vitalies Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 De la cumparare pana in prezent Galloperul meu a tot luat in greutate (ca si proprietarul dealtfel :ha: ) motiv pentru care amortizoarele nu mai faceau treaba chiar asa de bine. O perioada am incercat un set de Skyjacher pentru lift de 2" dar nu m-au satisfacut http://photofile.name/photo/vitalies/95002509/xlarge/98349841.jpg http://photofile.name/photo/vitalies/95002509/xlarge/98349843.jpg http://photofile.name/photo/vitalies/95002509/xlarge/98349832.jpg Asa ca am continuat cercetarile si in final am gasit combinatia perfecta (pentru mine cel putin) fata - amortizoare fata de la Ford Expedition (3 tone) - high pressure nitriogas floating piston, de la Gabriel - luate de pe licitatie e-bay pana in 100 de dolari cu transport si vama cu tot ambele. spate - amortizoare fata de la camion rusesc GAZ53 (3,5 tone masa proprie) - ullei, demontabile (se pot schimba garniturile si uleiul) perioada de service - o data la 50000km. Luate din Chisinau magazinul dde camioane pret - 60 de dolari ambele. http://photofile.name/photo/vitalies/95144817/xlarge/104643962.jpg Evident ca 100% nu s-au potrivit si a fost nevoie de imaginatia si priceperea lui Cristi spate - urechile putin cam largi - au necesitat ingustare si bucsi de la UAZ ( 5 dolar setul de 8 bucsi) fata - prinderea de jos s-a potrivit ideal - la cea de sus diametrul tijei de explorer este ceva mai maricel si a trebuit largit orificiul pana la 14 mm. Probele - in sfarsit am inteles cum trebuie sa mearga un galloper. Masina s-a lipit de asfalt!!! Au disparut in totalitatea impresia de barca, masina nu se mai balangane, nu se mai inclina in curbe, nu mai balanseaza botul la franare siu oprire. In ciuda duritatii expectate masina nu s-a transformat in caruta - inghite foarte bine denivelarile fara sa sara plombele din gura. Am incercat si pe o portiune de teren accidentat - inainte pendula toata masina, acum am simtit cum lucreaza suspensia caroseria miscandu-se foarte putin. In concluzie eu sunt foarte multumit de rezultat. Ca sa nu mai vb de pret. Probabil obtineam acelasi rezultat cu un set OME la minim 500 de euro. Totusi un buget de 150 de dolari este mult mai prietenos pentru aceleasi rezultate. PS - aceasta combinatie nu merge pentru stock - eu am calculat lungimea amortizoarelor pentru un lift de suspensie de 5-7 cm. Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Re: Alternativa amortizoare Pajero/Galloper :g :g :1 Incepe sa se miste tehnica pe forum si mai putin "Discutiile Diverse". De saptamana viitoare incep si eu sa amanuntesc modificarile (+poze) de la mk 1. Felicitari pt. "share-uire". OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Re: Alternativa amortizoare Pajero/Galloper pentru ca exista un dar: pe o masina in 3 usi respectiv pajero al meu aceasta modalitate a inaltat masina intradevar dar masina se comporta relativ rau in off road fiind foarte rigida,insa pe asfalt e perfecta exact ce zicea vitalies masina se lipeste de asfalt si nu mai penduleaza lateral.revenind la mersul off road , probabil din considerente de greutate masina nu se ''lasa'' in suspensie rezultatul fiind ca in loc de balansul puntii sub masina, se inclina lateral toata masina , roata opusa inclinarii neefectuand o cursa inspre in sus decat ff putin(telescoapele permit cursa puntii sus-jos,furtunele la fel).si apropo mie mia inaltat vreo 15 cm spatele masinii.deci parerea mea ca sistemul e potrivit la masini de peste 1780 kg...sau mai mici dar in alti parametrii ai arcurilor de dublaj sau/si telescoapelor p.s. sa se inteleaga va rog ca nu critic sistemul doar ca trebuie facut cu atentie la detalii... p.p.s. eu am folosit telescoape monroe gaz de la hilux,care telescoape e posibil sa fie mai dure decat cele propuse de vitalies Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate