Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cutie automata pt y61?

Petre Niteanu aka bullbar

Postări Recomandate

Re: Cutie automata pt y61?

Gata ? te-ai plictisit sa mesteci in mamaliga ? Eu abea m-am obisnuit cu ea cat de cat, avand in vedere ca in ultimii ani nu am condus decat automate.

Luigi zicea ca se poate lua de la una de la dezmembrari, se baga nu stiu ce kit de reparatie si gata. Parca zicea ceva de vreo 2000, dar nu sunt sigur plus ca discutia era acu vreo 3-4 luni.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La ce iti trebuie cutie automata? Fratica, asa sa o simti la laba piciorului e mult mai eficient! :h5 N-ai laba mare, vii pe spate!

Daca tot te incapatanezi ...in martie cand merg in D o sa ma uit dupa una for you! :grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Salut.Nu stiu ce motor ai tu pe masina?Eu am motorul de 2,8 pe masina.Nissanurile fiind masini grele isi iau demarajul mai in lung si trebuie sa astepti pana isi face treaba cutia automata,pe cant la cutia mecanica poti sa schimbi cand vrei.Faci cum vrei dc nu ai ce face cu banutii pe criza asta.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Vizitator mertan

Salut.Nu stiu ce motor ai tu pe masina?Eu am motorul de 2,8 pe masina.Nissanurile fiind masini grele isi iau demarajul mai in lung si trebuie sa astepti pana isi face treaba cutia automata,pe cant la cutia mecanica poti sa schimbi cand vrei.Faci cum vrei dc nu ai ce face cu banutii pe criza asta.

banii nu sunt o problema :h5

Link spre comentariu

Nu-i mai simplu sa o dai pe asta si sa-ti iei alta cu cutie automata?

Dar la cum bagi piciorul in ea, nu vred ca-ti rezista cutia automata, o sa joci alba-neagra cu palele din ea :ha:

Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old
Link spre comentariu

Cutia automata este practica in offroad! Dar iti trebuie putere mai mare la automata decat la manuala ptr a compensa unele neajunsuri!

Dar pe un motor de capacitate 3li performantele sunt ceva mai notabile la cutia manuala decat la cutia automata! Parerea mea!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Eu conduc zilnic Patrol Y61 , 3000TD automat. Masina are diverse programe de schimbat vitezele, adaptabile diverselor situatii.

-E remarcabil ca treptele se schimba intodeauna la cuplul maxim al motorului. Agregatu pare ff vivace. Dupa ce trec pe masina manuala ......... imi pare muuuultmai lenta.

-E mai greu sa rupi aderenta in off road, controlul masinii e mai facil, te penalizeaza mai putin, nu exista situatii sa ti se opreasca motorul in urcare, iar daca iei piciorul din gazpe urcare...... nu pleaca inapoi

-Ii pot decupla OD ( overdrive) si printr-o simpla apasare de buton compensez diferenta de anvelope de la 31" la 36".

-E aproape imposibil sa rupi planetare, cardane, efortul la transmisie se transmite gradual

Dezavantaje:

- nu prea ai frana de motor

- muuulta electronica

- costuri de reparatie mari in cazul stricaciunilor

Pt Patrol Y61 3,0 TDi si chiar pt 2,8 TD exista kituri de amplasare cutie automata TH400-3 tr sau TH700-4tr, cutii HD ce suporta motoare de 500-600CP cu oarece modificari

Concluzie: cutiile de viteza automate pt off road sunt altceva fata de cutiile stok.

Ele trebuiesc modificate pt a face fata solicitarilor:

- discuri ambreiaj din kevlar

- convertoare de cuplu blokabile si cu transfer majorat

- sisteme de zavorare manuala a treptelor, pt frana de motor eficienta

- pompa de ulei cu debit marit

- etc

Toate astea pe la 2000E........

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Doar 2000???????? Nu se poate. Pai eu am dat pe schimbat bucsile pe fata si bara de directie....1000! Zic ca am dat iar in doi bolovani si imi pun cutie automata. :ha: :ha: :ha: Dar daca ziceti voi ca sunt prea psihopat cu acceleratia....ei bine atunci ezit ca poate aveti dreptate si nu ma vad eu in mod real cum trebuie!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare