Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cu modificari la Niva unde ajungem?

Vizitator

Postări Recomandate

Re: Cu modificari la Niva unde ajungem?

SA raman un pic on topic : Care Niva ar fi mai buna ca masina de offroad soft , cea pe carburatie sau injectie ?? (poate am pus sare pe rana :twisted: astept raspunsuri si pro si contra pt ambele variante de la cei care poseda asa ceva ) :x

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si eu o am tot pe injectie. La o viteza de croaziera in afara orasului de aproximativ 90 km/h, consumul de gaz este undeva intre 9 si 10 litri de gaz la suta, iar in oras, undeva intre 12 si 15 litri/100 km. Ma tenteaza una pe carburator, ar fi interesant cum se comporta cu un carburator Weber, sau chiar doua astfel decarburatoare. Instalatia GPL pentru carburator este mult mai ieftina si mai simpla fata de cea pentru injectie, dispare practic calculatorul instalatiei GPL iar la motorul pe injectie dispare si calculatorul masinii, precum si pompa de benzina electrica. Teoretic, o simplificare a masinii. Cred ca in teren este un lucru bun.

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

eu am avut pe carburator de cand ma stiu. Fiabilitatea e relativa, ca si consumul. Lada care e acum la "bobos" a fost singura care mi-a consumat sub 10 si asta dupa ce i-am facut un reglaj "pe banc" - recomand calduros, in Constanta. Inainte de reglaj imi halea undeva pe la 15-17 l/100. Si tot la Niva respectiva mi s-a rupt cama de la pompa de benzina cand eram pe la Padina, ocazie cu care l-am cunoscut pe Alex (bobos).

N-am mers inca cu vreuna pe injectie, dar le-am vazut zburand pe langa mine pe drumuri in panta si nu numai... De unde deduc c-ar fi mai fasnete. Si mai stiam (corectati-ma daca gresesc), ca cele pe carburator au demultiplicarea mai mare in grupuri.

Noroi Bun !!

LaGuraSobei.ro

Link spre comentariu

Cele pe carburator au grupuri mai scurte, insa se spune ca, cutiile de viteze in patru trepte sunt mai reusite decit cele in cinci. Cit despre consum si dinamica masinii sunt responsabile atit grupurile scurte cit si carburatorul rusesc mare cit o caciula de cazac. Cum ultima grija a rusilor o reprezinta consumul, sa nu va mire ca acesta are valori peste 10 litri la suta. Din cauza asta ma gindesc la un carburator Weber..sau poate doua.

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

am avut si una cu un carb Solex pe ea. Intr-adevar, avea un "zvac" mai mare decat cele cu Weber. Poate si pt ca a doua camera se deschidea mecanic si nu vacuumatic ca la Weber. Dar era foarte sensibil si se deregla aproape saptamanal. Nu stiu cum ai putea sa-i adaptezi doua carburi.

Apropo de modificari, daca mi-as gasi o cutie de Diesel, maine mi-as schimba motorul cu cel de 1,9 de la Peugeot. Si asta nu atat pentru consum, care nu mi se pare exagerat, cat pentru putere. Plus c-as scapa de grija ca s-au udat fisele, etc.

Noroi Bun !!

LaGuraSobei.ro

Link spre comentariu

Nu credeti ca motorul diesel e si prea greu pentru susspensia fata a unei Niva???

Adica un motor diesel e oricum mai greu ca unul pe benzina de aceleasi dimensiuni daramite ca acesta este si mai mare...

Oricum suspensia si directia fata nu sunt extrem de fiabile vor mai tine la 1,9 Diesel??? :h5

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare