Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Amortizoare: pe ulei sau pe gaz?

SorinD

Postări Recomandate

Salut la toti,

Vreau sa-mi schimb amortizoarele pe vitara mea si tot citind pe forum am vazut ca folositi o multime de marci (procomp,kyb,koni,ome samd) insa nu prea am vazut de care sunt, pe gaz sau pe ulei...

Si-acum intrebarea: dupa parerea voastra, care merita mai mult? Pe gaz sau pe ulei?

Multumesc de raspunsuri!

:h5

JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Amortizoare: pe ulei sau pe gaz?

toate amortizoarele sint pe ulei, chiar si cele "pe gaz" :grin:

am inteles, te referi la chestia cu sistemul bitubular, dar totusi trebuie sa existe diferenze intre bitubular pe ulei si bitubular pe ulei si gaz... Cum se comporta fiecare in parte? Sunt mai rigide,mai moi, cursa mai lunga :roll:

Care este parerea voastra, mai ales ca exista si o oarecare diferenta de pret intre ele... vorbind de aceeasi marca...

JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03

Link spre comentariu

• 5 ani mai târziu...

pe acest subiect se pot scrie 10 pagini, sau poti citi nopti si tot nu gasesti ceva ce sa te convinga, nu exista amortizorul perfect, decat atunci cand este facut custom pentru masina ta gen FOX sau firme specializate care iti adapteaza suspensia special pentru dorintele tale, depinde ce buget ai si ce faci cu masina dar referito la intrebare atasez un clip care poate te lamureste in privinta alegerii

Slow as possible, Fast as necessary
Link spre comentariu

Uite aici o paralela interesanta intre cele doua tipuri de amortizoare:

Probabil ca amortizoarele "pe gaz" au aparut ca o "evolutie" in domeniu, dar de baza pentru utilizari heavy duty tot cele full ulei par cele mai potrivite. Cand cautam eu suspensie noua, tot despre Bilstein citisem ca ar fi cele mai bune, monotub, full ulei, le laudau unii pe un forum de pe afara, dar nu stiam de unde se pot cumpara in Romania, erau si cam scumpe, asa ca am apelat la ceva mai accesibil.

Parerea mea este ca pentru utilizari "normale" sunt ok si alea "pe gaz", mai ales cele produse de firme care fac amortizoare dedicate pentru offroad. Problema este cu definirea "normalului"... :) Orice produs are o limita a sa, in utilizare.

Eu, ca sa stau linistit, mi-am luat "pe ulei".

Link spre comentariu

Uite aici o paralela interesanta intre cele doua tipuri de amortizoare:

Probabil ca amortizoarele "pe gaz" au aparut ca o "evolutie" in domeniu, dar de baza pentru utilizari heavy duty tot cele full ulei par cele mai potrivite. Cand cautam eu suspensie noua, tot despre Bilstein citisem ca ar fi cele mai bune, monotub, full ulei, le laudau unii pe un forum de pe afara, dar nu stiam de unde se pot cumpara in Romania, erau si cam scumpe, asa ca am apelat la ceva mai accesibil.

Parerea mea este ca pentru utilizari "normale" sunt ok si alea "pe gaz", mai ales cele produse de firme care fac amortizoare dedicate pentru offroad. Problema este cu definirea "normalului"... :) Orice produs are o limita a sa, in utilizare.

Eu, ca sa stau linistit, mi-am luat "pe ulei".

Foarte tare filmuletul, pot sa zic ca este chear educativ in ceea ce priveste functionarea amortizoarelor...Multumiri.

Link spre comentariu

tu ai wrangler. ia-ti bilstein. seria 5100 sint suficiente.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare