Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

tampoane reductor la Samurai

Gil

Postări Recomandate

Salutare baieti,

am probleme cu inlocuirea tampoanelor de la reductor. Le-am gasit la o singura firma (desi nu erau

nici ei siguri de coduri) si mi-au cerut 77RON pe bucata (si sunt 3...). :P

Sunt tampoane de la alte masini (bucse...ceva...) care se potrivesc?

Multumesc anticipat.

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: tampoane reductor la Samurai

Am vazut faza cu bucsele pe un topic de-aici si pe internet: http://www.off-road.com/trucks4x4/article/articleDetail.jsp?id=277555

Am sa incerc mai intai cu niste tampoane de cutie de viteze de dacia 1300, seamana tare bine numai ca-s mai babane si arata

destul de solid (oricum mult mai solid decat cele originale).

Si costa 7 lei bucata. :grin:

Link spre comentariu

Am vazut faza cu bucsele pe un topic de-aici si pe internet: http://www.off-road.com/trucks4x4/article/articleDetail.jsp?id=277555

te-ai prins...

decat sa pui tampoane de dacie, care oricum nu merg, mai bine cauta de la o virgina... :ha:

:ha: :ha:

Acum serios, faza cu bucsile mi se pare cam tiganie, va rezulta o imbinare aproximativ rigida. Nu cred ca japonezii

au facut suportii aia elastici degeaba. Asa am mai vazut pe internet suporti de reductor din aluminiu ... asta-i ca si cum

ai suda reductorul de sasiu :P

Oricum daca nu merge faza cu tampoanele de dacie, dupa ce fac o vizita la virgina o sa incerc si cu bucse :grin:

Link spre comentariu

urmareste sensul de rotatia al cardanelor si pune "home - made-ul" unde ai tensiune mai mare

eu am avut pe samurai si de atunci nu am mai avut probleme

Acum imi dau seama de ce doar unul din trei era dus complet, al doilea doar crapat iar unul aproape nou.

Multam' de sfaturi, acum mi-am facut o impresie de ansamblu. :h5

Link spre comentariu

stiu eu un mester care dupa ce a pleznit tamponul de reductor la un samurai, de se torsiona reductorul in caroserie.... a pus o tabla groasa sudata zdravan si a orin direct de tabla...

de atunci sa mai rupt (cam la fiecare iesire) dar o sudeaza inapoi mereu

cica e cel mai ieftin asa

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Da, am pus si eu saibe de cauciuc cu surub si merge bine, pe partea dreapta a reductorului tamponul e supus fortei de tragere , mai mult decat invers, si pur si simplu se dezlipeste, se rupe, cauciucul de partea metalica cu surub, un tampon perfect ar fi unul care " tine" in egala masura la intindere si compresie.

"Faca-se voia ta si sa vina imparatia mea"
Link spre comentariu

Am pus azi tampoanele de cutie de viteze de Dacia, s-au potrivit cu mici ajustari (cu flexul :grin: ). Sunt cam dublu de groase

fata de cele originale insa calitativ sunt convins ca-s mai slabe. Acu' sunt curios cat o sa tina, in conditii de offroad moderat + asfalt

cum circul eu. Metoda cu sudura cred ca va duce pana la urma la accelerarea uzurii in pinioanele din reductor, cruci cardanice, culisanta,

etc. Eu cred ca tampoanele alea trebuie sa preia o parte din socuri si vibratii nu sa le transmita mai departe. In conditii de competitie insa,

cand masina trebuie sa "tina" doar cateva minute sau ore, treaba se schimba si cred ca atunci primeaza solutia cea mai simpla si rezistenta.

Link spre comentariu

f bine...esti pe drumul cel bun...

daca is mai inalte ai un unghi mai bun la cardane...crucile se vor bucura...

asteptam un motor de 1397cm3 pe samurai....sigur consuma mai putin..gandeste-te...

avem ce invata...americanii is niste idoti..trag concluzii pripite...

offtopic: si vodka are 40 de grade la pol :grin:

Link spre comentariu

f bine...esti pe drumul cel bun...

daca is mai inalte ai un unghi mai bun la cardane...crucile se vor bucura...

asteptam un motor de 1397cm3 pe samurai....sigur consuma mai putin..gandeste-te...

avem ce invata...americanii is niste idoti..trag concluzii pripite...

offtopic: si vodka are 40 de grade la pol :grin:

"Gros" nu inseamna totdeauna "inalt".

Vodca de 40 are efecte diferite de la om la om, asta se poate vedea cu usurinta. :grin:

Topicul se poate inchide, problema a fost rezolvata, va multumesc.

Link spre comentariu

Vizitator solders

multi in romania pun de dacia,dar se potrivesc si de la alte masini.alea de dacia se potrivesc si sunt ieftine.sa ne anunti cat te-au tinut sa stim sa ne punem si noi!!!!!!o sa iau o plasa de tampoane de dacia sa duc si in germania!!!

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

de la ce masini se potrivesc? Am vrut sa pun si eu de dacie dar s-au rupt suruburile, asa ca m-am lasat...

Intrati un pic pe topicul meu la suzuki '' alte poze'' si dati-mi o solutie, va rog

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

de la ce masini se potrivesc? Am vrut sa pun si eu de dacie dar s-au rupt suruburile, asa ca m-am lasat...

Intrati un pic pe topicul meu la suzuki '' alte poze'' si dati-mi o solutie, va rog

am montat tampoane de dacia 1300 de cutie de viteze,pe profilul u al tamponului adaugi o saiba altfel cind se stringe, sau se rupe surubul sau se dezlipeste de pe tampon. la mine tin de un an jumate numai off road plus ca mai trag si o remorca pe drum forestier.spor la noroaie.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare