f. multumit de cum s-a comportat.

Body lift-ul nu implica resurse deosebite. Piesele nesesare se pot face home made.

Distantierele le face un strungar din otel sau teflon. cel putin 50 mm inaltime si 50 mm diametru cu o gaura de minim 10,5 mm diametru

Folosesti suruburi mai lungi minim 10mm diametru, duritate minim 8,8. Mai ai nevoie de niste saibe late. Desfaci suruburile de la bucsile care sunt pe masina. La Toyota lunga sunt 12 bucati. Scoti toate suruburile afara si ridici incet caroseria incepand dispre fata sau dinspre spate.

Caroseria o mai poti ridica si cu un sripete prins de o grinda deasupra masinii, lasi geamurile jos si bagi doua sufe prin usi si ridici de plafonul masinii. sa nu va faceti griji ca nu se indoaie caroseria.

Inainte de a ridica caroseria ai de facut mai multe operatiuni:

1. Verifici sau desfaci si prelungesti furtunul de la rezervorul de combustibil daca acestea (rezervorul) este prins de caroserie. Daca e prins de sasiu nu ai treaba cu el. Daca nu il verifici e posibil ca sa se rupa furtunul su conducta care iese din rezervor cand vei ridica caroseria de pe sasiu.

2. Verifici conductele de frana si le desfaci daca e cazul. De obicei (cel putin la japoneze, conductele formeaza o spirala inainte de a fi prinse pe sasiu asa incat permit ridicari ale caroseriei de pe sasiu de pana la 30 de cm fara probleme. Daca nu ai acele spirale atunci trebuie sa faci alte conducte de frana mai lungi si sa fie pregatite din timp.

3. Desfaci furtunul de la cilindrul receptor de la ambreiaj. Aici e posibil sa ai nevoie de un furtun mai lung, La mine la Toyota nu a fost cazul la distantiere de 50 mm.

4. Desfaci radiatorul (radiatoarele) de pe caroserie. Cand ridici caroseria , radiatorul trebuie sa ramana jos pe sasiu. Ulterior dai alte gauri in fata in caroserie in care prinzi radiatorul. Mai jos cu 50 mm fata de cele vechi

5. Desfaci suportul de prindere a cablului de frana de pe caroserie.

Cabluri electrice nu ar trebui sa fie prinse intre caroserie si sasiu.

Dupa ce ai facut operatiunile de mai sus, ridici caroseria cam 40 cm ca sa ai loc de manevra. Scoti suruburile vechi afara. Toate bucsile de cauciuc trebuiesc verificate sa fie in stare buna si inlocuite daca sunt varza.

In interiorul bucsilor e posibil sa gasesti niste tuburi din metal prin catre trec suruburile, tuburi care trebuiesc facute altele de aceeasi lunguime dar mai groase, respectiv cu dametru interior de 10,5 mm fatza de 8 mm cat sunt cele vechi. Astea le face un strungar foarte usor.

Mare grija ca bucsile de cauciuc nu sunt toate la fel. Din 24 de bucsi cate sunt 4 tipuri (diametre exterioare diferite sau inaltimi diferite. Bucsile le pui inapoi fiecare din locul de unde le-ai luat.

Pui distantierele noi peste bucsile de cauciuc. Deci distantierele se interpun intre bucsile de cauciuc si caroserie.

Bagi suruburile noi care bineinteles ca sunt cu minim 50 mm mai lungi decat cele vechi si bineinteles mai groase (10 mm). Lasi incet caroseria in jos si potrivesti fiecare surub in parte ca sa intre fiecare in bucsile de jos.

Dupa ce ai lasat de tot caroseria, incepi sa pui jos saibele si piulitele aferente si le strangi pe fiecare. Daca ai piulite cu autoblocaj (alea cu plastic) pui doar o piulita jos. Daca ai piulite normale , e bine sa pui cate doua la fiecare surub, a doua fiind contrapiulita.

Prinzi radiatorul de caroserie, prelungesti si montezi furtunul de la rezervor (2 daca ai si retur), montezi furtunul de la cilindrul receptor de la ambreiaj (daca e cazul cauti unul mai lung sau il faci la comanda la Nelu Pogacean din Cluj de exemplu) si aerisesti circuitul.

Asta e o descriere a operatiei facute de mine personal la Toyota mea.

Diferenta e ca eu am uitat de conducta de motorina si am rupt-o de la iesirea din rezervor cand am ridicat caroseria. Aia mi-a dat niste batai de cap pt ca a trebuit sa dau jos tot sorbul, sa duc piesa la un reparator de frigidere si sa imi sudeze o alta conducta pe el.

Suruburile de la caroserie erau foarte ruginite si cateva a trebuit sa le tai cu flexul.

Curatati bine masina pe dedesubt inainte de operatiuni.

Daca mai are cineva nevoie de alte informatii despre acest bodylift , sa ma sune.

Link spre comentariu

salut si eu am un isuzu rodeo, da ii aceeasi platforma tehnica in principiu.

si as vrea so inaltisi eu din barile de torsiune. cum se comporta masina dupa cce ai ridicato??? nu e mult mai rigida???:-P

sincer sa fiu nu stiu cum era inainte de a o ridica din bari.

acum se comporta bine si on si off road.

Toyota FJ40 - 4,2 - benzina

Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007;

Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99,

Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86,

Tico SX '99

scuter Kimco 49 cmc

Ocean Kayak - Malibu Two XL

www.orr.ro

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

@mackie, este Ok

Eu am ridicat-o cca 3 cm din bari fara sa se simta nici o diferenta.

Urmeaza urmatoarea ridicare de inca 3 cm. Voi vedea dupa...

Un sfat ridicarea sa o faci treptat si nu dintr-odata. Daca cedeaza barile gasesti HD la Calmini

Hell is my Paradise
Link spre comentariu

sorry boys, sunt nou, pun intrebari tampite!

Nu pare greu sa faci bodylift..da' nu ai probleme si cu directia, suspensiile, etc, se mai potrivesc daca o salti cu 50mm?

Nicky

Land Rover Discovery 200 Tdi

http://www.calatorsauturist.ro/

Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
am incercat iar sa-l dau numai comentarii ,sa nu mai zic ca si la un pret de o dacie din 95.nu sa dat dar in schimb mam pricopsit cu flanse.mult doritele flanse.o linie audio,asta pt ca am eu o pata pe creier si o sa vina si celelalte modificari revin cu poze si sper sa fie gata pina la intilnirea isuzu,daca o sa fie
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Trimis: Mie Dec 12, 2007 11:09 pm Titlul subiectului: sorry boys, sunt nou, pun intrebari tampite!

Nu pare greu sa faci bodylift..da' nu ai probleme si cu directia, suspensiile, etc, se mai potrivesc daca o salti cu 50mm?

eu am de 60 pe el si decit la radiator am umblat si un pic la coloana de volan fara sai fac modificari,decit din caneluri,la modelu meu

Link spre comentariu

s-ar putea sa trebuiasca sa prelungiti coloana de directie (se pune o flansa). La mine baietii care au facut body liftul nu s-au mai obosit sa o prelungeasca :hm si cand mi-au atras atentia Ionut si Tzuparu m-am ingalbenit cand am vazut ce-i acolo.
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Re: al meu isuzu trooper

a primit si un filtru de aer sport,o foaie de arc pe fiecare parte pe spate,si o sa urmeze si o vopsea ca sa dispara urmele ,sau mai bine zis tiganeala de pe ea.,si o bara pt troliu dar pina la el mai e .ramine doar bara momentan

revin cu poze

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare