Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Salutari tuturor si numai bine!

stanley

Postări Recomandate

Salutari tuturor membrilor forumului CLUB 4x4, fiecare sa se bucure din toata inima de masina pe care o are iar daca isi doreste o masina noua (fiindca viata este in vesnica miscare!) ii doresc sa i se indeplineasca visul!

Sunt Dan STANESCU-BELLU din Timisoara, sau mai pe scurt Stanley (asa m-au poreclit prietenii cu care mergeam la munte).

Am deja putina vechime in forum, m-am si implicat in niste discutii, am incercat la un moment dat sa-mi fac o prezentare mai complecta iar in final cand am incercat sa postez si cateva poze s-a sters totul si am lasat-o pe mai tarziu, dar uite ca timpul zboara !

Deci: meseria mea este inginer proiectant constructor, pasiunile principale sunt mersul la munte (inca de cand nu aveam masina!) si bineanteles masinile! Am avut in ordine: Dacia Liberta 1325; Opel Astra 1,6i; Opel Astra GSI 16V;ARO 243 cu motor 2,5TD Peugeot; Land Rover Defendert 90 SW; Mini Cooper 1,6i; BMW 325i, in prezent am ramas cu Defender-ul si BMW-ul.

Ucenicia in off-road mi-am facut-o cu ARO 243, motorul Peugeot 2,5TD era nemaipomenit, generatia aceea mai veche, fara electronica, simplu de intretinut, silentios, trebuia doar sa pui motorina buna deoarece pompa Lucas era sensibila la motorina cu apa, in schimb intretinerea era groaznica, schimbat pivotii in permanenta, gresare si ce era mai rau, rugina.

Defenderul este altceva, m-am indragostit de el in 2002 la Salonul auto, m-a cucerit cu linia lui simpla, patratoasa, faptul ca la bord nu avea nici macar turometru (ARO avea!), dar avea acel ceas clasic cu limbi. Dupa ce l-am luat in 2004, prima modificare facuta a fost montarea unui volan sport mic Momo (servodirectia fiind performanta nu se impunea acel volan imens!), am ridicat scaunul cu niste distantieri si atunci pozitia a devenit mai comoda, fiind inalt nu a trebuit sa mai tin genunchii flexati ca la inceput ! Va rog sa ma credeti ca 2 ani aproape am folosit Defender-ul ca unica masina, singura problema era ca ma injurau cei din spate la semafor datorita demarajului mai lent! Datorita rotilor 235/85R16 M+S lasate ceva mai moi decat presiunea indicata si a suspensiei cu arcuri elicoidale, Defender-ul este chiar o masina placuta de condus asta cu conditia sa nu ai burta si sa te obisnuiest cu faptul ca trebuie sa stai lipit de usa (pozitia caracteristica la Defender este mersul cu geamul deschis, cotul stang afara si condusul cu o mana!).

Iar in teren masina este nemaipomenita. Cu presiunea in MT-urile BFG de 1,5 - 1,6 atm., pe low si cu dif. central blocat (chiar si fara dif. blocant pe spate), in viteza II-a, cu masina incarcata full, 2 persoane, un caine pe bancheta laterala si cortul rigid Maggiolina pe acoperis, nimic nu o poate opri! Singura chestie, sa nu-ti bati joc de masina, sa o conduci cu simt deoarece timp este destul, (iar daca se intuneca aprinzi cele 4 proiectoare de distanta de pe acoperis originale Land Rover si se face ca ziua), in treapta scurta sa nu lasi brusc ambreiajul iar daca nu vrei sa rupi o planetara pe fata (pana acuma nu mi s-a intamplat!) sa nu fortezi cu rotile bracate la maxim!

Iar cand ajungeam la locul de popas langa un izvor (de obicei intr-o vale de sub varful Tarcul la 2185m), ridicam cu manivela capacul cortului rigid montat pe acoperis, montam prelata impermeabila in forma de L cu 3 stalpi fixata de masina (daca dimineata va ploua!) , iar cand se insera aprindeam lampa speciala din spate pentru a lumina tabara. Noaptea adormeai pe fondul sonor al susurului apei iar a doua zi, dupa ce iti beai cafeaua asteptand sa apara soarele dupa crestele muntilor , urma micul dejun consistent gatit la aragazul adus (printre multe altele!) in Defender si plecai cu rucsacul in spate plin de elan spre creste pe fondul sonor al plecatului oilor la pasunat (combinatia aceea sonora unica de behait, talangi, latrat de caini si chiotele ciobanilor). Iar la intoarcere, batut de soare in cap si rupt de atata mers pe creste, deabia astepti sa ajungi la tabara, sa scoti niste beri din masina si sa le pui la racit in izvor. Iar mai tarziu, dupa ce ai mancat il servesti cu o bere si pe ciobanul care a venit sa-ti vanda niste branza iar in timp ce cainele tau se miroase precaut cu dulaii care au venit cu ciobanul, il asculti povestind cum crede el ca de maine se strica vremea si ca noaptea trecuta a venit din nou ursul si i-a mai luat o oaie si privind cu respect si parca cu ciuda la Defender-ul verde care si-a permis sa urce peste pietre de la oras pana in lumea lui, se minuneaza: "No, ca ...tare-i masina asta!. Da cat consuma?"

Astea sunt momente care, atunci cand ti se intampla, trebuie sa te bucuri de ele din tot sufletul!

Dupa ce ma pun la punct cu procedura de pregatire a fotografiilor promit sa postez si niste poze!

Numai bine la toti si nu uitati: "Bucura-te de fiecare moment pe care ti-l ofera viata, este mai tarziu decat crezi!"

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare