Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce norma de poluare poate avea Mitsu L200 din 2003 ?

White Wolf

Postări Recomandate

Vizitator turbo2007

Re: Ce norma de poluare poate avea Mitsu L200 din 2003 ?

Cum pot sti daca masina are Euro2 sau Euro3? Se poate verifica seria cumva? E vb de o masina asemenatoare cu cea din poza.

Daca im dai date despre masina:

-Putere in KW sau PS,

-Cilindreee: cm3,

-Tip de motor,

-Viteza maxima a masinii(Km/h),

-cutie de viteze(mecanica sau automata),

-eventual acte ale masinii: CIV sau COC(Certificate of Conformyty)- sau in germana se numeste EG-Übereinstimmunsbescheinigung.

Atunci pot sa-ti zic exact, ce norma de poluare are.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca iei masina din Germania trebuie sa te uiti pe brief sa vezi daca are trecut acolo 98/69EGIIIA(asta inseamna Euro3).Daca are 96/69EGIII e Euro2.

Dca o iei din Anglia ca pe cea din poza, e problema,ca acolo nu se trece.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Daca o iei din Anglia ca pe cea din poza, e problema,ca acolo nu se trece.

Multumesc mult! M-ai linistit! De acolo voiam s-o iau :P

Ma gandeam ca are Euro 3 ( cum zicea cineva mai sus, cam din 2002 stiu ca Mitsu echipa L200 cu Euro3. Numai ca nu e trecut pe acte in Anglia....

Ce e de facut in cazul asta?

Link spre comentariu

Trebuie sa ai pe cineva in tara sa mearga la RAR cu seria de sasiu si eventual de motor.Aici ei se uita pe listele lor si-ti dau o confrmare scrisa ca e 2 sau 3,sau poti pleca deja cu o lista cu serii de motoare Euro 3.

In Anglia poti merge la o reprezentanta sa-ti spuna aia ce Euro are,dupa serie,desi ei nu sint asa de familiarizati cu normele astea ca cei din D si A.

Banuiesc ca daca te intereseaza chestia cu Euro, vrei sa inscrii masina aici;s-ar putea sa mai fie niste mici probleme la inscriere in afara de norma de poluare...si ar fi recomandat sa te documentezi f. bine inainte.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Trebuie sa ai pe cineva in tara sa mearga la RAR cu seria de sasiu si eventual de motor.Aici ei se uita pe listele lor si-ti dau o confrmare scrisa ca e 2 sau 3,sau poti pleca deja cu o lista cu serii de motoare Euro 3.

In Anglia poti merge la o reprezentanta sa-ti spuna aia ce Euro are,dupa serie,desi ei nu sint asa de familiarizati cu normele astea ca cei din D si A.

Banuiesc ca daca te intereseaza chestia cu Euro, vrei sa inscrii masina aici;s-ar putea sa mai fie niste mici probleme la inscriere in afara de norma de poluare...si ar fi recomandat sa te documentezi f. bine inainte.

Multumesc mult ptr sfaturi.....

Da, as fi vrut sa inmatriculez masina aici. In afara de chestia cu farurile care trebuiesc schimbate, nu as vedea nici un impediment. Chiar si astia de la RAR zic ca nu mai exista alte cerinta si masinile cu post de conducere pe partea dreapta se pot inmatricula bine-merci.

Link spre comentariu

• 4 ani mai târziu...

L200 din 2003 e foarte probabil sa aiba EURO2 .

Asta daca este fabricata in 2003 !

Vezi ca norma Euro nu are legatura cu anul primei inmatriculari ci cu anul fabricatiei ! ! ! Sunt multe "tzepe" !

Daca este Made in Japan anul fabricatiei este trecut "devansat" cu cateva luni - adica invers ca la masinile Germane

Daca este fabricatie 2003 ar trebui sa aibe Euro 2

Eu am vazut Pajero din 2000 care era NonEuro/Euro1

Cel mai bine ii verifici VIN-ul sa afli anul fabricatiei , altfel iti asumi riscuri mari. E diferenta mare de Timbru intre Euro2 si Euro 3 pentru aceeasi masina , acelasi an

Link spre comentariu

salutare

sint posesor al unui exemplar 2004/11 si an norma e3 dar nu te afecteaza nicaieri normele,fiind autoutilitara nu ii intereseaza norma de poluare taxa este de 2180 ron

succes la cumparare

o zi buna

Link spre comentariu

Intra pe un calculator de taxa de timbru si ai sa vazi ca sunt diferente foarte mari de la E2 la E3

Vechea taxa era uniforma insa actuala (timbrul de mediu) este diferita

Exemplu: pentru o utilitara din 2003 , motor de 2477 cu Euro 3 platesti 338 Euro timbru

Aceasi masina dar Euro 2 platesti 1330 euro timbru

aici calculati

http://www.autovit.ro/calculator-taxa-poluare?vehicleType=truck2&regMonth=1&regYear=2003&capacity=2477&fuelType=diesel&emissionStandards=euro2

Normal ca fiecare isi minimalizeaza taxa.,..

Link spre comentariu

cel mai sigur te duci la ghiseu cu datele masini si ai sa vezi ce este si ce se cuvine

eu mi-am zis parerea pt ca sint in spate si stiu ce mi-au zic''ca nu conteaza norma de poluare''

acum fiecare intelege ce vrea

o seara buna

Link spre comentariu

cel mai sigur te duci la ghiseu cu datele masini si ai sa vezi ce este si ce se cuvine

eu mi-am zis parerea pt ca sint in spate si stiu ce mi-au zic''ca nu conteaza norma de poluare''

acum fiecare intelege ce vrea

o seara buna

cred ca ai inteles gresit. Nu conteaza noxele, norma de poluare conteaza.

Link spre comentariu

Asa este.

Dar nu e obligatoriu ca cel de 99 CP sa aibe Euro2, acela este un motor "stravechi" si sunt multe care sunt non-Euro din 1999 ! ! !

Daca provine de pe Shogun (varianta Engleza) o sa gasiti Non-Euro din ...2001. Insularii nu prea s-au grabit sa adopte normele Euro...

Link spre comentariu

Cum pot sti daca masina are Euro2 sau Euro3? Se poate verifica seria cumva? E vb de o masina asemenatoare cu cea din poza.

Subscriu la ce a zis colegul mai sus. Daca este de 99 ori 100 de cai putere este euro 2, insa nu cred ca s`a depasit 2001 cu tipul asta de injectie. Din 2003 este euro 3 in conditiile in care are motorul 4d56 si 116 cai sau cat naiba au ca sigur nici nu stiu.Al meu e din 2004 si este euro 3. Am avut unul din 2000 si era euro 2. Am un prieten si el pe forum are din 2000 exact ca asta aratata de tine, este din 2000 si este euro 2 insa repet astea din 2000 sunt de 100 de cai putere.

Link spre comentariu

Asa este.

Dar nu e obligatoriu ca cel de 99 CP sa aibe Euro2, acela este un motor "stravechi" si sunt multe care sunt non-Euro din 1999 ! ! !

Daca provine de pe Shogun (varianta Engleza) o sa gasiti Non-Euro din ...2001. Insularii nu prea s-au grabit sa adopte normele Euro...

Nu este adevarat ceea ce spui. Categoriile euro sunt deja date la noi la RAR, adica motoarele sunt sau nu omologate. De exemplu L200 cu motorul de 2800 cmc nu este omologat in Romania si prin urmare este euro 0 fiind chiar si din 2004 sa zicem. Insa prostia este la noi in curte nu la cei de pe insula.Ce inseamna asta ? Ca trebuie sa se mearga la o expertiza euro la Bucuresti ...multi bani , multe acte si dupa ce ai omologat motorul cu categoria euro respectiva...tot melteanu va putea sa`si cumpere motorul de 2.8, pana atunci nu ar fi cel mai inspirat.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut !

Am si eu acceasi dilema la un L200 din 1996 , 2.5 td, 87cp tip motor 4D56T adus din Germania. Pe carte e trecut autoutilitara (LKW) dar nu vad pe nicaieri norma de poluare...

Link spre comentariu

Ma bag si eu...masina mea am luat-o de noua in 07.2011 si nu am avut pe ea decat euro4, in conditiile in care masina de dinainte, A4 din 2002, avea tot euro4....cred ca japonezii nu s-au fortat prea mult sa bage "euro", deci e foarte posibil sa fie euro2 sau mai mic...zic si eu.

Editat de yulian
Link spre comentariu

Masina este euro 3. Daca ii dai omului un sfat e ok , daca nu ce rost are discutia asta ? Ce legatura are comparatia cu o masina din 2011 ?

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Deci cand s-a trecut de la euro 2 la euro 3 pare afi foarte clar.Ceea ce nu se stie exact, este cand s-a trecut de la euro 1 la euro 2 vorbind de motorul de 2,5 td.

In 1997 sau 1996?

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

A mea e din 2002 , fabricata in 2001, adusa din Ungaria si este euro 3. Taxa 280E. Cred ca toate de 115CP sunt euro3. De altfel e si o diferenta la motor. Cel de 115 cp are geometrie variabila si celalat nu are

4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare