Vizitator iam Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 Salut! Am un Grand Cherokee an de fabricatie 1998, motor de 4.0 L, cutie automata la care numai fuctioneaza corect cutia de viteze automata. La ultima iesire la munte am ramas suspendat pe un troian de zapada si incercand din rasputeri sa-i fac balans fata spate la un moment dat am observat ca automata numai reactiona pe pozitia R (reverse), mai mult de atat in aceasta pozitie rotile se invarteau in fata. Pozitiile P (parking), D (drive), 1 si 2 functionau normal. In pozitia N rotile erau blocate ca pe P. Accelerand motorul in pozitia P, N si chiar R turatia acestuia nu ajungea decat pana la cel mult 2500 de ture. Cu ajutorul a doi cai am reusit sa ies de pe troian si am luat-o usurel la drum. Pe pozitia D,1,2 cutia a schimbat tot timpul normal , motorul turandu-se normal. Ajuns acasa si neavand timp sa ma ocup de cutie am incercat sa gasesc un mester de cutii automate, dar nu am gasit unul. Asadar, singura speranta a ramas sa apelez la cunostiintele celor de pe forum pentru a ma ajuta in aceasta problema. Va multumesc anticipat! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 Re: PROBLEME CUTIE AUTOMATA GRAND CHEROKEE 1998 Sal! Nu o lua ca pe o rezolvare, ci, ca pe un posibil indiciu! Cel mai probabil, defectiunea nu se afla in cutia de viteze, ci, in afara ei. E posibil ca, in urma suspendarii, cutia de viteze sa se fii miscat mai mult in suportii si sa fii fortat in parghiile selectorului, modificand modul de lucru al acestora; adica: parghiile selectorului nu mai sunt capabile sa transmita cu exactitate selectorului de viteze, informatiile primite de la levierul de comanda. Se poate rezolva printr-un nou reglaj, sau prin inlocuirea/indreptarea/repararea parghiilor. Repet, asta este parerea mea! :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator iam Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 Re: PROBLEME CUTIE AUTOMATA GRAND CHEROKEE 1998 Multumesc mult de sfat! Maine o duc la un prieten care are un service si verificam ceea ce mi-ai indicat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator axel222 Postat Iulie 5, 2009 Partajează Postat Iulie 5, 2009 Re: PROBLEME CUTIE AUTOMATA GRAND CHEROKEE 1998 Daca problemele sunt mai complicate iti recomand un service din incinta fabrici Rocar asta daca esti din Bucuresti . Mie mi-au facut impresie buna seful se numeste George Georgescu intrebi la poarta si iti spun ei cum ajungi . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boczarionut Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Re: PROBLEME CUTIE AUTOMATA GRAND CHEROKEE 1998 Sal! Nu o lua ca pe o rezolvare, ci, ca pe un posibil indiciu! Cel mai probabil, defectiunea nu se afla in cutia de viteze, ci, in afara ei. E posibil ca, in urma suspendarii, cutia de viteze sa se fii miscat mai mult in suportii si sa fii fortat in parghiile selectorului, modificand modul de lucru al acestora; adica: parghiile selectorului nu mai sunt capabile sa transmita cu exactitate selectorului de viteze, informatiile primite de la levierul de comanda. Se poate rezolva printr-un nou reglaj, sau prin inlocuirea/indreptarea/repararea parghiilor. Repet, asta este parerea mea! S-ar putea ca ce a scris Magnum aici sa fie adevarat si sa rezolve situatia asa ceva am patit eu la o alta masina de sosesa se slabise o brida de fixare a cablului selectorului iar masina s comporta foarte haotic se rezolvase cu strangerea bridei la loc si blocarea suruburilor care o tineau cu loctite Patroll Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator iam Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Re: PROBLEME CUTIE AUTOMATA GRAND CHEROKEE 1998 Am rezolvat problema, a trebuit sa schimb discurile de frictiune si ceva pistonase. Am fost la IANUL SERV si va recomand sa nu mergeti acolo. Mi-a tinut masina foarte mult timp, iar la plecare mi-a spus ca nu poate sa-mi faca factura desi am platit 4500 RON. Urmeaza sa-i fac reclamatii peste tot. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Re: PROBLEME CUTIE AUTOMATA GRAND CHEROKEE 1998 Am rezolvat problema, a trebuit sa schimb discurile de frictiune si ceva pistonase. Am fost la IANUL SERV si va recomand sa nu mergeti acolo. Mi-a tinut masina foarte mult timp, iar la plecare mi-a spus ca nu poate sa-mi faca factura desi am platit 4500 RON. Urmeaza sa-i fac reclamatii peste tot. La banii aia iti dadeam o cutie completa. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boczarionut Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Re: PROBLEME CUTIE AUTOMATA GRAND CHEROKEE 1998 Am rezolvat problema, a trebuit sa schimb discurile de frictiune si ceva pistonase. Am fost la IANUL SERV si va recomand sa nu mergeti acolo. Mi-a tinut masina foarte mult timp, iar la plecare mi-a spus ca nu poate sa-mi faca factura desi am platit 4500 RON. Urmeaza sa-i fac reclamatii peste tot. Imi pare rau pentru ce ai patit :sr din pacate din ce in ce mai multe service-uri fac asemenea jegmaneli, Patroll Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate