Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inaltare suzuki samurai

Vizitator simisam

Postări Recomandate

Re: inaltare samurai..

care e cea mai usoara metoda de a ridica un samurai cu cele mai mici modificari posibile?

Cel mai simplu si ieftin presupun ca este bodylift-ul dar prin asta inalti doar caroseria pe sasiu si nu rezolvi prea multe. Apoi mai este varianta cu cercei extinsi unde ridici un pic sasiul peste punti, maxim 5cm. Apoi e varianta cu shackle reverse despre care s-a mai tot discutat prin diverse sectiuni, iar la final cea mai scumpa si recomandabila varianta este cea cu chit de suspensie complet.

Mai exista varianta combinata pentru a obtine inaltarea maxima, respectiv: kit suspensie + shackle reverse (vezi kitul de 5" de la Calmini) la care daca mai adaugi un body lift si niste roti mai mari o cocoti semnificativ :grin:

Va salut !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 97
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

ms de raspunsul complet...un kit calmini la ce pret se ridica si de unde se poate comanda?

pai intra si tu pe www.calmini.de sau pe www.calmini.com, preturile difera mult de la state la europa. sunt deasemenea convins ca ceva dealeri gasesti si pe la noi, asa ca trebuie sa intrebi pe aici pe forum. aaa si nu te opri la calmini, studiaza bine problema ca sunt multe branduri care fac chituri de inaltare

Va salut !

Link spre comentariu

Nu te grabi, nu te repezi.

Studiaza, ai rabdare, intelege si la final decide rational.

Cred ca ai destui prieteni in zona.

Atit Max cit si cei din Cluj iti pot oferi solutii pertinente la problema ta.

Cred ca cel mai elocvent este sa mergi cu masina si cu ideea la cineva cu experienta.

Ai in MM oameni pregatiti pt asta.

Succese maxime.

Because life is stranger than fiction.

Link spre comentariu

@Omoroka ai uitat de conversia pe arcuri de Wrangler, studiata de mine in ultima saptamana, care te duce undeva la 4-500 euro kit-ul

+ 4 arcuri de Wrangler la second :h5 bine + amortizoare + neste bucsi si ajungi tot pe la pretul de un OME cred :grin:

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

Uita-te pe topic-urile mai vechi ca ai de citi cred ca 2 saptamani.

Daca vrei o inaltare doar de imagine pune body lift, daca vrei ceva cu adevarat util pune suspensie noua.

Parerea mea.

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

Eu stiu ca adevarata inaltare se face din gume....asta mi-a zis-o marius turagmes.... :wink:

se face si din gume dar mai mult din suspensii radicand sasiul

neridicand sasiul nu incap gumele :h5

apropo ceva nutati la suzi de resita?

Suzuki
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...

Baieti,prezoanele la Body lift cele originale,sunt sudate in caroserie?????

Merci de raspuns!!!!!!!!!!!!!!:tk

Viva 4x4!:grin:
Link spre comentariu

preluare Rocky-Road:

SHACKLE REVERSE-- Popular for many years with do-it-yourselfers, and more recently available in kit form. Common with off-road racers running front leaf springs as highspeed impacts are absorbed through the rear of the spring than up front. The shackle reverse is best when NOT used on short wheelbase vehicles like a Samurai. If all it took to get a smooth ride was to put the shackles in back, then Jeep would have built the Wrangler this way, Toyota with the Landcruiser, Land Rover with the Rover series, and Suzuki with the Samurai. The bottom line is that shackle reversals on short wheelbase vehicles cause strange and potentially dangerous things to happen to your vehicle at highway speeds when you are braking hard. You will NEVER see a shackle reverse on a short wheelbase vehicle from any factory for this reason. In a nutshell, the S/R theoretically designed as a possible way to try to smooth out a rough riding vehicle on mild terrain; which means forest roads, desert driving, scenic, etc; and this theory does work somewhat well with long wheelbase vehicles like pickup trucks, but not with any safety on short wheelbase vehicles.

Some Gotchas with shackle reversals....

http://www.rocky-road.com/media/bullet.gifEngine swaps kits that use larger oil pans such as the 1.6 get munched on shackle reversals so avoid all shackle reversals (bolt-on or weld-on) if you plan on swapping up to a larger engine.

http://www.rocky-road.com/media/bullet.gifBe wary of bolton Shackle Reverse kits. They dramatically reduce your approach angle for obstacles. They severely limit your choice of aftermarket front bumpers. And the list goes on for avoiding these type kits. All you'll get is sales pitch, no straight talk on all the ramifications of this lift on your vehicle.

http://www.rocky-road.com/media/bullet.gifBe aware that in many places across North America, most of Europe, and in many countries around the world, it is illegal to modify the configuration of your vehicle. This means you can lift your vehicle with lifted springs. But using a shackle reverse makes it so your vehicle has an illegal suspension and will not pass annual inspections.

We do NOT recommend any shackle reverse kit to be installed on any highway driven vehicle for safety reasons. For the safety of you and your passengers, shackle reverse kits are FOR OFF ROAD USE ONLY.

Myth... My truck didn't come with the suspension in this configuration so it can't be safe. Offroad racers, fourwheelers, and long wheelbase vehicles have been using shackle reversals for years. Some 4wheelers complain about brake dive and the vehicle handling does often change for the negative. Shackles reversals are okay for OFFROAD USE ONLY. But please do not install them on highway/street driven Samurais!

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Inaltare Samurai

Salut! Am un Suzuki Samurai stock, si as dori sa il inalt cam 5-6 cm fara sa cumpar kit de inaltare. Am citit in mai multe posturi ca se poate inalta din cercei sau sa se puna foile de arc peste punte. Care metoda este mai buna din cele doua? Mai trebuiesc si alte modificari( la levierele de directie)?:tk

Link spre comentariu

Re: Inaltare Samurai

Poti face asta supradimensionand cercei,si sa bagi intre sasiu si caroserie inele distantatoare de otel de vreo 2-3 cm.Arcurile peste punte nu e o solutie prea buna ptr ca nu mai lucreaza puntile la inclinari laterale....adica te rastorni repede si sigur!

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

Arcurile peste punte nu e o solutie prea buna ptr ca nu mai lucreaza puntile la inclinari laterale....adica te rastorni repede si sigur!

Scapi de problema daca ii montezi un panhard bar si atunci ai alta masina!

OFFROAD CLUB SIBIU
Link spre comentariu

Salut! Am un Suzuki Samurai stock, si as dori sa il inalt cam 5-6 cm fara sa cumpar kit de inaltare. Am citit in mai multe posturi ca se poate inalta din cercei sau sa se puna foile de arc peste punte. Care metoda este mai buna din cele doua? Mai trebuiesc si alte modificari( la levierele de directie)?:tk

Foarte important este de ce vrei sa-l inalti ... ca daca nu pui roti mai mari, nu are rost ... mai mult il strici . Daca-i pui roti, gandeste-te in primul rand la rapoartele in transmisie , la jante intoarse sau flanse si abia la sfarsit la inaltarea masinii. Daca vrei sa pastrezi foile stoc, cel mai bine e sa-i faci un turn fix la prinderea din fata a foilor fata (shackle reverse) si cercei mai lungi in spatele foilor spate. Astfel inalti masina cativa cm dar o sa ai o tinuta de drum chiar mai buna decat stoc. Ar fi bune si alte telescoape cu cursa mai lunga sau daca nu modificata prinderea acestora sau folosite ceva distantiere. Poti sa pui si foile pe punti, dar in cazul asta inaltarea e foarte mare si ar trebui sa folosesti roti foarte mari cu rapoarte in transmisie adecvate iar masina trebuie latita chiar mai mult decat s-a inaltat ca sa fie cat de cat sigura, dar o sa ai o masina inalta, poate destul de lata dar foarte scurta ca ampatament, ceea ce iar nu e bine. Sfatul meu e ca daca ajungi totusi sa o inalti, ori faci shackle reverse, dar nu castigi prea multi cm, ori daca o faci monster trebuie lungit sasiul fata-spate, puse foi wrangler sau cherokee, telescoape lungi, 33-uri minim, 6,5:1 in reductor si ai masina. In oricare din variante poti sa combini si o inaltare din caroserie cativa cm.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare