Vizitator simisam Postat Ianuarie 24, 2009 Partajează Postat Ianuarie 24, 2009 Buna seara la toata lumea, as vrea sa-mi inalt si eu putin veverita mea si cum sunt eu asa putin incepator nu prea stiu cum sa fac si de unde imi pot procura piesele de care am nevoie, cercei, piese pentru body lift, pentru suspension lift si etc.Datorita faptului ca am nevoie de anvelope si dupa cele citite pe forum as vrea sa pun 235/80/15 daca se poate.multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Angler Postat Martie 15, 2009 Partajează Postat Martie 15, 2009 Re: Inaltare suzuki samurai cauta aici prietene http://www.samurai4x4.org/modules.php?n ... ries&cid=5 ai foarte multe detalii Sa fii domn e o intamplare, sa fii OM e lucru mare ! ------------------------------------------------ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rd_adi Postat Martie 18, 2009 Partajează Postat Martie 18, 2009 Re: Inaltare suzuki samurai Dupa inaltare si incaltare nu trebuie umblat si la frane? Tin cele din fabrica roti de 31 sau 33? NISSAN PATROL GR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Martie 18, 2009 Partajează Postat Martie 18, 2009 Re: Inaltare suzuki samurai daca te bagi la frane...e cu derivate....trebuie sa schimbi discurile...etrierii suportul de prindere al etrierilor...jantele si alte mici si sacaitoare chitibusuri....e mult mai usor daca conduci cu viteza mai mica si cu atentie mai mare franele dupa incaltarea cu 33 sau 21...tin...nu asa ca cu gume stock dar tin... ca sa pui 33-uri pe masina....si sa le mai si duca...trebuie sa faci alte modificari....si uite-asa o duci dintr-o modificare in alta.... :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rd_adi Postat Martie 18, 2009 Partajează Postat Martie 18, 2009 Re: Inaltare suzuki samurai Deci cel mai simplu fara multe modificari e sa pui roti de 31 si asa nu schimbi nici frante nici planetare nici reductor nimic... :h5 NISSAN PATROL GR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Angler Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 Re: Inaltare suzuki samurai Prietene, de la doua zeci si ceva in sus ai nevoie de modificari , asta e clar; eu am 31 pe al meu Sam si am lungit cercei, schimbat amortizoare (am bagat cu cursa mult mai lunga), adaugat foi la arcuri si springuit, schimbate slafurile de frana ca-i ramasesera mici :grin: , modificat bara de directie etc; mai important decat toate , urmeaza sa schimb rapoarte in grupuri, pentru-ca..... nu mai are vlaga si nu merge mai mult de 50! Asa ca ..... nu merge sa arunci 31 si gata, asta bineinteles, daca si vrei ceva de la el; cate desre planetare , reductor, depinde de gume, cand vei avea si aderenta si cuplu la roata, mai cade cate ceva, o planetara sau mai stiu eu ce.... :grin: P.S. : Se poate ca daca vrei 31, ii vei face si un bodylift :grin: Sa fii domn e o intamplare, sa fii OM e lucru mare ! ------------------------------------------------ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 Re: Inaltare suzuki samurai angler are dreptate daca tu poti duce cu planetare stoc 31 cu profil simex si sa si incapa sa ne zici si noua restul ca murim de curiozitate sa vedem ,eu unul am rupt o planetara cu 215-uri si a trebuit cercei lungi(mai am un set daca vrei) telescoape lungi si la flexari acum nu mai ating ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rd_adi Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 Re: Inaltare suzuki samurai Nu ma referam la inaltare din punti sau body lifet ci la axul cinetic datca trebuie modificat...si din ce inteleg rapoartele in diferentiale trebuie modificate...minim... Scuzati daca intreberile par stupide sau neimportante dar din cauza unui buget foarte mic vreau sa stiu daca pot sa imi fac un Samu de off road sau raman inca cu Aro-ul pana mai strang... :h5 NISSAN PATROL GR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin.V Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 Re: Inaltare suzuki samurai Nu ma referam la inaltare din punti sau body lifet ci la axul cinetic datca trebuie modificat...si din ce inteleg rapoartele in diferentiale trebuie modificate...minim... Scuzati daca intreberile par stupide sau neimportante dar din cauza unui buget foarte mic vreau sa stiu daca pot sa imi fac un Samu de off road sau raman inca cu Aro-ul pana mai strang... :h5 Sfatul meu e, daca nu vrei sa investesti bani multi in modificari, sa pui un set de gume copie simex 195/80/15 si atat. Mai bine faci o revizie completa a masinii decat sa cheltui o gramada de bani pe modificari care, daca nu sunt complete, mai mult strica. Bft! Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 Re: Inaltare suzuki samurai mai omule.....nu poti pune gume de 31 fara sa faci modficari majore...inaltarea caroseriei....schimbare rapoarte...roata de 31 nu incape....fara sa decupezi din caroserie....dupa ce ai facut asta....vei merge cu 40km/h daca nu schimbi si rapoartele....astea ar fi doar modificarile majore....pe langa astea mai sunt o sumedenie de alte mici modificari :h5 citeste cu atentie toate topicurile si la f multe intrebari pe care le ai...... :h5 nu uita ca singura inaltare reala o faci din cauciucuri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Martie 20, 2009 Partajează Postat Martie 20, 2009 Re: Inaltare suzuki samurai Are dreptate Marius. Cred ca la Suzuki a devenit o manie inaltatul. Adica iti iei o masina mica si vrei s-o inalti. De ce nu va luati Unimog? Vrei sa parchezi langa un "G" si Suzuki sa fie la fel de inalt? Am avut si eu planuri de inaltare dar mi-am dat seama cate modificari si ce costuri implica.Asa ca m-am limitat la strictul necesar (dupa necesitatile mele). Suspensie OME care a inaltat cu 4cm si Simex 195R15 care are pe raza cca3cm in plus. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Angler Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 Re: Inaltare suzuki samurai nu uita ca singura inaltare reala o faci din cauciucuri :grin: sau cu ajutorul puntilor de unimog :grin: Sa fii domn e o intamplare, sa fii OM e lucru mare ! ------------------------------------------------ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Angler Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 Re: Inaltare suzuki samurai ptr: RD_ADI, poti linistit sa-ti iei un Sam, ii pui gume cum zicea cineva mai sus,aici pot sa completez, merg si 215 (MAXIM) si o sa mergi cu cel mult 50 km/h; toate astea sunt din experienta mea, proprie si personala; ca sa nu bagi adanc mana in buzunare, mai adaugi cateva foi la arcuri, le springuiesti bine, lungesti cercei cu cca 50% fata de cat sunt acum, schimbi amortizoarele (dacia papuc spate - cu o mica modificare) , scoti bara stabilizatoare, tai (modifici)un pic bara de directie, schimbi sau cobori slafurile de frana fata, pentru-ca o sa stai in ele si o sa le rupi. Toate astea , in afara de gume, nu cred ca depasesti 1500 ron, zic eu. In configuratia de mai sus, vei merge foarte bine, singura chestie, sa ai grija sa nu ramai pe burta ca un gandacel, in rest va merge ok. Cand vei creste mare, cu 33 sau 35, deja avem de povestit ........ :grin: Sa fii domn e o intamplare, sa fii OM e lucru mare ! ------------------------------------------------ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Angler Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 Re: Inaltare suzuki samurai Si inca ceva, obligatoriu baga un set de flanse sau jante cu offset negativ (intoarse), Sam se cam da cu rotile in sus. Sa fii domn e o intamplare, sa fii OM e lucru mare ! ------------------------------------------------ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 Re: Inaltare suzuki samurai da...Sami se da cu rotile in sus la inclinari laterale....trebuie un pic de atentie :grin: daca vorbim de axe portal....deja este alta treaba :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sfatupopular Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 inaltare samurai Si-a rdicat cineva samuraiul cu arcurile pe punte?...este complicat? Am auzit ca se poate,dar ma intreb ce modificari trebuiesc facute si daca mai este la fel de sigur in teren. Posibil sa se rupa arcurile mai usor?...orice sfat mi-ar fi de ajutor. MULTUMESC. daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: inaltare samurai arcuri poate .....dar se zice co o pui pe o parte mai repede decat daca ar avea arcurile sub punti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: inaltare samurai arcuri poate .....dar se zice co o pui pe o parte mai repede decat daca ar avea arcurile sub punti Mdea...sunt ferm convins ca a inteles ce ai vrus sa-i spui! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sfatupopular Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: inaltare samurai Asa imi spune si mie logica,dar am zis sa intreb,esti mai sigur pe sfatul unui om cu experienta decat pe lgica unui novice(adica eu :wink: ). daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fofiu Postat Iulie 31, 2009 Partajează Postat Iulie 31, 2009 Re: inaltare samurai salut eu am un samu cu arcuri peste punti dar sunt arcuri elicoidale Suzuki Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fofiu Postat Iulie 31, 2009 Partajează Postat Iulie 31, 2009 Re: inaltare samurai daca mai vrei poze mai in detaliu uitate pe topic "parerea voastra sj samurai 500 1.6 16v" Suzuki Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Iulie 31, 2009 Partajează Postat Iulie 31, 2009 Re: inaltare samurai operatiunea de care intreaba se numeste SPOA (adica spring over axel). nu este o operatiune nici simpla,dar nuci complicata.Ai nevoie de scule(aparat sudura,flex,etc) si de pricepere. Dai un search po GOOGLE si o sa gasesti multe informatii Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat August 1, 2009 Partajează Postat August 1, 2009 Re: inaltare samurai @eurotire....adica...ce nu-i clar?....ptr tine? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator vetx Postat Octombrie 6, 2009 Partajează Postat Octombrie 6, 2009 inaltare samurai.. care e cea mai usoara metoda de a ridica un samurai cu cele mai mici modificari posibile? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat Octombrie 6, 2009 Partajează Postat Octombrie 6, 2009 Re: inaltare samurai.. poate doar imaginatia... :ha: Acum serios, ia la puricat sectiunea Suzuki si o sa gasesti raspuns intrebarilor tale. Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate