Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Range Rover P38

RMG

Postări Recomandate

Salve tuturor! Am vazut ca nu exista un topic pt asa ceva, asa ca-l initiez eu.

Am tot cautat pe net informatii despre modelul asta in special. Nu-mi este clara cum se face distributia pe cele 2 punti. Stiu ca e permanenta pe cele 2 punti, stiu ca are reductor insa pe anumite site-uri spun ceva de genul ca exista pe anumite modele un control al tractiunii care se aplica numai pe 2 roti, pe altele pe toate 4 rotile. Ma gandesc ca acel control al tractiunii doar opreste roata care se invarte aiurea, nu distribuie pe cealalta roata de pe punte.

Asa ca pun si eu niste seturi de intrebari, poate le gasesc raspuns:

- la P38 exista diferential autoblocant pe vreo punte in standard? sau in caz de ramai intepenit se vor invarti cate o roata pe fiecare punte?

- la P38 cu automata poti trece pe greu din maneta de la schimbator. La cel cu manuala are vreo maneta? Ca eu nu am vazut asa ceva.

-cutia automata de pe P38 are 4 sau 5 trepte?

Si de curiozitate, o comparatie cu Range Rover-ul clasic. Tot la nivel de motoare si transmisii. Multi zic ca P38 a fost o nereusita. In competitiile de ofroad am vazut cateva Clasice, P38 deloc. Doar suspensia aia pacatoasa sa fie problema, poate pretul pieselor? Sau transmisia nu sufera comparatii?

Toate bune tuturor!

Ex. Land Rover Discovery 1993, diesel
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Range Rover P38

Nimeni, nimeni??

Tot cautand informatii despre model am vazut ca exista posibilitatea schimbarii pernelor de aer cu unele de la Arnott, care inalta masina cu 2 inch pe fata si 3 pe spate. Cica sunt garantate pe viata.

Si ar mai avea un avantaj, conform informatiilor de pe rangerovers.net, s-ar comporta diferit de originale. Se pare ca cele originale sunt prea dure pe pozitia cea mai inalta si prea moi pentru autostrada. Kitul asta ar inversa modul de raspuns al pernelor de aer. Nu prea am inteles cum, dar ma rog, doar cei de la Arnott sunt sponsori.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Eu centrez, eu dau cu capul. Tot sapand pe net am gasit o poza la un P38 manual. Pentru trecerea din high in low sau invers exista buton langa cel de reglaj suspensie. La automata se trece din schimbator in dreapta pe low.

Legat de tractiune, am gasit ca acel ETC Electronic Traction Control are rolul de a face un diferential open sa se comporte ca unul autoblocant. In sensul ca blocheaza roata care se invarte si muta cuplul pe cealalta roata de pe aceeasi axa.Cel putin asta am inteles din descrierea sistemului. Asta inseamna ca P38 are diferentiale open si pe fata si pe spate.

Ceea ce ma duce la urmatoarea intrebare: inseamna ca diferentialul central este blocat pe 50/50 in standard?

Link spre comentariu

Blocante din fabrica nu stiu daca gasesti dar poti lua ceva de la ARB...

Land Rovere-le au o transmisie slaba in general...majoritatea care le modifica pentru off road schimba cam toata transmisia...

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare