Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ceasuri outdoor

Postări Recomandate

Re: Ceasuri outdoor

Eu am o intreaga colectie de ceasuri pe care le folosesc aleatoriu atat indoor cat si outdoor.

Daca plec chitit pentru deal imi iau Casio Pro trek, daca nu ce-am la mana aia port.

Piratu' pentru ca lucrez pe mare

Prietenii imi spun Liviu

Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 143
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator WNS

Am si eu o mica colectie de ceasuri outdoor si anume:

- 5.11 field ops

Bună ziua.

Am văzut că deții un ceas FIELD OPS 5.11. Mă interesează și pe mine câteva impresii de la un proprietar al unui astfel de model. Ce te deranjează la el, ce îți place, puncte forte și puncte slabe, etc.

Mulțumesc frumos.

De asemena dacă mai sunt printre dvs. posesori ai acestui model de ceas, aș aprecia orice sfat, întrucât intenționez să-mi achiziționez un astfel de model.

Vă mulțumesc.

Numai bine.

Link spre comentariu

Bună ziua.

Am văzut că deții un ceas FIELD OPS 5.11. Mă interesează și pe mine câteva impresii de la un proprietar al unui astfel de model. Ce te deranjează la el, ce îți place, puncte forte și puncte slabe, etc.

Mulțumesc frumos.

De asemena dacă mai sunt printre dvs. posesori ai acestui model de ceas, aș aprecia orice sfat, întrucât intenționez să-mi achiziționez un astfel de model.

Vă mulțumesc.

Numai bine.

Salut.

Atasez cateva poze cu el.

Il am de aproape 2 ani de zile si sunt foarte multumit de el.

Pro; foarte rezistent,bateria tine destul de mult am schimbato de cateva luni,busola destul de precisa,waterproof in adevaratul sens al cuvantului,foarte rezistent la socuri si zgarieturi geamul si carcasa si vreau sa spun caci l-am lovit de cateva ori direct in geam dar spre surprinderea mea a rezistat.

Contra;nu are barometru,termometru,altimetru,singura problema pe care am avuto pana acum este faptul caci clema care tine bratara s-a rupt,dar nu este o problema prea mare pentru ca vine din fabrica cu inca o bratara mai lunga in cazul in care il porti peste echipament.

Ca un sfat cauta sa cumperi modelul din titan (arata mai bine) cat despre calculatorul balistic nu stiu ce sa zic,nu l-am folosit niciodata si nici nu cred ca multa lume il foloseste,in rest este un ceas foarte bun.

"Planning is bringing the future into the present so that you can do something about it now."

-- Alan Lakein

Link spre comentariu

Vizitator WNS

Mulțumesc frumos pentru răspuns.

Foarte utile informațiile dvs. Nu știam că există și o variantă a ceasului confecționată din titan. Am găsit și un posesor ce a avut probleme în privința rezistenței ceasului, puteți vedea aici.

De asemenea am studiat mai atent modul de folosire al calculatorului balistic și întradevăr este destul de greoi de folosit, iar de pe site-urile din statele unite, unde este mai des întâlnit acest ceas, posesorii spun că nici la acuratețea calculelor nu excelează, ci este mai mult o funcție exclusivă a brand-ului 5.11.

Am să țin cont de sfaturile dvs.

Încă o dată vă mulțumesc pentru sfaturile dvs.

Numai bine.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Nu ma pricep deloc, d'aia va intreb pe voi. Busola aia (se pare ca e mecanica) chiar mere ???

Mie doar imi place cum arata...

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

eu am vazut ce poate ceasul meu casio prg70YT.... am ajuns si la momentul in care il trec pe linia "rezerve"

dupa 4 ani de folosinta (aproape) in care nu a fost dat jos de pe mana decat pentru a fi spalat...a vazut multe

scantei de flex, stropi de sudura, multe chimicale, socuri de tot felul...merge la fel ca inainte, daor ca ecranul nu mai e nou si stralucitor

bateria e le MAXIM si acum, desi are 2 alarme pe zi, masoara zilnic si presiunea atm si noaptea e folosit normal iluminatorul sau

carcasa foarte rezistenta a primit zgarieturi si puncte destul de inestetice dar nu e deformata sau sparta

bratara (de titan) dupa 4 ani de folosinta, unele stifturi din ea s-au subtiat si duminica a cazut unul...

am sa ii confectionez o bratara de paracord (pentru ca bratara similara ca si aspect si ca si logevitate nu am sperante sa gasesc pe la noi) si va ramane un ceas de iesiri (strict)

pentru a pastra bateria full, am sa il pozitionez in cutia originala, la geamul dormitorului

am comandat un timex care, desi stiu exact ca nu o sa ridice la nivelul casio prg70YT, este mai "civil" si merge mai bine la o imbracamite de strada

daca am sa gasesc un model identic ...am sa il iau, sau daca cedeaza al meu 100% am sa il inlocuiesc cu unul ...poate ultimul model de atunci (cred ca va fi peste ani de zile)

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Ca si ceas de zi cu zi si chiar outdoor folosesc de o bucata buna de vreme un Seiko Black Monster. E un ceas de diver rezistent de adevaratelea la apa, cu un mecanism automatic, simplu, fara complicatii, extrem de solid. Aratatoarele si indicatoarele orare sunt acoperite cu LumiBrite, o chestie fosforescenta care le face sa straluceasca si sa fie vizibile pe timpul noptii cel putin 8 ore. Nu e cu mult mai imprecis decit un elvetian pe care il folosesc cand trebuie sa port cravata, dar care e mult mai titrat si costa de 10 ori mai mult. Din punctul meu de vedere e ceasul ‘de munca’ perfect, ieftin si bun. Pe langa alte ceasuri, am si un Casio de ala cu multe butoane si cu functii si mai multe, numai bune de aratat la prieteni pe terasa la bere. Functiile si specificatiile astea multe de se intind pe doua foi de caiet studentesc is exact ca sistemele alea de pe masini, de nu le mai intelege nimeni ce inseamna si la ce folosesc : ABS, ESP, EBD, VTS ETC. Fara ele nu se vinde masina. Pana la urma, in varful dealului tot cu Patrolu’ajungi, ESP-ul si alte prescurtari de astea raman jos. Or fi bune si functiile astea ingramadite intr-un dispozitiv all in one, insa eu prefer pentru fiecare marime care ma intereseaza instrumentul de masura adecvat. Dupa parerea mea, un ceas ‘de munca’ trebuie doar sa arate ora exacta oricum si oriunde l-as purta, pentru celelalte operatiuni avem cutite, furculite, altimetre, barometre, termometre, Busu si alte asemenea. Dintre marci mi-ar placea oricand un Kobold, un Ball sau un Sinn U, dar astea-s din alt film.

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Daca a folosit cineva modelul asta http://www.canyon-tech.com/products/sports/watches/CNS-SW7 l-as ruga sa ne spuna ceva impresii. M-ar bate gandul sa-mi iau unul, mai ales ca pretul e undeva pe la 250 RON. Ce mi s-a parut un minus la el ar fi domeniul de temperatura (-10 pana la +60). Sunt destule cazuri in care temperatura scade sub -10 grade.:tk

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Daca a folosit cineva modelul asta http://www.canyon-tech.com/products/sports/watches/CNS-SW7 l-as ruga sa ne spuna ceva impresii. M-ar bate gandul sa-mi iau unul, mai ales ca pretul e undeva pe la 250 RON. Ce mi s-a parut un minus la el ar fi domeniul de temperatura (-10 pana la +60). Sunt destule cazuri in care temperatura scade sub -10 grade.:tk

Nu sunt multe modele de ceasuri care sa functioneze la sub -10 grade. Cel putin nu electronice si nu in segmentul asta de pret. Daca il porti la mana, nu e nici o problema. Daca te hotarasti sa-l tii in congelator, atunci s-ar putea sa-ti dea eroare. Nu uita ca firma care il produce (Canyon) e o firma chinezeasca care face componente si periferice IT nepretentioase!

La banii astia si tinand cont de review-urile pozitive, go for it!

Link spre comentariu

S-ar putea sa gresesc, dar cred ca intr-o mica masura se poate datora diverselor componente si intr-o mare masura bateriei in sine, care la temperaturi foarte scazute nu mai poate genera suficient curent. Nu comparati un CR superplat cu un acumulator auto...

Link spre comentariu

nu sam reusit sa ma abtin si am luat un timex expedition cu busola, termometru si nivelul mareelor, negru

treaba sta asa, e mare

mai mare ca protrackul din dotare

are bratara solida cu surub la fiecare imbinare

usor de manervrat dar nu am reusit sa imi dau seama exact cum functioneaza termometrul, cred ca trebuie calibrat prima data

vizibilitate buna, e fosforescent si se poate citi fara inluminare desi...inluminarea e ceva frumos de tot, aproape la fel de frumoasa ca la protrack

nasol cu calendarul, care nu e prea destept, ai numai ziua, luna o sti tu... si tre s a il reglezi daca luna are doar 30 zile

are un aspect fabulos, mult mai fain decat protrack PTK 70 care il aveam, e un ceas care merge la o tinuta lejera nu neaparat strict tinuta sport

am facut baie cu el si nu a intrat apa... nu cred ca se pune problema de asa ceva, dar zic si eu

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

S-ar putea sa gresesc, dar cred ca intr-o mica masura se poate datora diverselor componente si intr-o mare masura bateriei in sine, care la temperaturi foarte scazute nu mai poate genera suficient curent. Nu comparati un CR superplat cu un acumulator auto...

S-a inteles gresit, nu e vorba ca nu rezista ceasul sub -10 grade, ci de domeniul de masurare a temperaturii. Senzorul e capabil sa masoare temperaturi intr -10 si +60. Daca temperatura de de -15 grade, de exemplu, presupun ca nu afiseaza aceasta temperatura sau spune ca e mai mica de -10 si gata.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

ia dati voi un ochi aici, eu am luat unul din asta in 87 si inca face servici desi il port peste tot. simplu si eficace

http://shop.ebay.nl/i.html?_nkw=vostok+%2B+watch&_sacat=0&_odkw=vostok+%2B+wacth&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313

Editat de gusteru
Link spre comentariu

Nu zice nimeni nimic legat de Tissot?

Eu sint multumit de ele. Am mai multe modele, unele de birou, altele pentru outdoor. Pentru activitatile pe care e desfasor eu, imi sint foarte bune. Sint precise, nu au probleme cu apa (dulce sau sarata), cadranul se vede destul de bine si noaptea.

PATROL Y61 - BIVOLU'

KTM 950 SM

SOTIE, COPIL SI 2,5 PITTBULL-I

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

de vreo 2 luni am luat si un timex xpedition cu busola varianta neagra (cum a pus adi la pagina 6)

nici nu se apropie de protack de la casio (cele cu bratara de titan)

e mult sub si ca functii si ca longevitate

totusi, va spun clar ca de cand l-am luat nu il dau jos deloc de pe mana

are un design care pe mine ma cucerit, e mare, solid, frumos...si arata ora bine

temometrul e inexact

busola arata cu deviere de vreo 10 grade (incorect calibrata) si nu pot sa o recalibrez ( nu stiu de ce nu imi iese), are a 3 a functie care nu stiu nici acum la ce e buna, iluminarea e foarte slaba fata de casio, dar macar are indicatoarele fosforescente si de obicei nu folosesc iluminarea noaptea ( ce bine...ca bateria e ordinara nu ca la casio)

un ceas super de zi de zi, dar tot casio protrak triple senzor as vrea sa am pe mana la iesiri

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare