CosminC Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 Salutare, Am constatat ca articulatiile sferice de la capetele puntii fata nu sint gresate.Imi puteti spune ce tip de ulei sau vaselina se foloseste,ce cantitate si mai ales pe unde se pune. Multumesc anticipat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 Re: Ungere articulatii sferice punte fata-- LJ 70 In primul rand trebuie sa verifici de ce nu mai ai vaselina acolo. In principiu trebuie sa schimbi setul de garnituri de la homocinetica. Locul de gresare il poti vedea in desenul de mai jos. Unde arata sageata ar trebui sa fie un dop filetat cu patrat in exterior. Se vede si in poza. La una dintre masinile mele am un gresor montat in dopul respectiv. Se vede in desen si tipul de vaselina pe care trebuie sa il folosesti. Marca o alegi tu. Cantitatea...nu mai retin. Oricum e vorba de cateva sute de grame. Bagi cu gresorul pana cand vezi ca vaselina forteaza garniturile din spatele homocineticii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CosminC Postat Februarie 5, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2009 Re: Ungere articulatii sferice punte fata-- LJ 70 Multumesc frumos Max.Amabil ca de obicei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lorfin Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 Re: Ungere articulatii sferice punte fata-- LJ 70 Salut! Puteti sa-mi spuneti si mie cum se schimba garniturile de la omocinetica, ca am observat ca-mi ”curge” pe partea stanga. Multumesc anticipat! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan_tme12hb Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 Re: Ungere articulatii sferice punte fata-- LJ 70 din cate imi amintesc nu curge nici o garnitura de la articulatia sferica ci iti curge in mod sigur semeringul din punte pe unde iese planetara din punte si iti spala vaselina de la capul de planetara mai precis de la articulatie . cumpara semeringul de planetara din punte , vf jocul de la rulmentul sup de sprijina al sferei(fuzeta) si cel inferior ,, deobicei cand apare un joc la niv lor atunci incepe planetara sa uzeze semeringul si atunci incepe sa curga ..articulatia sferica . in sfera este doar vaselina la capul de planetara nu ar trebui sa fie ulei. asculta....intreaba... intelege... apoi raspunde ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lorfin Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 Re: Ungere articulatii sferice punte fata-- LJ 70 Saptamana trecuta am gresat srticulatiile si, cand am facut putina presiune, am observat ca a inceput sa iasa vaselina...am observat asta si cand sta masina la soare si e foarte cald... parca se topeste vaselina si curge... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 (editat) Re: Ungere articulatii sferice punte fata-- LJ 70 Salut! Puteti sa-mi spuneti si mie cum se schimba garniturile de la omocinetica, ca am observat ca-mi ”curge” pe partea stanga. Multumesc anticipat! Daca ai rabdare si cauti pe forum, gasesti un tutorial complet referitor la revizia homocineticii la Toyota. :wink: Ia de aici ca sa nu mai pierzi vremea dar data viitoare foloseste butonul de cautare de pe forum. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41363-Tutorial-pentru-reparatii-si-revizie-punte-fata-la-Toyota-Landcruiser-seriile-4-6-7-si-8-sau-unele-modele-de-Hilux&highlight=tutorial Mare atentie pt ca e posibil sa ai o problema mai mare decat garniturile de homocinetica. E posibi ca simerigul din punte sa fie defect iar uleiul din diferential sa iasa afara si sa spele si vaselina din homocinetica. Adica cel de aici: E o un simering cu o dimensiune speciala si il gasesti doar din original la pret undeva intre 40-50 lei. Daca te tenteaza o revizie profesionala a puntii, pot sa o fac daca te tenteaza. Editat Mai 4, 2014 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lorfin Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 Re: Ungere articulatii sferice punte fata-- LJ 70 Daca ai rabdare si cauti pe forum, gasesti un tutorial complet referitor la revizia homocineticii la Toyota. :wink: Ia de aici ca sa nu mai pierzi vremea dar data viitoare foloseste butonul de cautare de pe forum. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41363-Tutorial-pentru-reparatii-si-revizie-punte-fata-la-Toyota-Landcruiser-seriile-4-6-7-si-8-sau-unele-modele-de-Hilux&highlight=tutorial Multumesc frumos, vecine! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 Re: Ungere articulatii sferice punte fata-- LJ 70 Multumesc frumos, vecine! N-ai pt ce. Vezi ca am mai completat niste informatie mai sus. :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lorfin Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Ungere articulatii sferice punte fata-- LJ 70 Deocamdată îţi mulţumesc. Voi verifica uleiul din diferentil sa văd dacă îmi curge de acolo. Cu revizia... e mai greu cu transportul maşinii în Baia Mare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Ungere articulatii sferice punte fata-- LJ 70 Deocamdată îţi mulţumesc. Voi verifica uleiul din diferentil sa văd dacă îmi curge de acolo. Cu revizia... e mai greu cu transportul maşinii în Baia Mare. Nici o problema. Urmareste tutorialul de mai sus si vei putea face tu revizia daca ai cat de cat indemanare. E bina sa ai toate piesele langa tine cand incepi treaba. Daca ai ceva nelamuriri suna-ma sau lasa mesaj aici. Succes! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate